Aug 6, 2012

First Lady & Baju Raya

Salam Nuzul Quran buat semua ;)
patut la semalam mase klua nk menjayakan misi pencarian baju raya orang ramai semacam...jalan jemm teruk sgt...uols cuti rupenyer, arini pon cuti lagi kan...hmmmm...selamat bercuti laaa...mesti semua pakat amek kesempatan ni nk pegi shopping barang2 raya kan...saat mcmni la sgt menderita nk cari parking kete...huhuuuu...berbuih mulut pak supir membebel sb susah nk jumpe parking...hehehe ;P

Semalam ai turun ke tanah seberang semata2 nk cari baju raya....jenuh pakhencik dok tawaf mall sambil dok mengejar anak dara kesayangan dia tuh. kate pakhencik, punye lah banyak baju dekat mall tuh masih xde jugak yg bekenan dekat hati ai....adeilahaiii...eh, pilih baju pon harus laaa mahu kena dengan citarasa kennnn....kang setakat beli sb nk match saje tp xjatuh hati langsung dekat baju tuh susah jugak...sebabnye ai akan rase sakit mata bawak ke hati setiap kali nengok baju tuh...hoverrrrr tak!!!

Akhirnye, setelah penat meredah jem dengan bersesak2 nk bejalan pon susah sebab ramai sgt manusia klua membelibelah...setelah penat dok memilih baju2 yg sgt lah banyak sehingga merambangkan mata ai neh....alah, bukan nk pilih yg cantik pon....sekadar muat di badan then ai selesa memakai dan melihat kaler serta corak bagai dan yg paling penting rege berpatutan....*bab ni memang penting lorrr....sebab pakhencik penah ckp, ai beli baju beratus2 time raya pon akhirnye dok terkurung jugak dalam lemari tersenyum simpul disitu...erkkkk...alah, ai kan suri rumah...xkan dok rumah  nk berbaju ala nk pegi kenduri kot...eeee ;) ok ape bulih wat koleksi andaikata satu hari nanti ai ade rezeki untuk berkerjaya so baju2 tuh akan berguna juge..*itupon kalo size badan masih menten begini...hukhuk ;(

Punyelah bersungguh menyeberangi lautan mencari baju raya...last sekali balik pulau jugak daku ketemu baju raya yg dicari sekian lama....memule mase dalam perjalanan balik tuh memang rase frust la, sebabnye sbelom klua rumah tuh memang dah nekad, macamane sekalipon ai akan beli jugak baju sepasang untuk raya kali ni...alih2 memang xde yg bekenan dihati, kalo ade pon mcm biase laa...size xde laa..kaler x match laaa...huhuuuu.....ekceli, memang dr awal2 puase hari tuh dah terdetik di hati mahu berbaju kurung untuk raya kali ni....sebab rase mcm dah lame xde baju kurung...tp bile dah susah sgt nk mencari baju tuh...memang redha je laaa...pakai je laa baju hape pon...huhuuu ;) akhirnye balik dalam kehampaan....hukhuk...Dah dekat nk sampai rumah dah pon, tetibe ai teringat dekat satu tempat tuh, Tesko Sungai Dua...dekat situ ade la butik First Lady. terus bgtau pakhencik ai nk  mencuba nasib disitu...nasib baik mood pakhencik kamu baik walopon ai tahu dia penat...ai pon dah rase kering tekak dah time tuh...sampai paksa2 Qeesha pulak suh minum air dalam botol dia tuh..kesian makcik kecik...hihiiii...dpt tgok Qeesha minum pon dah kire ok sgt ;)

Alhamdulillah...walopon besesaksesak nk memilih baju yg memang dah xbanyak pilihan sgt dah, akhirnye jumpe jugak satu baju yg menarik hati ai....alah, sgt simple jek pong...yg buat ai hepy sgt dia adelah baju kurung...huyehhhh....kaler pulak, mmg xmatch ngan baju raya pakhencik pon..tp kira ala2 jugak laaa...ahhh...boleh je laaa...janji ai sukeee..hihiii...mase ambik baju tu mmg ade sepasang jek dekat situ, bile tgok size baju tuh terus tanye dekat sales girl dekat situ...katenye mmg size yg ade dekat situ je kak, dah xde stok lg...terus rase nk pitammm...hehehe...dengan rase kecewa jugak lg ai try letak2 baju tuh dekat badan....erkkkk...xpuas hati jugak terus pegi fitting room...sanggup tggu turn beratur panjang semata2 nk cuba baju tuh....akhirnye bile dah sarung dekat badan tuh...walaweiiiiii....sgt hepi nk melompat2 rasenye bile baju tuh memang muat2 badan ai....terus laju2 pegi amek Q nk membayor pulak...paling bess jugak rege dia xsampai seratus pon....hihii selamat duit makhencik...bulih laa beli jeans raya pulak lepas ni...ekekekee...ok lahhh..bejela2 pulak cerita baju raya ni...uols nk tahu ape size baju ai yg berjaya dibeli tuh....ehemmmmehemmmm....ai terkejuitttttt okeh bile body ai muat size Xs ;P

#misi mencari tudung raya pulakkkkkkkkk ;)

No comments: