May 6, 2012

kisah seram dekat hospital

Malam2 ni dok mengimbau kisah seram la fulaksss...memang kasik meremang bulussssss sungguh..huhuuu..
ekceli masih lagi fobia dengan peristiwa semalam pasal Qeesha kene ganggu tuh...malam ni Qeesha still tido berbekalkan quran jugak dekat kepala tido...ibu pulaks masih jugak dok sorang2 xde teman sebab pakhencik mengeletik nk pegi maen badminton lagi..adehhhh...xbleh nk tahan membara dihati...rase nk campak jek raket mahal dia tuh ke floor bawah....tp kang derhaka pulak jadiknye...redho je lah kene tinggai ngan laki....dia balik jap g siap lah ai amuk satu rumah....#sedangbersediafizikaldanmental...sile balik cepat x_x...gggrrgrrrr!!!
*tapi kalo dia balik bawak same mcdonald foldover sejuk sikit hati makhencik ;P

ouhh....ok jom nk citer pasal kisah serem ai dekat hospital mase besalinkan Qeesha dulu.....kejadian berlaku pade Dec 2010...mase tuh ai besalinkan Qeesha dekat hospital Tanah Merah dekat negeri kelahiran ai...kelate darul budu ;)...ai besalin secara operation disebabkan Qeesha mase tuh kedudukan dia songsang...so mase kandungan genap 38week++ gitu ai terpaksa serah diri dekat hospital dan redha untuk dibedah demi keselamatan Qeesha....Alhamdulillah, Qeesha selamat dilahirkan dengan berat 3.2kg secara czer pada 6hb Dec 2010....hari pertama dekat hospital segalanya berlalu dengan aman...sama jugak dengan hari kedua...ai dapat bermalam dengan selesa ditemani mak tersayang...kesian mak sebab kene baring dekat lantai...mak2 orang lain pon same jugak....nasib jek katil ai belah tepi..so xde la nk bersesak dengan jiran sebelah...mak siap bulih bentang sejadah lagi solat dekat tepi katil ai...hehehe....thanks mak....anak kedua nanti harap2 mak masih sudi nk temankan ai....



#ok ni doa amalan untuk ibu mengandung....doa untuk elak baby songsang pon ada..lepas ni kene amalkan lah...songsang ni keturunan jugak ker ek?sebab pakhenchik dulu pon mase arwah mak mentua besalinkan dia pon songsang jugak...so Qeesha memang 99.9%gen papa....jantina jek ikut ibu...hehehe ;D

ok sambung cerita seram tadi....masuk malam ke 3 dekat hospital, ai dah bulih bangun and paksa diri bejalan pegi toilet sendiri...walopon mengigil2 tetap jugak paksa diri demi nk cepat dapat balik rumah...huhuuu....hari kedua pon dah boleh pangku Qeesha bawak pegi tempat nurse mandikan baby....walopon muka bekerut2 tahan pedih and ngeri dekat tempat operate....disebabkan misi2 dah nampak ai mcm sihat, so report card menandakan hari ke4 ai dah boleh balik rumah laa....nak dijadikan cerita, ada patient baru yg nk ambik alih katil yg ai duduk...dekat situ memang area ibu2 besalin operate yg perlu dipantau setiap masa...disebabkan ai dah beransur sihat walopon hakikatnye xde la sihat sgt pon...kehkehkeh....ai dengan mak terpaksa dipindahkan ke belakang dekat tempat ibu2 yg dok menunggu masa nk besalin....kira dekat tempat yg uncritical case laa...maka malam ke3 tuh bermalam lah ai dekat katil baru...agak xselesa sikit sebab banyak nyamuk...demmmm!!!dekat sepital pon nyamuk mcm dibela...huhhh....dekat sebelah dapat jiran baru yg baru besalin normal...maka anak2 kami jadi perhatian dek ibu2 yg sgt xsabar dok menunggu kelahiran baby masing2...seronok pulak mase tuh sebab masing pakat dok becerita pengalaman masing2...dah mcm dok asrama pon ade...hehehe ;)





 Malam ke3 tuh, ai memang dalam keadaan penat sebab malam pertama dan kedua bersama Qeesha memang xleh nk tido sgt..bukan sebab Qeesha merengek, tapi sebab excited sangat dapat tengok muka anak sampai xlena nk tido....hahaha...mak pulak yg lena bemalam dekat spital....ai yg jadik tukang jaga mak ngan Qeesha time tuh...hihiii...Qeesha pon jarang bangun...maklumlah...baby kan, dah kenyang banyak tido jek kejenye....hmmm...so malam ke3 tuh awal2 lg ai dah terlelap...jiran kiri kanan dok bersoksek2 ai plak mate bagai digam gam...mengantuk sgt...mybe sebab penat...lalu ai terlena dengan mak disebelah tengah dok borak2 dengan jiran sebelah sambil uruskan Qeesha...mase tuh kedudukan Qeesha agak jauh dengan ai...sebab ruang antara katil sgt sempit, so katil baby Qeesha terpaksa letak dekat hujung kaki katil ai....sekejapan terlelap ai seolah2 rase ada sesuatu dok rebut2 dengan ai....rase mcm mimpi jek...ai dapat rasakan seolah2 ada tangan cube nk rebut sesuatu dalam perut ai...ai plak mase tuh dok tepis2 tangan tuh...rase seolah2 ai pertahankan Qeesha jek....then terus tersedar dalam keadaan meremang bulu tengkuk and jantung gerdegup kencang....mase tersedar tuh terus tanye mak pasal Qeesha...then suruh mak ambek Qeesha letak dekat sebelah ai....mak mcm pelik plak mase tuh...ai xcerita pon pasal mimpi tuh dekat mak...just simpan sorang2...and bila mak letak Qeesha dekat sebelah barulah bulih lena semula....sambil baca ayat2 suci walopon mase tuh badan xbersih...lena tido sampai xsedar mak angkat jugak Qeesha letak dalam baby case tuh...bangun pagi baru sedar Qeesha xde...hehehe...bile tanye mak kenapa letak Qeesha dalam tuh? mak ckp dia takut ai tak sedar tido and terlenyek anak sendiri...huhuuuu ;P



Keesokanye mase dok sibuk bekemas nk balik, ai bercerita dengan kaktie jiran sebelah yg tengah tunggu nk balik jugak haritu...lepas jek cerita pasal mimpi semalam baru kaktie bukak mulut bercerita jugak...katenye, katil yg ai duduk tuh ekceli katil patient yg baby dia meninggal dalam perut...bile dengar jek terus bulu tengkuk meremang sekali lagi...then baru cerita dekat mak....kaktie tu pon ada rase xsedap jugak kate dia.....pastu dia siap pesan dengan mak suh bawak ai jumpe bidan or ustaz suh "pelepas" kate dia....tapi sampai ke hari ni pon ai xbuat lagi...sebab xpecaya sgt dengan benda2 mcmtu....sekadar buat mase sunatkan Qeesha jek dulu...yg mak bidan sarungkan benang dari kepala turun ke kaki tuh...bukan tuh org panggil "pelepas" jugak ke?ke apa yg belaku semalam pon sebab ai xbuat ape2 lepas besalin aritu...balik nanti nk kene tanye mak lah...ermm...sekian saje kisah seram dari ai...eeee ;)


#Qeesha, ibu rindu kamu mase baby2 tau...rase nk ciom bau wangi baby lorhhh....hehehe emuuahhhh ;*

No comments: