Aug 14, 2012

shopping lagi ;)

Cerita shopping raya nampaknye belom tamat lagi walopon tinggal bape hari lagi nk sambut raya....huhuuu...shopping saat2 akhir ni makin stress ghupenyer..ai igt dah dekat2 nk raya ni sume org dah rileks2 tggu nk sambut raya jek, sekali hamek koooo....makin bersesak2 dengan lautan manusia dekat shopping mall tuh....sampai dah tak nampak barang yg dijual...yg nampak hanyalah lautan manusia berpusu2 masing2 nk cari keperluan raya...huhuuu ;P

kali ni bukan shopping untuk diri sendiri atau anak ngan somi dah...weols punye kelengkapan raya sume dah setel...dah siap packing masuk bag dah pon, tggu nk hangkut jek masuk kete then chow terus balik kampong halaman tercinte...hohohooo ;)

hari ni klua ngan makcik kecik ditemani adik kesayangan hamba si bujat....temankan dia cari baju raya untuk diri sendiri pastu baju raya untuk mak abah jugak...ai tukang pilih jek, yg tukang bayo haruslah org bujang yg belom kawen...hekhekhek....org dah kawen tanggungan besar, so bab2 sponser baju2 bagai lemau la sikit...hihiiii...sponser biskut raya pon dah cukup kate mak ai dekat kampong....ngeeeee ;)

pilihkan mak baju raya rase sgt mencabar bebanding pilihkan baju abah....sebab ai xpasti selera mak bab2 baju raya ni mcmane kannnn...susah jugak rupenyerrr....jenuh mencari yg sesuai, alahaii nk beli baju raya untuk diri sendiri pon punyelah susah..inikan pula untuk org lain....last2 pilih saje ikut citarasa ai....dah mak kate pilih jek mane yg ai suke then dia akan suke....terus rase hilang stresss..sebab dah masuk dua tige biji butik pon masih x jumpe lagi bajunye..last2 kol mak dekat kampong tanye nk baju yg mcmane, kaler hape...bile mak dah ckp cenggitu, laju saje ai pusing balik pegi satu butik yg ade baju yg ai bekenan....hahahaaa...boleh pulak begitu kannnn....harap2 mak akan suka baju tuh....siap match ngan tudung segala....raye sakan la mak haku kali ni....cantik material tudung raya mak dari tudung raya ai...dah lah harga lagi murah dr tudung ai...haishhhh...xbulih jadi ni ;P

cerita bab tudung raya kan...terus rasa sakit hati....ai terbeli tudung yg sgt xmatch dengan baju raya lorh...xtahu kenape bulih terbeli, adekah ai telah di pukau oleh org yg jual tudung tuh or mate dah rambang sb tgok tudung sume cantik2..last2 terbeli yg paling xcantik....bile balik rumah then baru nampak ia adelah xmasuk langsung dengan baju raya....terus rase menyesal, dah la rege mahal nk mammmm**sss....dah beli br jumpe kedai lain yg rege lagi murah and material lg cantik....sakit hokeh hati makhencik....so, terpaksa beli lagi satu tudung lain wat pakai dengan baju raya....sebab bajet dah lari sgt banyak *gilerrrrrrr terpaksa la beli tudung murah...ahhhh...xkesahhhh lah janji matching ngan baju raya....ai suke tudung murahhhhhh ;)

No comments: