Sep 11, 2012

Biskut hitam legam ;P

salam selasa uols........hari ni bangun pagi2 mcm biase laa sebab nk tunaikan tanggungjawab sebagai khalifah Allah serta menunaikan amanah Allah juga...tanggungjawab menyediakan sarapan pagi untuk suami tercinta yg mahu turun ke bendang mencari barang sesuap nasik or sepageti...hehehe

semalam plan nk buat spageti untuk pakhencik brekpes pagi ni, sekali dia ckp takmo makan berat2 sgt, nanti mengantuk..katenyeeeeeeee...dia mintak kopi saje, senang keje ai kannn....bancuh2 kopi secawan sekali tgok balang biskut nyeeeeeeee...licin sudah...tinggai habuk jek....roti pon takdak tingai kaya saje....huhuuuu...ni salah pakhencik la sebab dok pospon nk pegi topup barang dapo...kering kontang sudahhhh...huhuuu...bila bukak balang biskut makcik kecik ade la jugak lagi biskut hitam legam kegemaran anak dan bapak ni....makhencik xberapa gemor biskut neh...dah la manis letinnnnnnnnn....hitam pulakkkkkkkkkk....eeeeiiiii ;P

Qeesya pon suka biskut ni...tapi dua hari sekali jek kot ai bg dia makan, tu pon sekeping jek...belah dua then bg yg belah xde cream tuh, bila dapat jek biskut ni terus dia dok ulang cakap "mammaa" mcm dalam iklan oreo tu,hihiii cute jek....sekarang dah pandai mintak2 nak belah yg ade cream tuh...sampai nanges beguling2 merayu dengan ibu....no no noooo..kamu dah banyak sgt makan mengarut2 sekarang ni...yea laaa, dah besa kannn...mase dekat kampong haritu banyak kali jugak laa dia minum air teh....disuap oleh org lain tanpa pengawasan ibu....huhuuuu...balik sini pon pantang nampak weols minum tea....melalak2 nk jugak...bagi susu di tolak2 sampai tumpah membasah lantai....last2 bg jugak....ai ade gugel jugak la pasal kesan tea ni pada kanak2....info yg ai dpt mengatakan, tea ni bagus juga untuk minda kanak2...tapi entah lahhhh...masih ragu2 jugak...mybe sebab gula kot...tu yg buat ai jadi serba salah....kdg2 bg jugak qeesya minum bila dia dah mengamuk...tapi campo air banyak2 asal nampak kaler tea lite2 pon dah cukup buat itu budak senyum sampai telinga...huihhhhh ;)


ok sambung cerita pasal biskut hitam legam ni....pagi tadi pakhencik kamu sarapan kopi cecah biskut hitam ni....buat alas perut jek katenye....sampai tinggal satu jek baki biskut hitam legam tuh....nk jadikan cerita, bangun lah si anak pakcik tersebut selepas bapaknye berangkat ke bendang mencari rezeki....bila dia nampak balang biskut dia duk dekat bawah, terus jek laju pegi amek then bawak dekat ibu sambil ckp "ukakk..ukakkkk" = bukak.  nasib ade lagi satu..lapa agaknye sampai habis dia makan sekeping tuh...then mintak lagi nk "cikuuuuk" aiyarkkkkk!!! mane nk carik anak oiii...xde stok sudahhhh....laju2 makhencik masuk dapo masak spageti untuk dia...tengah dok rancak memasak sekali nampak dia kusyuk dok hadap balang biskut dia tuh....bila ai jenguk, ai nampak dia kutip habuk biskut dalam balang satu2 then letak dekat tapak tangan and suap ke mulut....huhuuuuu...terus nanges ibu disitu sebab sedih sangat tgok cara kamu makan....kesian dekat qeesya..lapa eh sayang....ke memang kamu saje nk makan habuk biskut tuh......sebab mase ibu nanges peluk kamu, kamu buat muka tak besalah sambil sengeh2 comel jek pong....hukhukkk....ibu nanges sebab rasa besalah bg papa mamam biskut tuh and lambat masak bekpes untuk kamu...padahal kamu bangun awal sgt...jam 7.15am dah bangun mintak sarap ;(

masak jek spageti takmo plak kamu makan...siap main baling2 lagi...ibu takut kamu lapa, try pulak buat nestum pancake untuk kamu nk bg kamu makan...last2 sume kamu reject....minum susu saje sampai tetido....bangun nanti konfem kamu akan makan nasik bnayak2 mcm semalam...tp hari ni bukan menu nasik goreng laaa...menu lain pulak...jangan kamu reject lagi sudahhhhh....tapi, selera qeesya sejak akhir2 ni makin menjadi2...kalo makan nasik memang dia akan makan dalam kuantiti yg banyak...sokmo buka mulut nk makan...ai pulak yg stop suap dia sebab risau takut tlebih makan pulak...janji bg dia makan banyak kali....maksudnye...bg dia makan lunch, then gap duatige jam lepas tuh br try pulak bg dia makan nasik jugak...aduhaiiiiiiiii...nk tambah berat badan agaknye anak ibu ni....xkisah lah, janji kamu banyak makan dan sihat2 selalu ;)

No comments: