Nov 6, 2012

Kosong = 0 ;(

Bak kata najwa latiff dengan lagu kosong beliau...kosong..kosong..ooouhhhh ;P
Seharian hari ni sangat membosankan dari pagi sampai ke tengah malam ni...disaat papan kekunci diketuk menjelang pagi...ouhhhh...ayat novel lagikkkkkkk...treeeeeeeetetetet!!!

Pagi tadi bangun agak lambat hampir tengahari lebihkurang...anak dara bangun awal sgt, pukul lima pagi dah sebok dok kejut ibu suh "augnnn..agunnnn"...bangun la ibu mu ni dalam keadaan yg sgt nazak...nk bukak mata sgt lah hazab...mengantuk teramat sebab tido lambat...huhuuu...sekali kamu pulak bangun mengalahkan org nk masuk opis...monday blues katekauuuuuuuuuu....harus lah bermalasan sebab terlebih rehat duahari belonggok dekat rumah sajeee...ekekeke ;)

nk hilang mengantuk try la online nk berfesbooking...sekali mukabuku buat hal pulokkkkk...takde bende pong...kosong saje wall...yg klua cume notification saje nk klik pon tak bulih...hampesssssungguhhhh...maka lalok lah ibu kamu sorang2 menunggu kamu main sambil memupuk rasa sabar menggunung agar temperature xnaik pepagi bute...hehehehe...akhirnye lepas subuh baru mata anakanda nk tewas...tak menunggu lama ibu mung neh...usai saje solat subuh terus sambung tido laju2 sampai laki pegi keje pong tak sedar...mintak ampun lah kandaku sayang ;P


Tersedar dari tidur pon sebab bunyik dua beradik bising dok panggil mommy merayu mintak nk sarapan pagi...haiyohhhh...kesian kamu dua beradik, lepas saje bg makan and susu dekat anak2 belaan, cube lagi bukak mukabuku...masih juga sama seperti itu....bila bukak dekat phone oke oke saje...ape masalah kamu ni wahai cik merah??? demamkah???

Tetibe tengah dok syok belek sanasinun sekali blackout daaaaaaaaaaa....gelap gulita satu rumah walopon dah tengahari..almaklumlah, kami selama ni hidup dengan cahaya lampu minyak tanah saje...selama duduk menyewa dekat sini, ini ler firstime blackout satu block sunyi sepi...mula la terpikir yg bukan2...nk turun bawah kang terpikior mampu ker nk harung pakai tangga dr floor 26 ni *bajet lift xleh gerak mulenye...haiyohhhhh...terus kol pakhencik bgtau...dia ckp tggu dia balik sajee nt kite settle...dalam bergelap gelita tuh memula igt tanak masak sebab nk tggu pakhencik balik saje, tetibe teringat anakanda yg senjakdua ni pantang bangun tido terus mintak nasi...terus laju2 masuk dapo sambil bawa lampu suluh...masak nasik pon pakai dapur gas, dalam gelap2 dah mcm org buta pulak...huhuuuu...godek2 peti ais terus dok kerah idea nk masak lauk paling simple yg bulih masak sambil pejam mate...hehehe...last2 kluakan ayam plus daging seketol then terjumpe daun limau purut dalam peti besi...terus zassssssssssssss...potong sayur plus bawang segala...maka terciomlah bau paprik menusuk ke hidung anak dara sehingga mengejutkan beliau dari lena...teus bangun mintak nasi nk makan...aloloooo...lapa yea sayang ;P

lama tau menunggu pakhencik balik keje, maka bergomol lah ai dua beranak tanpa dapat melakukan apa2 kerja pon siang tadi...banyak yg terbengkalai...pinggan penuh sinki, tak muat lubang sinki tambah lagi periuk belanga dekat atas sinki...hohooooo...kain baju tak berbasuh berlonggok jugak dalam bakul...hohoooo kuasaduabelas...seronok kau kannnnn...rumah jangan cerita lah, dah mcm tongkang pecah...nasib la bergelapgulita so tak nampak sangat bersepahnye...hahaha...*dasar ;P #amek kau malam ni bekeja keras berganda2 nk qada keje bertangguh tuh...ade seronok??? pfftttttfttff  >_<
sampai lah pakhencik balik br dia ckp lift berfungsi...ouhhh, rasa lega sgt.....sempat jugak dia balik makan nasik menu simple ai tuh....sambil beromantika makan bersama ditemani cahaya lilin...auwweuwwwwuuwuwuw...lomentik gilerrrrrr ;)

Dia balik tak sampai seploh minit pong terus ajak weols keluar dr rumah, lemas katenye berkurung dalam gua batu yg gelapkelam...hohohoo...ai pon laju2 hangguk nk mengikut, siap suruh ai bawak baju spare kot2 blackout sampai malam terus plan nk check in hotel katenyeee...wawahhhhh..hover pakhencik kamu ni tauuu...dr dok hotel baik ai redah panjat tangga balik rumah...gelap2 pong nk membute jugak sudahnye...ekekekeke ;D

#ok lah itu saje nk membebel...mate dah mengantuk...kene standby kot2 anakanda buat hal bangun pepagi lagi mcm semalam...mak tak rela nokssssss!!!awuuuuuu ;P

No comments: