Sep 1, 2012

1 september 2012

wahhh, kejap jek rase kannn....dah masuk bulan september dah pong ;)
september ni bulan kesukaan makhencik....heheee...banyak sebab kenapa ai suke september, bulan kelahiran adelah salah satu darinya.....tadi pepagi lg saje ai buat2 tanye pakhencik..."eh, hari ni dah 1hb kannn"...sambil buat2 ehemmm ehemmmm.....hihiiii  #ayat memancing, kehkehkeh...saje nk test pakhencik allert ke tidak dengan perasaan ai neh ;) nasib baik dia terus sebut pasal tarikh kelahiran ai....terus senyum sampai telinga....alah, ai bukan mintak hadiah pon, asal dia ingat pon dah sujud syukur makhencik..tp kalo nk bg tuh, ai amek sajeeeeeeeeehehehehe ;P

Eh!baru terhegeh2 nk sampaikan salam merdeka, walopon dah masuk september....31 ogos baru jek semalam kan, bau lagik bunga api countdown tuh kannn...hehehe ;) ni baru bulih nk on9 dengan aman...makcik kecik tengah syok dok layan game...hihiii



Salam merdeka untuk semua....selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke-55 untuk kita semua rakyat Malaysia....semoga keamanan yg ada akan kekal dan lebih terpelihara lagi untuk masa akan datang....Insyaallah....
SAYA SAYANGKAN MALAYSIA
DAN SAYA BANGGA MENJADI ANAK MALAYSIA ;)


Merdeka kami kali ni countdown dekat rumah jek...makcik kecik tak berapa sihat...selsema ngan batuk campo demam sikit2...so dok dekat rumah saje laaa....pasang2 telinga jek dengar bunga api meletop...malas nk keluar dekat beranda luar tgok bunga api...memang nampak jek kalo keluar depan pintu tuh....malam tuh jugak laa ai ngan pakhencik dok berperang layan Qeesya yg sebok nk main sebab xleh tido....hidung tersumbat so xleh nk benapas...demi anak tercinte layan saje lah walopon masing2 lalok mengantuk tahap gaban ;)


Akhirnye masalah selesai jugak...harap2 malam ni dapat tido lena mcm semalam jugak anak ibu, bile tanye pakhencik pasal bawang putih tu katenye ade kawan tempat kerja dia bg petua tu kalo anak batuk2....semalam semua anak beranak berjaya tido dengan lena....sebab dah jumpe jalan penyelesaian ubatkan batuk qeesya ;)


Hari ni bangun tido dengan muka ceria dan bahagia walopn hidung masih srootsreet srootsreet ;(
bangun jek terus mintak nk mandi sambil selak2 baju dia...dah banyak cakap dia yg kite bulih paham...contoh nk mandi dia akan ckp "anti buuu"...."acik bu" kalo nk nasik...tadi dia sebok dok panjat2 meja nk capai barang2 atas lemari sbelah tv...sambil say "ika..ikaa..ikaaa" ai igt dia nk amek replika basikal yg weols buat tempat letak kunci tuh....sekali rupenye, nk amik bendera  kecik dia tu...bile dapat jek bendera tu terus kibar2kan sambil say "ikaa..ikaaa..ikaaaa" sweet sgt ;)...hihiiii semangat patriotik sungguh jiwa anak ibu ni.

Eh!tapi kannnn...yg paling best bile tang dia panggil2 ai if nk mintak something....dah jelas bunyiknyee...."ibuuuuuuuuu..ibuuuuu" dengan nada yg manje gileeeeeeee....terus jatuh cinte tau dengan kamu ni wahai anak ;*....ade sekali tuh mase weols dlm lift nk keluar...memula hanye kami jek dalam tu xde org lain...sampai floor bawah ada couple masuk..mybe baru kawen agaknye, sambil senyum2 dekat  Qeesya...Qeesya plak terus malu2 sambil peluk papa then says dekat couple tuh "papa" sambil satu jari telunjuk dekat bahu pakhencik...xstop dekat situ, terus tunjuk pulak dekat ai then says "ibu" sambil senyum2 malu dekat diorg....terus makhencik terkagum kagum disitu..hihiiii


Dah besar anak ibu ;)
Moga cepat sembuh anak ibu....Hari ni nampak gaya pakhencik pulak ade tanda2 flu....huhuuuu mintak2 la xmelarat sampai kene dekat ai...Ya Allah, kau lindungi lah insan2 kesayangan hamba...semoga sentiasa diberikan kesihatan hendaknya.

No comments: