Sep 11, 2013

Raya kami ~2013 #mood tertinggal keteapi ;P

Hoii!!!
Org lain dah basi bercerita pasal raya engko br terhegeh2 nk bercerite....hohooooo...memang ketinggalan sungguh ai neh...entah lahhh..hari2 online sbenanyeee...mood nk mengadap belog memang kelaut dalam sudah.hampir nk karam pon ade..huhuuuu ;P

Raya 2013 ni mcm ai cerita dalam last post tuh laaa...biase2 sajeee...sejak dr pg raye just dok rumah jek, turn kali ni raya belah ai...petang br balik umah pakhencik...then hari2 berikutnye weols banyak attend kenduri sepupusepapat kawen..so takde yg menarik selain dr akiviti makan2 yg memang tak berkesudahan sampai ke hari ni...lemak2 sudah kembali beropol2 di seluruh tempat...mood nk workout pon kemane pergi entah...lagi2 sekarang ni musim hujan dah berkunjung...hari2 hujan pagi sampai ke malam sambung pagi esok pulak...dok lam rumah pon dah rasa mcm dalam peti ais...keras kejung dah haku...mate asyik nk lelap jek...pantang nampak tilam bantal..mula laaa nk lompat masuk selimut...kengkadang frust xleh nk layan nafsu sendiri ni sebab ada budak kecik yg belom reti lg nk memanfaatkan waktu2 sebegini untuk melempiaskan nafsu tido...hahahaa...asik nk ajak ibu main jek...haishhhh...nasib lahhhh...kesian lemak2 ibu xbleh nk bekembang dgn lebih jayanyeee...huhuuuu

oklah...malas nk membebel dah...cecukuplah untuk kali ni...dpt hapdet blog sebulan sekali pon dah cukup baik gamoknyeee...kikiii


raya kedua kami....tahun ni sodeh plak sb xde gamba raya family yg cung nk tayang...hehehe...sebok sgt beraye gamoknyeee...belek2 kamera lepas raya just ade gamba gedik2 jek betiga...yg mmg xsanggup nk tayang dekat sini...huhuuuu...xpe lahhh...tggu raya haji nanti kite balas dendam ;P


Mase ni majlis merisik bakal SIL...alhamdulillah semua dipermudahkan...in shaa allah raya haji ni majlis tunang plak...tahun depan kawen katenyee...dah nk kawen dah kesayangan hamba si bujat bujat....moga dipermudahkan setiap perancangan ini...amin.


Haaa...ni makcik kecik saya...dia sudah besar....macam2 karenah dah sekarang ni...mycute little gurl merangkap mybff jugak...sekarang mmg xleh lepas ngan gajet....asik dok kilik jek sampai ketido...parah jugak ni.tp nasib baik dia jenis yg dgr kata kalo ibu larang xbg main...ade ketika amokkan juge...ai bia kan saje..malas nk layan...ngeeee ;P


see laaa ni...sampai tetido pon dia still xbg ibu ambik....nampak mcm dah tido, tp bila kite pegang jek nk ambik, terus tepis tangan xbg ambik...hahahaha...dahsaattt sungguh kamu anok ;P


 Hari ni genap sebulan dah dia bercerai susu badan...alhamdulillah...umo pon dah nk masuk 3tahun....syukur sgt sebab berjaya susukan dia sepenuhnya...rezeki untuk dia menyusu memang xpernah putus....susu mmg xpenah kering...sampai ke hari ni pon still ada lagi...alhamdulillah jugak sb ai  xde alami bengkak susu...mungkin sebab susu dah xbanyak sgt....syukur padamu Ya ALLAH.


Tuan tanah yg semakin membesar...hohoooo...mymom kate kalo nk kurus sile tambah anak sorang lagi....erkkkk...betol ke bulih kurus...eh!...hihiii...in shaa allah jika diberikan rezeki lagi...tahun depan  agaknye la kot...amin...amin...aminnn...doakan saya wahai kawan2 ;)


Qeesya pon dah mcm xsaba nk ada baby...sekarang ni asal nk dok beriba dengan ibu jek mesti ckp "syian baby" sambil gosok2 perut ibu yg mengandungi baby #lemak...hahahaha


Dekat hentian perah masa ondaway balik penang lepas raya haritu.....alahai dah besar anak ibu ni...nk jadi kakak yeaaa...ok lah nanti ibu deal ngan papa nk bg adik untuk kamu...hakhakhakkkk ;D


Kesian budak ni, masa dah sampai rumah balik dr kampung haritu kan...bila dia nampak jek pondok guard dekat pagar rumah weols terus jerit2 takmo papa dia masuk balik rumah...hahahaha...lama sgt cuti raya dekat kampung yea anok...nampak sgt dunia realiti kita sgt membosankan kan qeesya...huhuuu...nanti lah..doa banyak2 bia ibu dapat bg kamu kawan baru nanti.


Dok rumah sini pon ibu terpaksa laa hidupkan suasana mcm dok kampung time raya....sebab masih dalam mood raya kannn...so beli laa bunga api tuk dia main...layan kan saje la peel dia....rupenye bukan anak saje masih xleh lupa mood raya...bapaknye pon sama...maka melayanlaaa pulak sang suami nk makan2 menu raya pulakk dahhhh...huhuuuu...melantaklah kami tiga beranak dirumah...nk pegi open house rumah org, xde jemputan plak..kesiannnn...hahahaha.

 lastnyeee...malam 31ogos baru taman kami buat majlis sambutan hari raya...diorg buat kutipan dana untuk sambutan hari raya malam tuh...tapi kami xpergi pon sebab hujan plak malam tuh...anggap jek sedekah untuk mereka2 yg pergi....last2 pakhencik ajak keluar makan2 dekat de garden...so kita sambut dekat sana saje..makan2 then balik tido dengan aman...hehehe...sekian ;)

2 comments:

mek da ©™ said...

come on mie come on heheeeeeee

myle@my said...

hahaha...ni mood tetinggal keteapi gerabak hok last skali doh neh...huhuuu