Jul 23, 2012

Hari ke2 berpuasa ;)

Salam Ramadham buat semua ;)
semoga Ramadhan kali ni lebih baik dr yg sebelumnya..insyaallah....Hari kedua puasa yg sgt tenang rasanye...bangun sahur masih cemerlang lagi setakat ni....kunci saje alarm yg mane ade lam ghumah ni...pastu letak jejaoh, satu atas lemari dalam bilik, satu bawah bantal, lagi satu lark atas peti ais dekat dapo...hihiiii....laju sikit laki bini bangun sahur... ;). taun sudah laki bini besahur simple2 jek...kacau milo cicah roti jek..puase tahun ni makin mencabar perut pakhencik kamu...dia request nk besahur makan nasik berlauk2 bagai....adehhhh....redho saje lah makhencik kamu ni bangun pagi2 besilat dekat dapur..kate misali kannn >_< .nasib baik lauk simple2 saje dia request...setakat  ayam masak kicap, masak lauk sardin tuh ai masak sambil tutup mate jek...hikhikhik ;P


ouhh..ini makcik kecik yg sebok nk bangun sahur jugak....ibu bangun nk masak, dia pon sebok bangun mintak makanan....tapi dia behave jek, tak kacau pon ibu masak...besenye kalo ibu masak dia sebok nk suh baring sebelah dia layan katun...huhhhh...agaknye pelik sebab tgok ibu besilat mcm lipas kudung dekat dapo..hahaha...nasib laaa hoiiii....demi laki terchenta ;)


haaaa..kantoi ade orang tak puase....kikiiii....sambil2 tunggu waktu berbuka....bawak makcik kecik jenjalan sambil tgok fish....hish...hishhh katenyeee ;)
hari ni misi terjah pasar ramadhan masih berjaya..hari pertama jumpe gerai yg jual kuih akok bkedut meletup...hari ni jumpe pulak gerai nasi kerabu yg sodapppp...hilang sudah diet ai...memule kemain ckp dekat pakhencik takmo amek nasik hari ni...dia plak suke sgt goda2 ai dok sebut nasik itu nasik ini....huhhh...acane nk kuyusss ni???


gigih mendaki bukit...org xpuase memang berenergy lebih.... ;)


tinggi okeh....buasss sungguh anak dara sorang ni....ade2 jek idea dia nk buat, dah ghuper tarzan dah ibu kamu ni dok memekik...tp kamu buat derk jek...xlayannn...bile ibu ckp "jgn pegi sana, panas"...dia selambe jek tekedek2 sambil letak tgn atas kepala...cover panas kunon...huhuuuu


main rumput....carik bijik getah ;)


top-up tenaga....air ini la yg buat Qeesha jadik penunggu setia peti ais...huhuuu..kengkadang sampai kene sorokkan kasik dia tak nampak....kalo tak, duaplohpatjam nk bukak peti ais ;P


tgok hishhh = fish ;)


Dah panjang rambut anak dara....tapi bila ibu nk tocang mengelupur plus jerit2 mcm kene dera...kalo mood munge2 baru bulih nk tocang sangul2 bagai...huhhhh..tensiiiii ;(


Bile ibu tanye mane baby...dia sebok dok selak baju nk tunjuk perut dia sambil buat gerak2 pastu says babyyy..babyyyy...hihiii...kiut sungguh kamu ni ;)


mentelaah bangku batu bersurat, polkadot sudah lengan anak dara ibu...kene kiss ngan nyamuk mase balik kampong aritu takmo ilang lg ;P ermm, sape la yg kretip sgt dok conteng berpuisi bagai dekat bangku tuh....ayat jiwang plak tuh...adehhhh..senak jiwa makhencik bile membacenyeee ;P


berpeluh sudahhhh....sanggul makjemah kate papa...hehehe


dah besar anak ibu ni ;) *senyummmmmmmmmtibetibe.

No comments: