Jul 27, 2012

kesian makcik kecik ;(

Salam 7 Ramadhan ;)
Kesian anak dara kesayangan....harini xbrape nk aktif sgt, badan panas sgt semalam, ai saspek dia sakit perut kot...tapi xpasti pulak sebab ape, rasenye dia makan seperti biase jek....xde makan mengarut2 sgt, paling pelik pon rasenye dia mamam kurma pagi semalam, tuh pun ai yg suapkan if nk kate dia tersilap telan ke hape memang mustahil lah...lepas mamam kurma dia mintak nk susu then habis la setengah cawan dia minum....ke sebab susu tu xsesuai dengan perut dia??ermmm, mcm mustahil jugak la, sebab sebelom ni ok ok jek dia minum....adehhhh...penat bepikir knape perut dia bulih sakit...hukhukkk ;(




tadi ai ade suapkan dia kuih akok sedikit....alah, sedikit sgt pon dia makan, xde selera agaknye...semalam punyelah rabak mate melayan dia takmo tido...rasenye dia sakit perut yg jenis memulas gitu...cane nk explain erk, ermmm...kejap2 sakit pastu kejap2 hilang siap bulih gelak2 bagai..pastu sakit balik...jenuh makhencik dok sapu minyak...sapu dekat perut..dekat belakang...betis and tapak kaki sambil baca ayat2 suci al-quran berdoa bia perut dia xsakit and bulih tido...kesian sgt tgok muka dia pucat semacam..naik cuak jugak makhencik...huhuuu...last2 dekat subuh tuh baru lah dia lena...mase tuka pampers tuh ade perasan kesan cirit dekat pampers dia...kesian anak ibu ;( 

bangun pagi tadi selamat jugak dia "a'ak ukk"=popo ;), nampak muka dia mcm lega sesgt...sampai mengeletar badan...hehehe ;) tapi yg xbes nyer badan adelah sedikit panas....tampal koolfever dengan harapan panas badan turun...kasik obat pulak dia takmo telan....igt kalo panas berpanjangan nk bawak pegi dokter jek...alhamdulillah, lepas bekali2 mandi and lap kepala dengan towel basah...panas cepat hilang...sampai lani pon dia tido lena and suhu badan adelah normal...lega omak aihhh ;)




banyak dia minum air masak hari ni....tak mintak susu pon...adehhh..pening pulak omak nk memikior nk beli susu ape lagi untuk kamu ni wahai anak ;(

2 comments:

Eye_nee said...

Ya-Allah..lamanya tak masuk ke bloq kamu sis..kamu sudah ada seorg puteri rupanya..comel..Salam Ramadhan sis...semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari yg dahulu...

myle@my said...

itu laaa,jarang sgt hapdetnye...hehehe
Salam ramadhan jugak....insyaallah, moga2 hendaknya ;)