Nov 1, 2012

aktiviti kami di awal bulan ;)

Makhencik kayoooo....kayo la seharidua ni, kang duatige minggu lagi menggelupur mintak duit dengan laki...hohohohhhooo...pakhencik xpe laa, kopek sentiasa tebal, tebal dengan cash bukan kredit card...ekekeke...kalo ade kreditcard pon xtahu mase bila nk guna...mungkin dekat2 nk masuk rumah baru ni berguna jugak agaknyee...huhuuuu...itu pon kalo terdesak sgt...kalo tak, xkoser nk berhutangbagai neh...buat sakit kepala pakhencik jek, sebab dia yg membayor segalanye...ai tukang perabes jek...ngehngehngeh ;)

Hari ni buat aktiviti mengopakkan kopek pakhencik...top up barang dapo sikit, sebelom keluar bershoping harus lah nk kena senarai segala mak nenek yg nk dibeli...tapi selalunye terbabas laa jugak, banyak yg xde dlm senarai yg dibeli...huhuuuu....weols besenye akan shopping barang keperluan bulanan sekali sahaja sebulan, then akan difollow up oleh ai lah selalunye bahagian top up lauk pauk plus segala benda yg xde dalam dapo...nasib baik rumah dekat jek dengan medin...so mengapa bayar lebih kennnn!!!
hehehe ;P

Nafsu sekarang sedang rancak menghasut nk making beger sendiri...sebab senang if lapo jek terus oder dari dapur...nasib la turn sape yg nk kene jadik chef...xyah susah2 nk turun bawah or putar stereng semate2 nk beli beger sajork...#ni la sebab2 kenape kami semakin obes...hahaha ;)  so hari ni maka ai  pon pulun lah beli sume perkakasan nk buat beger...gigih gilerrrrrr huhuuuu ;P lepas shopping mmg rasa xsaba nk balik rumah sebab nk train masak beger...beraksi konon2 profesional la sgt...hakhakhak ;D...dan malam ini sudah mampu tersenyum sambil menaip cerita sambil makan beger buatan sendiri...sedap la jugak...beger ayam special ;P *sape nk oder sila isi borang di bawah...itu pon kalo ada...wakakakaka ;P

After shopping barang dapo tadi, sekali pakhencik ajak teman dia pegi bank...alahaiii...awal2 gaji ni memang kesitu je la tempat yg pakhencik tuju..settle segalabagai urusan...bayar hutang rumah, hutang kete hutang ptptn lakibini...blablabla...padahal bulih saje online, tp kali ni ada urusan yg nk kene settle dekat kaunter...so dia sekali harungkan saje...sonang katenyerrr...hehehe ;) 

disebabkan arini makhencik kayo, maka makhencik terus ajak pakhencik pergi dekat satu tempat pebret..alang2 dah lalu dekat situ...nk pekena somtam tiptop meleleh ayaq liuq ayaq idong...grrrr...ni pon masih terasa dekat tekak...sedap mmg sedap tp menderita kegatalan sebab ai kan resdung...alergik dengan belachan or udang kering neh...tp totap nk makan jugak kate pakhencik...hehehe ;) suke pakhencik sb makhencik belanja...padahal duit dia...ekekeke...eh!duit dia kan duit ai jugak..duit ai is duit ai laaa...eeee ;) seronok makcik kecik dapat layan moisoup sendiri...takmo ibu suap...dah tu nk manja ngan papa jek...senang la ibu kamu nk makan dengan aman...huhuuu ;P


Lepas makan, jalan2 cuci mate, brenti mesjid dulu buat ibadat...lepas tu makhencik nk survey jam tangan...wawahhhhh...ade2 saje nafsu yg nk dilayan...sebab dah lama sgt rasanya xpakai jam...sejak2 xkeje ni, xde feel nk berjangok pakai jam...pakai jam dekat henpong sudah..lagipon 24jam dok rumah jek kan...jam dinding dekat rumah dah lebih dari cukup...tapi kali ni, nafsu mintak dilayan...hohoooo...tapi xde yg bekenan dihati...hari tu ada nampak satu "guess" yg sgt ohsem, price pon ohsem jugak...tp dah xde la pulak..selamat lagi duit pakhencik...ngeeeeeeeeeeee....kalo nk jugak kene usaha cepat2 sebelom misi memasuki rumah baru bermula...kalo tak simpan saje angan2 tuh dulu bawah tilam...sebab lepas ni segala benda maknenek nk kene beli...so banyak pakai duit...kene berpuasa la dlu nafsu2 nk mengrautmeraban tuh...huhuuuu ;P


Bila ai ckp jek xde yg berkenan kan, laju jek pakhencik kamu ajak pegi klinik sebab nk hantar Qeesya...hohooo...takuit lettew...alah, ai pon bila pikir balik rs mcm xde la penting sgt pon jam tu buat masa sekarang..esok2 xtau la kan, kot2 tetibe jadi terpenting pulak...so kalo xbeli sekarang pon is okey...ai ok saje...lepas settle segala2 yg lagi penting tu rasanye lebih penting...haaa...feninn takkk???
ouhh...bawak qeesya pegi klinik sb bawah leher dia nampak ada merah2 mcm ruam, tp sedikit melecet..so risau takut makin melarat...tapi doc ckp itu normal saje...ruam biase bg budak2...holohhh...tu pon nk risao kangggg...tapi seronok sebab dapat freebies from friso...dapat laa bag momo yg cute tuh...plus sample susu frisogold...tapi anak ai xmamam friso..so ai bg jek susu tu dekat tom ngan messi...jangan terkejut lepas ni kalo tetibe depa pandai mengira and membaca...hehehe ;P

#ok sudah2 la mengarut...lagi2 cerita pasal kucing kannnn...mmg xleh nk kontrol dah...hahaha ;D

No comments: