Nov 24, 2012

Aloohaaaaaiii ;)


Lama xbukak blog...huhuuuu...banyak bende nk share, tp tuan tanah telebeh vitamin "M" sebab asyik sgt dok melayan karenah anak dara yg semakin bijakpandai sekarang ni...seronok ;) dah pandai nk kawan2 dengan ibu, ajak ibu borak2 sambil layan dia main susun2 bebear tepi dinding...tak pon layan dia main tom ngan messi...huhhh..seronok sangat ;)

Hari ni dah 10muharam kan, ermmm...nextweek nk balik kampung, harap2 ade rezeki dapat makan bubur asyura dekat kampung...hehehe...lama sgt xmerasa, teringat zamak kecik2 dulu time org kampung rewang buat bubur asyura ramai 2, ai ngan kawan2 sure dok menunggu bubur asyura masak sambil pegang tempurung kelapa berlapik daun pisang....sedapnyeee makan bubur asyura tuh time panas2 and lembik...nyummnyumm!!!

Belum jugak berjaya kemas barang2 untuk pindah ke rumah baru kami....tapi aktiviti menjelajah survey perabot untuk rumah baru sangat laju...boleh dikata tetiap hari duk pegi tawaf kedai perabot sambil2 jamu mata...masyaallah, rambang mata jugak memilih...huhuuu...keje mengoggle toksah cerita laa, dok medownload gamba jek ai neh hari2..asal jumpe yg bekenan terus save and tunjuk dekat pakhencik...hohoooo...layankan saje pakhencik kamu tebiat bini dia yg tengah mabuk neh...hahaha ;D

Memang sgt tak sabar nk pindah masuk rumah sendiri, tapi bila mengenangkan sikap owner yg sgt tak membantu rasa mcm frust jugak laa...ade ke patot dah jual rumah tapi takmo keluar pulak dahhhh...nk menyewa pulak dengan kami...adehhhhh...parah sungguhhhh ada org cenggini kannn...kannnn ;P macam2 alasan diorg bagi dekat kami, xdapat cari rumah lain laaa, nk tggu jumpa rumah yg diorg suka laaa...macam2 taww...last2 pakhencik bg peluang sampai pertengahan bulan dec nanti...then buat sesiap black and white agreement dengan lowyer yg depa wajib keluar mengikut tarikh yg ditetapkan, eh!dah mcm menghalau la pulak kannn...tapi mmg xleh nk buat ape laa sebab dah sah2 rumah tu dah bertukar milik...terpaksa la kami bertegas...bila pikir2 balik rs mcm klaka pon ada...adeihlahaiiii ;P

malas la nk pikir lelebih, kang penyakit lain pulak menyinggah...cukup2 laa sakit hati dengan perangai orang2 sekeliling...lagi sebulan lebih jek nk sambut tahun baru...so kite tinggalkan yg lepas2, delete semua memory yg xpenting and buat semak jek tuh, bagi ringan sikit kepala hotak...senang nk save newpart of memories...yg lebih baik, lebih cantik, lebih indah...yg penting azam baru nk tambah ahli baru dalam keluarga kecil ni...moga2 DIA makbulkan..Aminnn...In shaa Allah ;)

#cukup cukup sudah...cukup sampai di sini saja....eh!menyanyi la pulokss...kikiiii  okbai!

No comments: