Jan 2, 2013

Dua puluh Tiga belas ;)



Salam tahun baru 2013 untuk semua ;)
semangat baru dengan suasana baru di tahun baru...kehepian bergandaganda ;) ;)
sambut new year di rumah baru untuk tahun ni, xkeluar countdown pon mcm tahun sudah sebabnye duk dekat rumah pon boleh nampak jelas percikan bunga api di langit....Qeesya xsempat tgok sebab dia tido awal sgt malam new year tuh....sebab tido awal maka rabak mata ibu layan dia yg bangun di awal2 pagi ajak ibu mandi...adesss...sejak duk rumah baru ni pantang ibu leka sikit....malam bila ntah ai sebok2 duk kemas dapur tinggal dia dekat hall dok main2 dengan tom n messi sambil layan katun ikeymouse....sekali dgr dia duk nyanyi2 girang mcm aneh2 jek bunyik dia...tengok2 dah selamat berendam dalam bathtub *bledi dalam bilik air dengan pampers kembang basah bejeruk, padahal baru jek lepas mandi punye lama ibu tunggu dia layan main masak2 dalam bilik air sebelom tuh...huhuuu...hangen satu badan ibu mung neh ;P

Cerita pasal rumah baru ni, Alhamdulillah..syukur sgt dapat merasa jugak duduk rumah sendiri walaupun masih dalam proses pengisian barang2...masih banyak ruang kosong yg perlu di isi...sekarang cuma beli apa yg basic jek dulu...duatige ketul tu pon dah habis beriburiban....ni dok berkira2 nak beli apa dengan cik B pakhencik yg baru dapat duatige ari lepas....hehehe..Alhamdulillah, rezeki yg datang mencurah2 untuk kami anak beranak, syukur sangat...Terima kasih ALLAH ;)

Rumah ni bukan lah baru sgt pon, dah bertahun2 owner lama beli sejak apartment ni siap dibina dulu....dulu rege tak sampai pon 100k, sekarang nah..hambek koo...ekceli dia pon belom habes payment dengan bank, tp dah ada rezeki lebih nk beli rumah landed apa nk tunggu lagi kan....sementara rege rumah masih mampumilik, sepuluh tahun lagi tak tahu la cemane, agak2 weols pon tak sanggup nk beli rumah landed dekat sini.memang tak mampu gamoknye...huhuuu 

rumah ni thirdfloor and yg best ia adelah corner lot...seronok la bila rumah yg boleh nampak dunia luar kannn..baru terasa ada life sejak pindah ke sini....hantar suami pegi keje pon boleh buat hati menanges, dulu just salam2 pelukciom depan pintu dalam rumah, tak nampak dah suami gerak pegi keje sebab parking bawah tanah...hehehe..kali ni salam pelokciom depan pintu jugak tapi still boleh jengah dari tingkap nampak suami bejalan ke kereta pastu bergerak membelah kabus pagi nk pergi mencari sesuap nasik...terus buat hati rasa sedihpilu...alahaiiii, laki nk pegi keje jek pong...bila cerita dekat pakhencik dia bantai gelak jek, padahal ai dah bercerita dengan mimik muka penuh emosi...

paling best lagi, rumah ni xde lift...walaupon thirdfloor adalah floor paling tinggi, ko turun naik pakai tangga jek...dekat seminggu lebih pindah sini berat ai dah hilang 2kg...*bangga...kembang hidung sebab mengah nk menapak...rumah lama ko menapak jek terus masuk lift and sampai depan pintu rumah..sebab tu lemak bergulung2 secara bejemaah...hahaha...pastu sgt best kan sebab atas rumah tu memang bumbung and xde makhluk dah nk pijak2 kepala ko time ko bersenanglenang dekat hall or bilik tido..xde sape dah nk mencangkung atas kepala ko time ko dok penuh kusyuk membuang...hohoooo...bebas sgt okeh.

yg xbest jenuh duk menunggu org tm mai pasang line tenet...dah seminggu pakhencik booking, xjugak datang2...ni pon ai hapdet laju2 sebab kol 2 satgi dah expired dailybroadband by celcom....nasib pakai hotspot wifi xde nk berebut dengan si kecik nk online, ibu bulih bergumbira layan tenet ngan lappy anak syok sendiri layan youtube dekat hengpong ibu....dua2 duk syok sendiri.hekhek ;P



oklah...nanti2 sambung lagi ;)
azam tahun baru kali ni nk kurus jek...pastu masih mengharap nk tambah ahli baru dalam family kecik.semoga dipermudahkan segala urusan. ;)

4 comments:

imaniiwani said...

tahniah!!duk umah baru suda..~
blh doh tu tmbh ahli baru..:P

myle@my said...

uikss...hehehe
tenkiu...inshaallah moga2 dipermudahkan ;)

Jojet said...

alhamdulillah..
selamat tahun 2013..
semoga semakin berbahagia dan murah rezeki =)

myle@my said...

jojet:
amin.
moga2 hendaknya
;)