May 25, 2013

Cerita Hari IBU ;)

Punye laa penyegan tuan tanah...hari ibu dah lama lepas br terhegeh2 nk hapdet bagai...hehehe...alah, bukan sehari tu jek hari ibu kann...bg saya setiap hari adalah hari ibu, kannn kannnn...setiap hari teringat ibu dekat kampung...setiap masa teringat arwah ibu mertua dalam doa setiap kali solat walaupon tak pernah bersua muka...mereka yg bergelar ibu sentiasa dalam ingatan termasuk kakak kakakku tak lupa iparduai selagi hayat di kandung badan..moga kaum ibu tabah menjalani kehidupan yg penuh dugaan  ini...in shaa allah ;) 

Seronok sebenarnya menjadi ibu ni....biarpun kehidupan banyak benar bezanya berbanding zaman xde anak namun, status ibu itu membuatkan kita sedar, betapa berharganya seseorang yg bergelar "IBU" jadi hargailah mereka selagi mereka masih ada....jangan la sesekali melukai hati ibu kita....tanpa mereka tak ada kita dekat dunia ini...tolonglah jangan sesekali adik adikku....tak merasa syurga bagimu jika mendurhakai insan bernama ibu....hilang kekasih kau mampu lagi mencari ganti...hilang ibu tak akan ada gantinya lagi.

Semoga anak anakku membesar dengan sempurna diberikan nikmat kesihatan yg baik serta menjadi anak yg  solehah hendaknya..ibu sayang kamu sepenuh jiwa sayangku.
                                   
                                 

Anak dara saya sudah besar, bertambah lagi sorang BFF saya tempat untuk menumpang bahagia mencurah rasa, berkongsi kasih bersama lelaki idaman malaya dihati saya..hahaha...terima kasih Allah untuk bahagia ini...syukur.


Ada gaya model tak?
Alhamdulillah, anakanda sekarang dah kurang amokkannya....berkat doa seorang ibu barangkali, kalau dulu setiapkali keinginan tidak tertunai pasti mengamuk saja ini budak...sampaikan ibu ngan papa fobia dah nk jejak shopping mall sebab takut dia mengamuk nk naik kereta or main game dekat mall....sekali dah masuk dia takmo balik okehhh...siap berguling2 takmo balik dah...huhuuuu....tapi sekarang dia sgt dengar kata ibu...tapi dua tiga kali jugak la nk kene ulang2 ayat memujuk baru dia setuju stop main and balik dengan muka ketat...hahaha...anak...anak....sabar je laa ibu mung neh ;P


prektis nk catwalk...kate nk jadi model kannn...hihiii ;)
at my home sweet home yg masih kosong...kosong...kosong....bila ntah nk beli sofasogud...encik suami plan nk mengecat masih tak menjadi2 jugak lagi....keje memanjangkannn....haaaa....jangan cat tu beku dalam stor sudah wahai encik suamiku....tapi seronok jugak rumah luas lapang begini....nanti kalo dah ada barang rumah mesti xde ruang mcmni dah nk bergolek2...almaklum laaa rumah kami kecik jek..omel2 jek kate qeesya...ibu tunggu qeesya lak beli rumah besar untuk ibu...bulehhh x? hehehe...


Gamba celebrate hari ibu...say no for cake ok...boikot cake or sewaktu dengannya...hohooo...so papa bawak g makan2 jek dekat puncak mutiara kebetulan ibu puasa, puasa ganti ouhhhhh sekali harung terus dengan sunat rejab... berbuka pon makan salad ngan chiken chop jek..itu pon buang tepung...makan daging ayam bogel2...boleh laaa kannn...isnin nt puasa lagi......lagi lima hari nk kene ganti...sepuluh hari okehhhh....caiyokkk...caiyokkk...ibu boleh!!! kate nk kurus kannnn....sambil2 berdiet, puasa pon boleh membantu harapnya....amin amin....ekceli nk hapdet cuti2 ipoh..sekali terpandang draft ni, terus sambung update...hihiii...next story laa yea...agak2 bila laa kannn...hahaha...alah bukan ada sape2 nk baca pon kannn...just update sbg kenangan untu diri sendiri ;)

1 comment:

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/