Dec 11, 2013

Dilema seorang ibu ;(

Dah nk masuk tahun baru kannn...lagi brape hari jek...hmmmm...azam baru tahun depan adalah nk sgt berkerjaya semula seperti dulu2....rasa mcm dah lama sangat dok memebekukan otak dirumah...memang seronok kalo di ikutkan...pakhenchik suke jek kalo ai dok rumah jaga anak jaga dia jugak...tp ai rs mcm dah beku sgt otak ni hahhh..kadang2 rasa mcm arghhhhhhhh!!!!! nk amokkan pon adee....sesuatu plak kannn...hahahaha.


peluang keje dah ada depan mata sebenarnyeee...sape tanak keje kannn, dah blaja penat2 dulu nk dpt segulung azimat...dok terperap jek dalam file... nk bekulat dah ai tgok..hmmmmm... atleast, kalo keje dapat gak bantu mak abah dekat kg...buleh ler hulur lebih sikit...maklumlah duit titik peluh sendiri, lagi berkat kot...hmmm...cumenyeeee...dok memikirkan sicomel ni nanti...cemane dia nk survive diri dok dengan org lain selain ibu...aduhhhh...bab ni mmg bikin hati gundah gulana...berbelah bagi...silap2 mmg ai pilih dok umah jek jaga dia sampai besar...sampai dia dah masuk school...tp, bila memikirkan peluang ni datang bukan lah selalu...rasa rugi la plak kannn...hmmmm peningggg peninggggg ;P


Rasa tak sampai hati pon ada nk tinggalkan dia dekat nursery or pengasuh...yea laa, mcm2 benda jadik sekarang ni kannn....kesian budak2 yg jadi mangsa dera...memang mcm2 la dok bermain dibenak fikiran neh...pakhenchik bg cadangan suh amek pengasuh duk serumah...just untuk jaga dia jek...tp ada ke org nk keje pengasuh mcmtu sekarang ni?

hmmm...tengok la nanti mcmana keputusannyeee...ibu harap ibu dapat kuatkan hati and buat keputusan terbaik untuk qeesya...untuk kita sekeluarga...in sha allah.


aduhai anak....semoga Tuhan sentiasa melindungi kamu...moga kamu akan disayangi sesiapa saja yg mendampingi kamu...in sha allah...aminnnn ;)


Majalah ibu dan anak bulan ni pon ada klua artikel pasal jagaan anak dekat nursery and pengasuh jugak...bagus laaa perkongsian pengalaman ibu2 ni..bleh laaa ai buat rujukan...dah review sume artikel kat dalam majalah ibu dan anak ni, and rasanye sgt bagus setiap perkongsian ilmu dan soal jawab tentang semua persoalan berkait dengan ibu dan anak....mmg xrugi kalo beli tetiap bulan pon...hihiii


koleksi pertama untuk tahun 2013 edisi dec....harap2 dapat dana lagi dr pakhencik untuk bulan2 berikutnyeee...theheeeeeheee ;D


yg pasti untuk edisi kali ni, sume family pakat beli sebab nk simpan buat kenangan...ibu ngan qeesya masuk majalah...hahahaha...#motip sebenar...kahkahkahhhh...time kasih frend sebab bg peluang dekat kami tumpang glemer...hahaha...bajet retis seketika padahal cerita setoet jek...hihiii lain kali interbiu laaa lagiiiiiieeeee...muahehehehe ;P #curik pic dr fb mysis....gigihnyeee snap pic nk tag dekat fb...hahahaha

No comments: