Aug 2, 2012

13 Ramadhan, Persiapan Raya ;)

Dah 13 Ramadhan pon, lagi dua minggu nk sambut kedatangan 1Syawal yg dinanti2 oleh semua umat islam. Alhamdulillah, dah 2hari berjaya menahan nafsu dari merapumeraban dekat bazar ramadhan....rase seronok pulak berbuka dengan menu simple yg dimasak sendiri di rumah...dah bosan dengan lauk pauk dan kuehmueh bazar....harap sampai habis puasa la terkunci kaki ni nk melangkah ke mana2 bazar lagi ;)
Semalam pakhencik request nk makan nasik dengan masak lemak gulai kuning telur itik...panjang bejela tajuk menu...hehehe. alhamdulillah semuanya sempurna dan sedrhana....lepas makan berbuka pon perut xde lah rase ketat gileeeeee mcm selalu....makanan pon xde dah menjadi habuan tongsampah. kuehmueh pon buat yg simple2 jugak, pakhencik nk makan bubur butir nangka ai plak terase nk makan onde2...sgt senang kerja kan....sukeesukeee....makcik kecik pon tolong menyebok nk menggentel onde2 dengan ibu...huhuuu..layankan sajeeee budak yg suke sgt amokkan sekarang ini....tak bg nt kang bingit satu blok ni dia jerit....saboooo je laaa ;P
Hmmmm...dah dua hari dok tawaf mall carik baju raya xjumpe2 lagik....sudah la pegi bedua jek dengan Qeesha, dengan nk pilih baju, nk cuba baju bagai lagi nk melayan amokkan dia yg memang macam2 tuh...memang tenssiiiii sampai mati fuchuk makhencik..terus xde nafsu nk memilih2 baju bagai lagi dah....huhuuuu. agak2 bile bulih ketemu baju idaman hati yg memenuhi citarase and bulih buat ai semangat sikit nk sambut raya....harap2 tak ambik masa lama la, kang nanti org dah nk raya ko baru terhegeh2 nk beli baju...ade yg xberaya nanti kang ;P
Kenapa la susah sgt nk jumpe baju yg betul2 ngan dengan body ai yg solidmolid neh *pitammmmmmm
dah jumpe size baju yg muat ngam2 cantik dan berkenan dihati tetibe kain pulak boleh tersempit sampai xboleh nk bejalan....adelahaiiii.....rase nk menanges dekat situ jugak sebab dah tensiii sgt becampo penat and lapaaaaaaaaaa...huhuuuuu....terus rase menyesal...kenape laa makan banyak sgt sampai badan jadik gemok..kang dah susah nk beli baju...huhuuuuu....ok, dah 2hari diet tak makan banyak sebab xde nafsu sgt nk makan masakan sendiri banyak2...eeeee ;P
Nasib baik persiapan untuk Qeesha dah ready awal2...xde la nk kalut sgt, tapi setiap kali dok survey baju omaknye Qeesha setiap kali tu jugak la mate asyik dok menjeling baju2 gegurl yg shomey2 tuh...huhhh...menduga iman sungguh ;P~

No comments: