Oct 9, 2012

Kelopak Garam

Kesian anak dara makhencik...dah lebih seminggu badan timbul merah2 membengkak, kesian plak tgok dia bila seluruh bdan merah2...terutamanye part tepi2 pinggang kesan diapers, nasib baik la tak gatal...sebab xde nampak pon dia tergaru2...ibu ngan papa dah haru tgok keadaan anak mcmni, tapi anak rilek jek, masih hepi2 membuas luar dr kebiasaan...hehehe

memula perasan ada kesan merah2 dekat badan dia mase 2hari lepas balik dr cameron minggu sudah...memula igt dia kene gigit semut ke hape sebab badan berbintat2...so ai tuka cadar baru and kemas2 bilik kasik matik sume itu semut yg kurang asam geget anak aku....alih2 esok nye plak ada lagi kesan baru plak muncul...siap bercorak2 mcm peta sudah....huhuuu...terus saspek dia alergik makan telo sebab ai ade buat nasik goreng letak telo untuk dia....tapi sebelom ni xde pape pon dia makan telo..ok saje...tunggu jugak bintat2 tu hilang, tapi makin banyak pulak...then perasan pulak time dia lepas mandi jek bintat2 tu makin banyak...tapi xkan la nk skip mandi pulok kannnn...huhuuuu...sekali lagi perasan bila dia minum air vitagen sejuk fresh dari peti ais, lepas dia habis minum tetibe tangan dia belah kanan membengkak, dekat perut membulat sebesar tapak tangan kesan merah...ok kali ni br jelas...budak ni alergik dengan sejuk....pelikkkk pulak rasenyeee, terus laju2 bawak pegi klinik...doc ckp itu kelopak garam....haishhh...risao tau makhencik lakibini....xlena tido memikiorkan penyakit anak nan saorang ni...tapi bab makan terlebih la pulak lalunyeeee....hohoooo ;P


seee...merah2 dekat belakang badan dia...tangan pulak membengkak, dan kelihatan sembab.....hati ibu gundah gulana memikirkan tentang anak... ;(



tapi si anak pulak berseronok xhengat sama bapaknye berparti buih bagai dalam rumah...penat lelah makhencik jadik bibik nk mengemop lantai yg licin penuh air sabun tuh....last2 dua beranak ni kene bebel then baru si bapak terhegeh2 nk bawak anak dia layan parti buih dalam bilik ayor,,,ape tak nyee...papa kate "ok la kite stop main buih sebab ibu dah bising" sekali si anak mengeluarkan siren kecemasan xhenti2 selagi papa xtekan pistol tuh sampai keluar belon...huuhuuuu....anak papa kannnnn ;)


muka budak busuk baru bangun tido belom mandi lagi...tapi ibu memang suka ciom kamu time busuk2 masam macamni...huhuuuu...rasa nk gigit2 pipi kamu sampai tembus...eeee...gerammmmm ;*



bangun2 jek tetibe dia angkat kaki tunjuk dekat ibu sambil ckp "akeett buuu"...terkejut lalu terjerit makhencik tgok kaki dia merah melilit ke dalam kesan getah rambut tuh...semalaman dia tido dengan getah rambut tuh....kesia anak ibu..pelik2 tau mainan kamu ni...pakaikan gelang emas kamu mengelupur mintak ibu bukak kan...ni gelang getah nak pulak kamu pakai...hadoilahaiiiii...xpaham tauuu....sungguh ai memang xperasan sebab kaki seluar tu memang labuh menutup tang getah yg dia sarung tuh...tetibe terus rasa besalah dan rasa nk marah dekat diri sendiri...kesian anak ibu...hukhukhuk ;(

No comments: