Dec 10, 2013

3rd birthday mysayang ;)

Alhamdulillah...terima kasih tuhan kerana memberikan hamba nikmat ini....nikmat mengandung dan melahirkan anak comel kami...Nur Qaleesya Humayra <3 <3 momm love you sayang T-T
rasa mcm baru jek melahirkan kamu duhai anak, dah tiga tahun rupanya...cepat sungguh masa berlalu ;)


dah besar anak comel ibu ni *model beg tembakau tok abah...hahahaa....dah rupa kakak kakak dah pon...nak adik tak???  eh!!! hehehhee ;P

happybirthday sayang...terima kasih kerana membahagiakan ibu dan papa...kamu adalah anugerah terindah dalam hidup kami...tanda cinta ibu dan papa...adalah kamu wahai anak ;)

Banyak sungguh dugaan kita di tahun 2013 ni kan dik, biarpun besar harapan ibu nk sambut hari lahir kamu di rumah tokma dekat kampong...namun, itu hanyalah perancangan kami yg tak tertunai...dekat hospital rupanye kamu potong kek...hukhukhuk ;( 

xpe la anak...ini dugaan buat kita, buat kamu, buat ibu dan papa selama menjaga amanah yg diutuskan kepada kami iaitu kamu....kami redha atas setiap ujian yg diberikan...besar harapan kami agar kamu akan sentiasa dalam keadaan sihat2 dan bahagia sentiasa hendaknya.


Qeesya demam lepas balik dari kampung...masa dekat kampong hepi jek dia...cuma ssett'ok angin xleh bekubang main tanah dekat kampong #ke sebab tu kamu demam duhai anok???yea laa...hari2 asyik hujan jek, keje dia pagi2 setiap kali bangun tido adelah dok menung depan pintu tunggu hujan reda...ada laa satu hari tu ai bawak dia turun main air hujan lepas hujan reda...seronok dia kutip bunga tepi parit sambil teman nenek dia kutip pucuk paku...nyesal xsnap picca time tu...malas nk naik rumah amek fone..so igt2 mcmtu je lah momen sweet tuh...nt kita snap musim bah taun depan plak...kikiii...moga dipanjangkan usia kami nanti..Amin ;)


Ok, balik cerita pasal dia demam plak...balik dr kg dia still sihat...xde tanda2 nk demam pon sebab seminggu sebelom balik kampong kami satu family dah demam secara bejemaah, berjangkit dengan pakhencik...huhuuu...then g klinik amek ubat terus sihat...Alhamdulillah....nk dijadikan cerita sehari lepas balik dr kg tuh kami yg kebosanan ni merendek keluar tanpa arah tuju sebab bedua jek pakhencik keje...maka bejalan lah kami kerumah cikwaniey qeesya...time tu anak cikwaniey si mia pon demam..agaknye dia amek sikit mia punye demam...hehehe

balik jek rumah, esok paginye pakhencik ckp badan qeesya panas ms dia ciom2 nk g keje...ai ckp mybe tgn dia sejuk kot..sb ai sentuh dahi qeesya rs mcm biase2 jek...so pakhencik iye kan saje and terus g keje...sekali lepas solat subuh ai kejut qeesya tp dia  mcm tanak bangun dr tido...lemah jek xmcm selalu....ai nk kelua bilik pon dia xkasi..suh menempek dekat dia...then ai join qeesya sambung tido...sedar2 jek terasa bahang dekat kepala qeesya, terus bangun and amek termometer check suhu dah 38++c. terkejut plus cuak jugak laaa...dia mmg lemah sgt dah...terus meset pakhenchik bgtahu...then dia terpaksa emergencyleave  that day...balik rumah terus suh kami siap2 nk g spital.

Pegi Pantai medical, katil full katenye...so try plak pegi KPJ, pon penuh jugak...adoiiii...musim demam gamoknye aihhhh...nk masuk sepital mcm nk check in hotel nye ponnnn...huhuuuu...last2 try pegi LWEH penang...alhamdulillah  dapat jugak bed, walaupon terpaksa share bilik sebab dekat situ pon hangat jugak sambutanyeee...huhuuu...tido la semalaman dekat situ dengan harapan qeesya cepat la kebah panas badannye...dah masuk ubat ikut montot malam tu panas dah kurang sikit...lega sgt ibu..qeesya pon nampak aktif dah..siap marah2 dekat baby sebelah sebab bising...hahahaha...oloh laaa anok wehhh...baby tu dok bebel2 sambil ketuk katil...dia plak dok ckp "diam la baby...jangan la baby" hahaha...baby sgt lg pon..dalam 7/8month gitu kot...last2 tengahari tu br dapat bilik...agak2 qeesya aman tak bila dah xde gangguan???
jeng jeng jeng!!!


breakfast...makan roti setelah dua hari tanak makan ape2...bubur nasi tanak, biskut tanak...nugget tanak..sume dia tolak mcm xde rasa lapar lansung...susu toksah ckp laaa...ibu buat pon dia xde nafsu nk pandang...layu jek muka dua hari tu...ni hari kedua dekat ward..dah dapat bilik...dia nampak sihat dah...makan pon laju sikit...lega dah hati ibu ngan papa...harap2 bulih la balik rumah...sebab dah kebah demamnyee..sekali malam tuh badan panas balik...hampir 40 panasnyee...huhuuu...takoitttt ;P


Dah aktif lepas masuk drip botol kedua.....pegi playromm berebut plak menan ngan kawan dekat situ...semua geng sakit demam..emosi semua xstabil...sabo jelaaa ibu ibu melayan...hahahaa...ni dia dapat kawan baru...memula begaduh berebut car...menanges2 dua org neh..sekali bulih plak bekawan baik teramat...siap abg ni jd bodyguard qeesya lg..jd guard tlg jaga menan qeesya tanak bg budak lain ambik..hahaha...kelaka pon ade...rapat sgt sampai sekaki jek kemana2 main sama2..ibu la jadi tukang tolak stand drip tuh ikut qeesya ngan kawan bemain...huhuuuu


Malam besday qeesya...beli kek comel2 jek nk bagi qeesya hepi...beli ballon ngan topi bg dia rasa mcm party jugak...sega angin ore kato...hahahaa...hepi la dia bleh main2 ngan kek..kekunun nk baking cake...bukan dia makan sgt pon...huhuuu.... ibu ngan papa  xmakan keksebab perut mmg kenyang jamu makannn jek dok dekat sepital sambil teman qeesya...kalo lama2 qeesya stay sini mau jadi belon ibu mung neh...hohoooo...papa laaa..asyik beli makan jek...kesian ibu tauuu...auwwwwhehehehe ;P


Haaa...nk sgt dok sensorang kannnn...layan jek laaa katun tuh dekat tv...mase ade kawan dekat sebelah mcm2 la dia...marah kalo org sebelah bising2...huhuuuu...dandan jek amokkan ajak ibu balik umahhhhhh...hahaha..nampak sgt dia bosan kannnn.


Pagi sebelom discaj, qeesya dapat suprise birthday dari doktor dan staff yg jaga qeesya...dapat kek comel siap nyanyi2 lagu besday lagi...ibu ngan papa pon terkejut sebab depa ketuk dua kali jek terus buka pintu bilik..haishhhh...dah la ibu xpakai tudung time tuhhh...nasib xpakai tudung jek..kalo xpakai baju kang haruuuuu...huhuuuu...qeesya pon terkedu sebab tetibe ada org ramai nanyi lagu besday utk dia...muke ketat jek tanak senyummm...org suh tiup lilin pon tanak...hehehehe ;)


kek comel...qeesya hepi dapat kek badut ni...hihiii ;)
nanti kite beli kek utk besday qeesya yg betul2 yea sayang...tggu papa cuti laaa..sebab papa dah banyak amek cuti teman kite kat sepital...qeesya ada ckp nk jalan2 main bowling katenyeee...huhuuu...anok anokkk...nk main bowling yeaaa ;)

Ok lah, nanti kite ajak papa.....dekat rumah ni pon penat duk melayan dia main bowling...ai pon xtau cemana dia dapat idea susun kaki kerusi jadi pin bowling...mcm ni hahhhhhhh....hahahahaaa


kretip sungguh anok...tgok akan gaya masa membuat balingan mcm heibat sgt...bila pin jatuh terkena bola lagi ohsem gayanyeee....kepal tgn angkat then jatuhkan ke lutut sambil dongak muka ke atas buat muka bangga dan puasssss....gelak sorang2 makhencik sampai sakit perut neh...bhahahahaha...kalo lahhhh berjaya rakam video time tuh...hahahaaa...mase menaip ni pon bulih gelak lagi sorang2...huhuuuu....ape ape je lah anok..asal kamu bahagia...selamat hari lahir sayang...moga membesar dengan sihat dan menjadi anak yg solehah kebangaan ibu papa dunia akhirat..aminnnn ;)

Terima Kasih ALLAH.

No comments: