Aug 4, 2012

Hari Raya Vs Hari Keluarga

Lagi 2minggu jek kite nk sambut raya kannnnn....persiapan raya uols acane? dah beli sume baju2 raya, kasut raya, tudung raya, beg raya wateva lah janji apa2 yg penting untuk digunapakai sempena hari raya nanti....hihiii *ai baju raya pon belom beli lagik. hari ni masuk kali ke 3 pegi survey baju raya....ade jumpe plak satu baju yg sangat cantik menawan kalbu daku...huhhhh...sekali xde size plak dah....ok, size baju makhencik tahun ni adelah "40" okeh....kalo size "36-38" ni jangan mimpi ko nk sumbat body masuk dalam baju tuh....body belom beranak dulu2 bulih lewww...hewhewww...sentapppppp ;(
bile susah nk jumpe baju ni kan, jiwa sgt sedeh hokehhh...gemok sgt ke ai neh ;( hukhukhuk......ke sebab ramai org2 yg size badan sama dengan ai...sebab tu size baju cepat habis...erkkkk!!! bile nampak maternity dress cantik2 terus rase sentappp..kang aku beli jek dress mengandung tuh buat pakai rayeeee...adehhhh, datang sudah penyakit sengal makhencik ;P
Besok ade lagi misi mencari baju raya....kali ni ai mintak pakhencik bawak pegi jauh sikit...penat dah dok terjah mall dekat pulau ni....nk mencuba nasib di tanah seberang pulak....harap2 ketemu jua lah nanti dengan baju idaman hati.....Raya kali ni turn beraya rumah pakhencik, so weols mybe balik sehari sebelom raya...makanya jadual adelah bermula dengan berbuka puasa terakhir dekat rumah mymomm then di ikuti dengan acara bermian munge api dekat rumah pakhencik...ai xmain laaa...saje nk suruh Qeesha seronok nk sambut raya...raya kali ni dia dah boleh jalan, dah pandai mcm2 so harap2 dia akan dapat rasa keseronokkan menyambut hari raya....pakhencik sebok dok memikior nk masak menu ape raya nanti....yea laaa, laki ai kan anak yatim piatu....sob..sobbb...sedehhhh....biasenye menu raya akan dimasak bersama adik beradik yg balik beraya....sangat kagum tengok kesepakatan beliau adik beradik ;)
kalo ai dekat rumah mymomm just tolong kupas2 bawang jek...tahu2 esoknye dah boleh melantak...huhuuu..ai nak masakkk??? mymomm kan chef...hehehe ;)
Raya kali ni family belah abah ade buat family day jugak...raya ke 3 rasenye....ermmm, sgt seronok bile berkumpul ramai2....family belah abah adelah satu family yg super besar okehhh....besenye kalo di adakan family day ni, memang adik beradik abah akan berkumpul ramai2...mcm2 aktiviti akan diadakan...biasenye akan dimulakan dengan kenduri tahlil untuk mereka2 yg telah pergi dan lepas tu di ikuti aktiviti lain....aktiviti yg boleh mengeratkan hubungan sepupu sepapat...paling best, acara sukaneka untuk seluruh ahli keluarga...semua peringkat akan terlibat..kecik besar tua muda semua akan di wajibkan menyertai setiap acara yg di adakan...wahhhhh seronok dan rase tidak sabar...hehehe....dulu2 ai selalu terlepas dengan event2 mcmni....yea laaa...cuti keje x lama laaa, depa buat time ai xbleh balik sb ade exam or etc laa...mase belaja dolu2 laaa kannn...sekarang ni siap bulih join bawak laki ngan anak skali...huhhhh...bahagiaaaa....dulu2 ade la dok heret bakal kunon2 nk kenalkan dekat family....sekali hampehhhhhhahahahaha ;P
#xsabar nk balik kampong ;)

No comments: