May 9, 2013

update ;)


 Ok....gamba selingan untuk kisah mengundi ;P
nk buh gamba sendiri pergi mengundi nan hadooo so tempek jek gamba fizo omar pergi mengundi....Bolehhhh ;P

Apa yg nk saya khabarkan di sini saya rasa sudah tenang tanpa menghadap caci maki manusia2 fanatik berkempen...nk bukak fesbuk pon dah tenang sikit rasanya...dua mnggu lepas Allahuakbar...Tuhan saja tahu perasaan ni...sedih geram dengan sikap2 fanatik rakyat Malaysia ni...ada macam2 perangai yg keluar...sampai sanggup menghina sesama sendiri..paling sedih bila golongan alim ulama dihina sesuka hati....masing2 nk tunjuk bijakpandai lepastu gunakan fesbuk sebagai tempat nk lepas geram...aduhai, sakit mata..sakit hati sakit segalagala depa ni. tak tahu nk kata apa dah...yg penting kita jaga lidah sendiri dari dok menambah dosa menyakitkan hati orang...Insha Allah selamat.

Saya telah berjaya mengundi dengan jayanya pada 5Mei sudah....kali pertama ok, lima tahun sudah nama xde lam senarai SPR...rugiiii ;P lagi rugi sebab takde gamba masa pegi mengundi...sebab takde org nk tolong  ambikkan...sodehhh...hihiii...apeapepon seronok sangat dapat jalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia...saya bangga jadi anak Malaysia ;) *senyum lebarlebar !______!



Walaupun demam PRU belom kebah2 lagi sebab masih ada jugak manusia2 meroyan dek kerana hajat tak kesampaian...rasa mcm malas nk amik tahu dah....lantak kome laaa....Lainkali *lah sile cube lagi 5tahun dr sekarang and good luck...hehehe ;)

ok, stop pasal politik...ni nk cerita pasal life terkini pulak...sekarang ni susah bebenor nk klua satu entry dekat blog kannn....adehhhh...entah lah, rasa mcm nk bersara pon ada...tp sayang pulak nk tutup blog merapu ni...kikiii ;) bukan xde masa nk berblogging mcm dulu, masa bersepah2 jek seharian...bergolek2 saje dirumah melayan sorang budak yg berangan nk jadi kakak...sibuk dok gelar diri dia "cac'a''...sampaikan nyanyi lagu untuk ibu pon dia siap ubah..."ibu..ibu, engkaulah ratu hati kakak"...hehehe...tapi problemnyee setiap kali ibu ckp ada baby dalam tummy ibu terus amokkan takmo baby...acaneee nk jd kakak ni ;P

Sekarang dah pandai macammacam..yealaa dah 2tahun 5bulan, sume benda dia dah boleh buat...cuma bab bercakap tu masih banyak lg yg nk kene usaha...pelat tu ada la sikit2....kengkadang apa dia ckp pon ibu lansung tak paham...sudahnyee amokkannnn je yg dia tahu...huhuuuu....nasib ibu kamu ni penyabar orgnyee...paling seronok anak ibu dah boleh harap...kemas mainan sendiri, tolong ibu kemas rumah...nampak jek ibu pegang batang mop or penyapu dia dah mula sibuk nk kemas toys dia yg besepah...good job sayang! harap2 kamu jadi anak yg ringan tulangtemulang sampai besar...sekarang bila dah habis makan or minum dia sendiri akan bawak cawan and pinggan letak dalam sinki...walopon masih pendek and xdapat jenguk dalam sinki dia letak tepi2 dulu then dia tolak jek pinggan or cawan tu masuk dalam sinki...memula tgok dia buat sume ni dalam hati ibu rasa berbunga2...terselit rasa bangga...xsaba sgt tggu papa kamu balik keje, terus call bagi tahu..hahaha...hoverrrr omakaihhhh T - T



Dah mula faham, xleh kacau ibu solat...siap bgtau papa sambil letak jari telunjuk dekat bibir then ckp syhhh..ibu olatt...hihiii...time berdua jek pon dia just dok sebelah and tggu sampai ibu habis solat baru sibuk nk duduk beriba tunggu ibu berdoa...tak pon ambik tasbih bg dekat ibu suh bezikir sambil riba dia...sibuk jugak nk suh ibu bukak telekung sb dia plak nk pakai...pastu terus sujud atas sejadah...hihii...cute sungguh kamu ni...nanti ibu belikan telekung boleh solat sesame ngan ibu....semoga kamu membesar dengan sihat dan dikurniakan sifat2 mulia duhai anak.ibu sentiasa akan mendoakan kamu...moga menjadi anak yg solehah anakku..Amin.

3 comments:

Imani Iwani said...

he2 cpt2 suh ibu wi adik..qeesya nk adik doh tu..tak sabar doh tu..:P

myle@my said...

hahaha...nok bui bdo'oh doh ummi wehhh...baby toksey muncul2 lg ni..huhuuu...sodehhh ;(

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/