Aug 30, 2012

Cerita raya vs Hari keluarga Qeesya ;)

Aktiviti penamat untuk hari raya tahun ni disudahi dengan sambutan hari keluarga keturunan pak samat untuk edisi 2012...setelah sekian lama aktiviti ni sunyi sepi xde sambutan...last weols sambut pon rasenye kalo xsilap 3tahun lepas, mase tuh bajet lebih sebab ade yg sponser so hari keluarga disambut di tepi pantai dan ramai2 pakat meraikannya dengan menginap di resort pantai hape entah dekat terengganu...tapi kali ni rase meriah jugak walopon hanye buat dekat depan rumah jek...ni famili belah abah....besar sungguh famili kami rupenyer ;)


ni gambar semua pasukan...ada purple, oren, kuning, putih, hjau, biru, coklat, hitam and biru..ekceli ade lagi dua group xde dekat sini...kalo xsilap kaler biru gelap dengan maroon....ini pon separuh jek kaum kerabat yg ade....lain2 sume ade yg belom mendaftar lagi time ni termasuk lah weols ngan family. punyelah semangat nk join acara sukan sebab nk bolot hadiah dan hamper besar2 tuh secara tamak...hehehe...dah berpakat sume adik beradik nk datang daftar diri seawal 7pagi...sebabnye abah diamanatkan untuk merasmikan acara perasmian....siap potong belon bagai....semangat okeh ;P

Last2 sumenye hancus sebab abah kami sebelom subuh lagi sudah bekejar ke hospital bahagian kecemasan sebab keracunan....huhuuuuu...bukan abah sorang jek, mysista ngan anak buah jugak terkena cirit birit teruk sampai kene warded...so kami dengan rendah hati mengumumkan bahawa xde hadiah yg bakal dirembat untuk hari itu...sebab masing sibuk terkejar2 pegi spital. ni sume gara2 depa kenduri "etok" yg dibeli secara mentamak....sape tok kenal etok wahai ore kelate? yg xtahu sila klik sini....hehhehe malas nk upload gamba..ihsan gugel kan sonang ;P

Abah memang suka sgt mkn etok tuh...febret dia la tiap kali balik kg memang wajib beli..dan hari sebelomnye depa kenduri etok yg dibeli rm20hengget....sampai tutup gerai makcik yg jual etok tuh gara2 dipukal oleh mereka...huhuuuu...ai plak nasib makan sikit jek, tu pon sebab buat tutorial dekat pakhencik kamu yg xpandai nk makan etok...kehkehkeh....nasib la pada yg makan secara mentamak tuh...bergelimpangan sudah akhirnya....tewas sebelom berjuang la jawabnye group pepel ;P


just hantar wakil dulu untuk pendaftaran....famili kak ngah jadik wakil, sebab mase pendaftaran pon depa dah kira point..huhuuuu...kesian kami kannnnn....dah dekat tengah hari baru terhegeh2 nk join aktiviti bagai, so gamba famili besar official adelah nanhadooo...seciput ni jek yg ade, family kak ngah, untung laaa yeaa ;P


sebagai gantinye...hamik la jugak barang seketol buat kenangan...abah time ni br semangat nk bangun acara dah tamat pon, tu pon still gigilgigil lagik, tp bangun jugak sebab acara pembahagian hadiah untuk yg menang...yg kalah tuh tengok saje laaaa..kikiii ;)


ni pic mase petang tuh, makhencik bizi dok bertarung nk rebut hadiah pon anak kene bg makan....kan lapau pulak makkcik kecik..tp xbanyak makan pong, banyak bekubang saje...ni dia br bangun tido sebab penat sgt bersorak time ibu masuk acara..hahaha...eh, tapi memang eksited sungguh anak ai ni....besemangat bertepuk tangan bersorak bagai di situ...suke agaknye, siap join lagi acara rebut gula gula..tp ibu yg hoverrrrrrr..hahaha ;P


banyak  sgt gamba..xlarat nk up satu2...hehehe
ni la sebahagian dr candid2 untuk hari keluarga tuh...bukan setakat bebudak jek suke..yg tua2 pon hoverrr xhengat...kehkehkeh...


seronok sgt dapat bekumpul reramai mcmni...lain kali harap2 dapat join lagi takkan miss dah mcm yg lepas2...mase ni la nk beramasmesra dengan sepupusepapat yg jauh dekat..sume dapat jumpe..memang happening ;)


sume acara ai masuk..tapi sume kalahhhhhhhhahahahaha.....nasib la badan gemuk sangat, nk lari pon susah...begegargegar lemak di badan ni...hihiiii

yg dapatnye hanyelah ini....
!
!
!
!









lenjun sebab kalah dlm acara lambung kasih....main lontar dan sambut belon comel berisi air....sebab pakhencik bg banyak sgt kasih sayang dekat ai, tu yg lenjun...basah berjeruk..hehehe


yg ni pulak peserta yg menang dlm acara makan etok secara mentamak...dapat hadiah pakej penginapan sehari dua malam dekat spital...huhuuuu kesian mak buyung ;P

#sekian sudah cerita hari raya kami ;)

No comments: