Oct 13, 2012

ceritecerinti ;)

Tadaaaaaaaaaaa....ini ler baby yg baru dilahirkan semalam, tapi harini dah boleh bangun berlari dan gosok gigi sendiri....magik takk??? hehehe

ni gamba semalam sebenarnye, nk hapdet belog xde mud sebab dok stress nk check result ngan SPA xdapat2...sampai ke hari ni pon dok ghuper itu la jugek....deme ni saje buat naye dekat orang ni....disebabkan gamba ni dah di upload dr semalam, so malam ni ai up jugak lah satu entry buat santapan yg sedang merindu...Eh!!! 


comel tak baby makhencik....suke sgt suh ibu layan dia main baby baby....bile balut badan dia mcmni kan, otometik dia buat suara hekhekhek mcm baby...kekunon nk jadik baby letewww...baby la sgt kannnn....huhuuu...agak2 kalo besalin kua baby sebesar ni mau rabak perut omak aihhh....betaun2 belom tentu lg bulih bg kamu adik....sekarang pon masih tak mampu...hukhukhuk ;(


tak mengapa lah, ibu redha kalo TUHAN belom mahu bg kamu adik....sebabnye ada la hikmah disebalik apa yg telah DIA rencanakan untuk kita....untuk ibu...untuk kamu juga....banyak lagi la masa untuk kamu bermanjamanja dengan ibu sepenuhnye...tapi harap2 DIA masih sudi untuk anugerahkan ibu zuriat lagi buat peneman kamu satu hari nanti bila ibu dengan papa dah tak ada...sob..sobb..sobb...tacing seketika ;(

.
Eh, sedih pulak memalam neh....ouhh, pasal merah2 dekat badan Qeesya aritu alhamdulillah, dah beransur baik...cumenye ai perasan masih ada lagi dekat belakang telinga dia kesan merah2....agaknye dia memang alergik dengan susu lagik kot...fenat lagi nk memikir nk bg kamu susu ape...badan baru je nk naik, kang kurus melidi semula mcm dulu....kesian anak ibu.

  

Dekat rumah sekarang dilanda demam muvie ice age neh....duaplohpatjam dok khatam citew ni sampai ibu tak terlayan dah drama2 dekat tv...asal tuka chanel jek akan kedengaran lah satu suara halus mintak nak "epent...nak epenttt" = elephant ;P
kalo lambat sikit tuko chanel balik suara halus boleh betukar menjadi petir yg sangat menyakitkan telinga...maka bersabarlah wahai hati....nak layan bola semalam terpaksa bukak dvd dia dekat lappy...baru tenang sikit ibu nk bersorak bagai....hehehe...nasib baik TRW menang juga...nasib lah dekat org yg suka ckp besar...akhirnya RED GIANT terkulai layu di negeri hujan batu....ngeeeee ;P



Layan gamba ni buat ai kecuq liuq memalam ni....kalo esok buat menu ni lagi ok tak papa nyerrr....hehehe....ni kali kedua buat sendiri laksa penang...kalo laksa kelantan tuh memang dah terbiasa dok buat kuah laksam dekat Qeesya...so rase kacang sgt...pejam mate pon boleh buat kot....huhuuuu...jgn ckp besar okehhhh....hehehe...ok laaa...ai ckp kecik2 jek...tapi kali kedua buat kuah laksa penang tu, kali ni lebih menyengat kata pkahencik kamu....sedap sgt dia kate....melambung diawan awangan makhencik...hahaha...tapi memang menyengat sgt sampai bengkak2 bibir makhencik....ni pon belom sembuh lagi...ai alergik belachan uolsssss....tapi tetap jugak xsedar diri...demimu belachan...ai relaaaaaa...kuikuikuiii ;P


Haaaa...yg ni menu dinner malam ni....nasi ayam festime buat tajuk dia....eeeeeeeeee ;P
memula cadang nk masak nasi ayam ni pagi tadi...bangun tido jek perkara yg memula ai pikir adelah menu nk masak untuk lunch....brekpes tuh bancuh milo makan kepok or biskut kering pon pakhencik layan sajeeee...begini la nasib seorang superbibik macam ai, bangun pagi xde nk rushing2 iron baju bermekap bagai nk pegi keje macam kamu kamu semua.....bangun2 jek terus otak berpikir menu nk masak...kengkadang bila dah buntu sgt mintak bantuan pakcik gugel pon okey saje....tak pong tgok menu2 masakan kawan2 dekat fesbuk, blog, ig... untung jugak ada kawan2 yg suka post menu masakan seharian dekat wall...sangat membantu.

pagi td bgtau pakhencik nk masak nasi ayam....sekali dia ckp tak payah...salah ai jugak sebab ckp xyakin menjadik ke tidak, sebab belom penah buat lagi...laju jek pakhencik ckp tak payah...then ajak ai makan luar....frust seketika, tapi senyum sampai telinga sebab tak payah susah2 nk masak kangggggggggg....tapi, demi nk membalas dendam, hasrat belom tertunai, malam ni ai masak jugak nasik ayam...walopon bahan2 ada yg xcukup, tapi alhamdulillah....nampak la rupa nasi ayam...ade jugak rasa mcm nasi ayam...tapi belom lulus lagi kate pakhencik...hehehe...kira ok la tu, sebab masih boleh masuk tekak weols....baru ai tahu, senang saje masak nasik ayam ni kannnn....huhuuuuu...lain kali boleh cuba lagi...so malam ni boleh makan nasi ayam sampai buncit....sila salahkan nasi ayam jika perut anda buncit...ngeeeeeeeeeee ;P

No comments: