Sep 28, 2012

ok dah hapdet ;)

Lemauuuuuuuuuu jek saridua ni....terlebih vitamin gamok aihhh, gile malas nk buat ape pon...nak makan pon rase malas..paksa diri jek pong nk suap makanan ke mulut, bessnyerr kalo ade yg nk tolong suap and kunyah sekali...tinggal ai telan jek masuk perut....hohhhhh...terlampau sungguh pompuan neh ;P

Ouhhh...lately ni asik ujan jek manjang kan...so tahap kemalasan berganda2 dr yg sepatutnya tuh yg blog tak berhapdet..hehehe....kalo bulih rase nk membalut diri dalam selimut jek, sebab sejuk sangat kat umah ai ni...nk pijak lantai pong rase terseksa jiwa raga...tu belom lagi bab jejak lantai bilik air...terus rase kejung membeku dalam tuh...sejuk sgt oiiii...tapi makcik kecik selamba jek bangun pepagi bute mintak nk mandi...haiyohhhh anak, kamu ni memang tauuuu...ibu bangun pepagi pon sebab nk bersubuh jek kalo bulih nk sambung bergulung dalam selimut lepas siap solat...tapi disebabkan kamu ibu redha jek laaa melayan...sambil mata merenung tilam bantal dr jauh...pasrahhhh ;P


kengkadang menderita jugak nk melayan penyakit malas ni.....serbaserbi malas.....tapi dalam malas2 pong tanggungjawab tetap dilaksanakan....tanak la jadik bini durhaka kanggg....buat la jugak keje2 rumah seikhlas mungkin....paling penting bab menguruskan makan pakai anak ngan laki...harus laa kene settle jugak....so sangat gigih berusaha melawan serangan virus "M" tuh....Alhamdulillah, berjaya jugak pong...cuma yg xberjayanye nk mengawal diri dr terpengaruh dengan Qeesya....asal dia tido jek konfem ai akan ikut tido jugak sebab bila cuaca sejuk2 cepat sgt mata jd mengantuk....so aktiviti dua beranak ketika bos besar pegi keje adelah..."membuteeeeeeeeee" sangat syiokkkkk..lagi2 kalo ujan selebat alam...pakej guruh segala...harus la makhencik tarik selimut laju2....hehehe....sampai laki balik keje pong bulih xsedar...sedar2 jek ade org peluk dengan tangan yg sgt sejuk nk tumpang selimut...hohoooo....lagi best laaa makhencik layan tido...bangun2 jek sebab perut lapa...hikhikhik....laki bini  laju2 bangun carik nasik ;)

Tapi, ada baiknye jugak tido jek memanjang...kalo xtido pong perut asyik lapa duaplohpatjam....jenis xretibahase tuan dia nk diet....ok, kami lakibini sedang gigih berdiet nk turunkan berat badan...target nk turunkan 5kg jek lagi..time hujan2 ni lemak makin tepu, so kene lah buat aktiviti bakar lemak   sekerap mungkin....fenat makhencikkkk...hekhekkkk ;P


tapi.........dalam dok gigih membakar lemak tuh...aktiviti topup lemak pon laju jugak....acane nk suksess diet lakibini ni wehhhhh...lagi2 kalo keluar rumah nk merendek sekali hujan pulak dahhhhh...mula la laki bini dok menjeling sana sinun carik makan...lapooooorrr....lebih menyengat tahap kelaparan bila berkurung dalam ekon....ni gambo semalam, pakhencik goda ai pekena samurai lagik...masuk ni dah dua kali pekena samurai dalam masa seminggu....rasanye br dua hari lepas try menu baru mekdi neh...sedap sampai teringat2...sampai terlupa jugak sedang mendiet..hehehe....menu kali ni bulih like seribukali sambil thumbups lorhhhh...sedap okehhh...yg belom cube bulih la try, xrugi..xde la mcm menu sbelom ni apekebende name ntah foldover ke hape...dalam iklan mcm best...sekali cube terus tanak dahh...siap menyesal lagik sebab tergoda pegi beli....bila try samurai terus rasa nk lagiii...nak lagiiii...hehehe ;)

No comments: