Oct 10, 2012

Baby Baru Qeesya ;)

welcome to our family sweetie ;)
semalam makcik ai ade post dekat wall gamba sicomel berlima ni.....then beliau bertanye if ai nk adopt one of them ke tak....bila tgok pic jek terus rase alahaiiii kenape la comel sgt kamu kamu ni....terus book sekor cepat2 takut sold out...maklum ler, baka baek punyerrr...hehehe...ai book yg kaler hitam tuh memula, tp sayang dah ada yg lebih laju dr ai ghupernyerrr...tapi yg tepi belah kanan tu pon comel sgt kan...semalam ckp ngan pakhencik then tunjuk gambar ni dekat dia....dia tanye kenape ai xbook kaler oren? ai jwb, qeesya kan suke tom...so kaler kelabu asap tuh memang sesuai sgt la...nanti kite bg nama dia tom...mesti Qeesya suka...pakhencik ckp book dua ekor laa, kelabu dengan oren...aiyooo...larat ke nk membela nanti sayang oiii...takpe nanti kite usaha dapatkan sepasang yea...janji kene kerah tenaga same2 menjaganye...lagi2 baby kecik mcmni...nasib baik bulan depan dah nk pindah masuk rumah baru...ade la jugak ruang nk reserve cage bagai kannn...ai igt tahun depan br nk ambik si comel ni, sebab ofkos la sekarang ni mak dia dalam pantang lagik and baby ngah menyusu kejam sgt if ambik awal2 kan...tapi pakhencik kamu nk jugak ambik time balik raya haji ni....ermmm...agak2 sampai hati ke tidak makhencik nk pisahkan anak ngan ibu....kite tengok lah nanti...tapi xsabar nk membela semula, setelah kehilangan wanda ngan potti tiga tahun sudah, then kematian itam setahun sudah...tinggal oyen jek sensorang..tuh pon dok umah mak dekat kampong...harap2 panjang umo la sokecik comel ni...nanti mommy bawak kamu balik penang yea...hehehe ;P


Ni kira buat teman Qeesya main dekat rumah nanti....suka sangat dengan kucing budak neh, menurun perangai ibu la tuh...kalo pegi mane2 and nampak jek anak kucing terus laju2 lari nk pegi tangkap...adehhh, kamu ni...kalo dekat rumah sekarang ni si tom saje lah jadik teman bermain, teman tido walopon keras kejung...tom jugak la yg dipelok dan di tepukdodoi...kadang2 dia ambik baju nk pakaikan dekat tom...pakaikan pampers jugak...huhuuu...kesian kamu duhai anak ;)


lepas ni boleh la nk berlari2 bersama...sebab tom yg baru ni akan kejar kamu and gigit kamu nanti, takde keras kejung mcm tom kamu yg sekarang ni dah....cumenye, xbleh becakap mcm tom kamu yg sekarang jek ;P hihiii ;)

No comments: