Dec 11, 2013

11-12-13 Save the date!!!

kopipes dr mukabuku...ermmm...betul ke ni erkkk???
mcm betol jek kannn...ada ape2 ke disebalik tarikh2 ni???ke saje2 depa buat rumusan sekadar suka2 sb nampak mcm unik jek kannnn....ataupun mungkin jugak hanya kebetulan sahaja...so saje2 jugak ai tepek dekat sini kot2 boleh jadi rujukan nanti...hihiii...nk rujuk hape pon taktau laaa kannnn...hehehe ;D

tapi date hari ni mmg cun...11-12-13....sape2 kawen tarikh hari ni mmg ohsemmm...eh!che ta ngan zain kawen arini kannnn...ermmm...janda termahal...13juta hokehhhh...walopon ditaja...ko hadeeeee ;P

SAMA-SAMA KITA RENUNGKAN BULAN DISEMBER 2013 ada :
5 x ahad
5 x isnin
5 x selasa
Berlaku hanya 823 tahun sekali
KITA LAH GENERASI YANG DAPAT LIHAT TARIKH KALENDER CANTIK
01/02/03
02/03/04
03/04/05
04/05/06
05/06/07
06/07/08
07/08/09
08/09/10
09/10/11
10/11/12
DAN HARI INI
11/12/13


disebabkan date arini cantik, maka makhencik pon amek peluang nk abadikan jugak dekat blog...hahahaha...tapi ekceli tak tahu nk update pasal hape...haaaaaaaaaaa.....kite cerita pasal perkembangan terkini anak dara jelita nan saorang tu je lahhh...molehhhhh???

nampak takkk disini....mood berblogging seakan2 sudah kembali merasukkkk...hari2 ada updateee...ekekekeee...syabas untuk diri sendiri ;)



Nak cerita pasal anak comel saya yg sekarang sudah pandai melukis....belom pon sampai sebulan ibu mulakan misi bebas ipad tablet android segala memang nampak hasilnyeeee....sungguh ohsemmm dan membanggakan ;)

belikan dia pensel warna ngan drawing block, suke xhengat bila nampak ibu belikan dia sume tuh...belom sampai rumah lagi dia dah rasmi dalam car...sanggup dok seat belakang sorang2 sb nk melukis...hehehehe....tapi memang berjaya lah misi kali ni....yg xberjaya lagi misi freediapers...huhuuu..yg itu memang mencabar...huhhhhh ;P


since dia dah kenal sume warna...ai dah senang hati tgok perkembangan dia, akan tetapi dia lebih kenal warna2 in english sajork....puas dok ajar nama warna dalam bahasa melayu namun dia lebih senang igt dalam bahasa english...itu adelah penangan dr youtube....dia kenal sume jenis shape pon melalui youtube jugak...sebelom ni ai siap beli buku khas nk kenalkan dia dengan everythings about shape...tapi habis lunyai buku dikerjakan oleh dia...tp sampai ke sudah dia xkenal jugak ape itu circle, triangle and square bagai...tapi ai terkejut jugak bila satu hari dia tunjuk shape and siap sebut nama jenis shape tu..dan mcm yg ai ckp jugak lah...semua in english...dan itu juga pengaruh dr you tube...bagus jugak sebenarnya gajet2 canggih ni...hmmm...tp tu laaa..yg buat ai stress n risao..dia suka sgt nk amokkan setiap kali layan game...nasib tak hancur jek harta ibu ngan papa...main campak2 jek suka2 hati dia...yg xbest harta org lain pon dia bg layanan yg sama...so jalan penyelesaiannyeee mmg kn usaha jugak bg dia xleka sgt dengan semua tu....dan misi setakat ni, masih berjaya...harta ibu ngan papa selamat berehat walaupon ada depan mata dia jek...Alhamdulillah, syukur ;)


 Dan, ini adalah hasil pertama yg dia lukis....bila ibu tanye Qeesya lukis apa? dia ckp dia lukis orang...hahahaaa...nampak mcm org kerrrr???

dan yg buat ai rasa terharu, bila tgok balik kertas yg dia dah conteng2 sbelom ni mmg banyak la shape circle yg bergaris mcmni....rupanye dia dah lama try lukis org...pernah la ai lukis2 org lidi tunjuk dekat dia, tp dia buat derk jek mcm xminat pong...rupenyee dalam diammm yea kamuuuuu....hmmmm..anok oh anok T-T


ni percubaan kedua bila ai suruh dia lukis lagi....mmg rs terkagum tibe2...ouhhh...dah besar rupanye anak akuuu....ni dia lukis siap bgtau ni mata dia, hidung dia, mulut dia...bila ai tanye kenapa mulut xsmile...pastu dia garis atas dahi then cakap dia demam...erkkkk....pandainyeee anak ibuuuu...terus peluk and ciom2 dia.....laju2 tunjuk dekat pakhencik dengan muka bangga...hahahaha ;P


ni dia ckp papa...hahahhaa...bulatnyeee papa kiteeee ;)


comel jek kamu anak ;)


yg ni bila ai tanye mane rambut dia...dia pon lukis la ceracak2 dekat kepala...ok la tu, maksudnye dia dah kenal and faham tentang apa yg ada dalam  persekitaran dia....dah kenal semua anggota badan....pendek kate semua lah dia dah kenal...dari org ke haiwan..dr peralatan rumah, apa yg ada dekat dapur...semua tu dah buat ai rasa bangga dengan dia...bab2 mengira one two three lebih laju dr satu dua tiga...alif ba ta pon dah laju bila dgn lagu...cm kenal huruf masih lagi huruhara...hahaha...abc pon dia mmg bleh hafal dgn lagu my abc tu...tang huruf z tu mmg dia sebut zee laaa...ai bia kan saje dulu...nanti2 bila dia dah betul2 faham baru kite terangkan...jgn kacao mood dia...dah dia blaja mcmtu...nanti2 dia akan faham sendiri..ai percaya....percaya pada hati okeh...hihiii


org versi bebuluuuuu...hahahaaa


alien ;P


yg ni ibu la lukis...kalo qeesya pandai lukis mcmni mau pengsan ibu tgok...hahahhaa...pengsan sebab kagummm sgt...huhuuuuu

lukis papa ibu ngan qeesya...pastu dia request suruh lukis home laaa...car laaaa...then yg buat ai rs mcm comel sgt dia suruh ai lukis meow...memula lukis satu..dah tu mintak pulak ibu meow...papa meow jugak...terus ada satu famili meow dekat situ...comel jek qeesya ni kannnn ;)
momm love you sayang (^v*)


And yg ni untuk hari ni...memang sekarang ni asal bangun tido jek mesti mintak penshel #pensel...nk ukisss...hehehee...layan kan sajooo...diam2 dia dok melukis tetibe dia bgtau, ibu ibu look coyo...adik ukis coyo #pocoyo T-T

siap ada kawan2 lagi, ai tolong betulkan elephant dia tu, pastu ckp ngan dia elephant kn ada telinga ngan hidung mcmni...pastu dia gelak2...comel jek..hihiii...cemane dia bleh idea nk lukis pocoyo pon xtau...ai buat andaian sendiri, mybe dia nk lukis circle tp dah terbentuk half circle and nampak mcm helmet plak..tu yg dia terus terfikir ouhhh..like pocoyo...hahahhaa...ataupon mungkin dia mmg sendiri berimaginasi nk lukis pocoyo..ibu jek pikir xsampai ke situ..hahahaha...last sekali dia lukis duck kawan pocoyo..muncung dok belah belakang...huhuuu...suka hati la anok...asal bahagia....hmmm...dan paling buat ai bahagia sgt si qeesya ni kannn...dia suka sgt peluk2 ai then ckp "adik shaaaayanggg ibu" sambil gosok2 kepala ibu...huhuuuu...mmg cair tahap meleleh laaa ibu ni....time ibu marah dia mmg otomatik dia akan buat begitu...tp kadang2 ai buat derk jek and tetap marah jugak if dia mmg buat silap...then dia plak yg berdrama nanges2 wat muke sposen suh ibu kesian...marah2 tetap marah bia dia tahu apa silap dia..and pastikan dia janji tak kan buat lagi...marah2 sayang gitu...dalam hati ibu gelak2 jek tgok reaksi kamu wahai anok...hihiii...
ibu pon shayaaaaaang qeesya sgt2....qeesya la nyawa ibu..penawar and ubat kuat yg paling kuat yg ibu ada.
                                                                     T-T

No comments: