Oct 22, 2013

Raya korban dan majlis tunang kesayangan ;)

Masih menyeru mood rajin untuk update blog...hihiii
sebab arini mood ibu dan anak sedikit bagus..maka gigih la jugek nk menaip cerita raya korban last week.
anak dara saya tengah syok layan you tube...sampai x bagi pon ibu kacau dia...bosan plak...maka mari kite cerite cerinti pasal raya ;)


model kecik bergaya dengan baju raya sambil pegang "setip" *lipstik katenyeee...pantang hengbeg ibu dok bawah habis diselongkarnye mencari setip...pas tenyeh2 dekat bibir terus mata ke atas then cakap dia cantik mcm balebie *barbie...hahahhaa...menurun sgt kamu ni...huhuuu ;P


ni makcik kecik masa pagi raya korban aritu...semangat ibu bangun mandikan qeesya pagi2 sebab tak sabar nk tengok anak dara bergaya pakai baju raya hasil tangan kayu ibu sendiri...huhhhh...hampir2 nk juling tau nk siapkan baju dia yg cinonet neh...ai dah la xde pengalaman menjahit...kepandaian tuh jauh sekali lahhh yeaaa...macamane bulih datang idea nk jahit baju ni entah...tetibe jek pegi selongkar khazanah lame2 terjumpe plak kain perca baju lame2....terus gugel2 dalam tenet cara2 nk jahit baju...alhamdulillah..nampak la jugak rupa baju tuh...kikiiii...cantik anak ibu pakai baju tu...ehemmmm ;P

raya kali ni pon beraya rumah mymom jugak...tak tahu kenapa pakhencik kamu tahun ni bahek hati sangat. dah la raya puasa aritu pon turn rumah ai jugak...tetibe kali ni pon, eh....bahagia pulak rasanyee...hihiiii agak2 taun depan konpem dia pulun plak raya belah kg dia neh...huhuhuuu...kene bersedia lah awal2 kentalkan jiwa tisu makhencik ni...hmmmm ;P

raya korban kali ni mymom xkorban lembu pon, sebab lembu dia belom cukup umo katenyeee...tahun depan baru bulih korban...elok sgt laa tuh, bleh la makhencik tumpang ambik bahagian jugak nanti..harap2 ada rezeki nanti...tahun ni ai balik kg awal sikit sebab mybujat kesayangan nk bertunang..so semua gubahan hantaran dia pass dekat kakak kesayangan dia ni hahhhh...masak jugak lah nk siapkan semua persiapan...dari bakul kosong nk hias riben bunga bagai...naik semput makhencik..sampai ke saat terakhir rombongan nk bertolak ke rumah pihak perempuan pon makhencik belom siap2 jugak..siapkan diri lerrr...sampai abah membebel sebab pakhencik dah lama dok menunggu dalam kereta dengan puteri lilin dia...cuaca hari tu plak memang membahang gile lah...so dok la menunggu dua beranak dalam ekon yg mendamaikan jiwaraga...hihiii.

 

Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar dan sempurna...cantikhensem dua2 mempelai ni...seronok plak tgok adik2 ai ni...dari cinte zaman sekolah sampai ke alam kerjaya still setia bersama..syukur...moga2 berkekalan jodohnye sehingga ke alam rumahtangga seterusnye ke syurga..amin, in shaa allah ;)


Suka mymom nk dapat menantu baru...in sha allah tahun depan mungkin bulan march kot lansungnyee...semoga dipermudahkan segala urusan dua2 mempelai ni...alam bertunang ni kene banyak sabar yeaa...darah manis katenyeee ;)


Alahai makcik kecik plak tetido masa majlis..dah pakai cantik2 tapi xde gamba dekat pelamin...hampehhhh...hehehe...eh! senyum lebor makhencik nk dapat adik baru...yea laaa, ai kan xde adik pompuan...harap ada adik ipar jek laaa...seronok rasanye ada adik2 ni...so xde istilah adik ipar la sebenarnye bg ai..semua mcm adik kandung sendiri jek rasanye...ok lah. nk stop dulu makcik kecik dok merengek mintak nasik shudu *sudu...sejak dia download ginger version baru ni asik nk makan jek kejenye..asal bukak app tuh..terus mintak ibu nasik shudu...buh jek nasik dalam bowl then bagi sudu..dia makan la besaing dengan ginger kucing oren tuh...hihiii 

No comments: