Mar 5, 2013

Assalamualaikum ;)

Eh! belog sape ni tak berhapdet kemain lama....bersawang sudah..huhuuuu ;P

Mood nk mengarang mmg xde langsung sejak bulan lepas...sebulan kot dok melayan perasaan pasal anak hilang baru2 ni...hilang sekejap saje tapi kemain trauma sampai tiap kali teringat peristiwa tuh terus rasa bedebar2 plus mengigil and terus nanges...sebab rasa cuai sgt diri ini...leka sekejap itu la punca berlakunya kejadian2 pahit yg penah kite baca dekat paper..klua dekat tv..anak hilang ditemui terapung dalam sungai...disembunyikan orang malah lebih teruk ada yg dibunuh dan dibakar...nauzubillah....mintak dijauhkan semua tu dari berlaku kepada anak2 kita semua....kesal tak sudah ;(



ni gamba lama..ekceli ni post dlm draft bile punye entah, ai pakai hapdet jek...malas nk delete so edit saje laa...hehehe Qeesya sekarang ni memang tersangatlah hyperactive, kuat tantrum sangatsangat...pantang ada silap sedikit ada saja amukkan dia...tak kira bila dan dimana, janji hajat ditunaikan...sekarang ni memang tekanan sgt kalo bawak dia kua tanpa papa...dengan ai dia mcm "ahhh, apedehal" begitu...tapi kalo dengan papa dia tahu plak dia behave...bejurus sesangat...bajet sopan sgt anak dara makhencik sorang ni ;P



ini pon gamba lama jugak....alasan same jugak...malas nk delete...hahaha...layan saje lah....rindu nk jamu dia makan banyak2 mcm dulu..sekarang ni makan punyela cinonet...dah kurus keding dah anak ibu...lepas dia warded aritu dia takmo makan sgt....jenuh ibu nk memujuk...last dia banyak makan nasi masa umah tokma dekat kampong haritu...mymom masak kuah singgang ikan aye...ikan tongkol tuh...balik sini ai try buat xde plak dia nk makan banyak mcmtu...huhuuuu...nampak sgt ibu masih belom mampu tandingi tokma kamu memasak yea sayang...hmmmm....bila nk grad pon tak tahu laaa...hohoooo ;P


Dan ini pon...jugak gamba lama...kahkahkah...gamba baru and terkini ade jek..malas nk upload...pemalashhhhhh sungguh ibu mung neh anok oiii  ;P nanti2 lah ai hapdet story...ni sekadar nk warm up semangat berblogging...dah tahap maksimum dah kemalasan ni...ketandusan idea..kering kontang jek...lagi2 memikirkan 2013 ni banyak sgt dugaan yg DIA bagi untuk ai....bulan januari haritu qeesya hilang...satu tragedi yg tak mungkin dilupa sampai bila2 pon....febuari baru2 ni plak, Qeesya kene admit ward sebab demam ciritbirit plus muntah sampai lembik...sgt kesian bila teringat keadaan anak ibu time tu....namun, ai redha terima semua ni, ini tandanya dia sayang dekat kita...tanda dia tegur kita yg seringkali melupakanNYA...Ya ALLAH...ampunkan aku kerana belum mampu untuk menjadi hamba yg sempurna untukMU....aku mohon padaMU TUHAN...kau ampunkanlah segala dosa2 ku...hanya padaMU tempat aku bermohon....lindungilah kami semua dari musibah dan kesusahan...hanya denganMU kami berlindung....Ampunkan aku Ya Allah.

Semoga March kali ni membawa sejuta kemanisan untuk kami....lagi beberapa hari nk sambut anibersari yg ketiga...harap2 makhencik dapat hadiah best kali ni...#ehemmmmmmmmmmmm....pakhencik sile takenote okehhh...lalalala ;)

No comments: