May 6, 2012

Ada yang menumpang rupanya.

Weekend kali ni xberapa nk hepi sangat....baru jek plan hari ni nk pegi mandi manda pulak dekat sungai...sekali, bila dah jadi mcmni rasanye mcm xsanggup lah nk pegi....petang semalam, ai la yg beria2 ajak pakhencik bawak weols kelua jenjalan...sebab dah lame plak rase xbawak budak kechik ni kelua tengok dunia luar....mase gerak dari rumah tuh memang takde idea pon nk kemana sebenarnya....bila pakhencik tanye nk pegi mana jek, terus kepala jadik tingtong...blurrrrrr xtahu plak nk pegi mana....last2 suruh jek pakhencik perah idea dia nk bawak Qeesha bejalan dekat mana...ai nak Qeesha hepi...bawak pegi taman ke, playground ker...mane2 jek asal tempat ramai orang.....sebab dah rase mati sosial sgt dok bekurung dalam rumah atas awan tuh...huhuuu


last2 pakhenchik gerak menuju ke arah kepala batas...ai xtanye pon dia mane tempat yg dia nk bawak weols....sekali sampai2 jek terus rase seronok sebab nampak pantai....sangat cantik..lagi2 plak memang ai xpenah sampai pon pantai tu sebelom ni....dekat area bagan ajam, lupe pulak ai nama pantai tuh...yg ai tahu dia dekat2 dengan pantai bersih....ramai jugak orang dekat situ, pantai dia memang cantik....view berdepan dengan bandar georgetown, tapi sayang....banyak sangat sampah dekat situ...bau pon ade sikit rase kurang menyamankan ekon kami anak beranak....tambah lagi, ramai sangat kapel2 remaja dok bercengkerama dekat situ....so, memang xdok lelame laa....habes jek 2hengget satey ikan terus pakhencik ajak gerak...semak mata katenyeee...eeee ;P

masuk2 kete jek Qeesha mula buat perangai....dok hekhekkk...papa sebok dok start enjin kete, dia pon sebok jugak nk start enjin....memule ai bajet dia saje nk protes sb belom puas lg dok lepak2 dekat situ weols dah gerak masuk kete....cube la layankan jek peel dia...tapi makin jauh weols gerak makin menjadi2 dia menanges....xpenah Qeesha mcmtu sebelom ni....kalo cranky pon biasenye bile bg mamam jek terus diam sambil layan jek sampai la ke destinasi seterusnye...tp semalam, bg mamam pon dia mcm tolak2...tanak jugak....ai dah rase lain macam time tuh, lepas jek pakhencik bukak cd mengaji and kua alunan azan, tiba2 Qeesha terus melompat2 atas riba ai dalam kete....nampak muka dia mcm ketakutan sangat....seolah2 mcm nk lari dr sesuatu....melompat seolah2 nk pegi dekat seat belakang.....ai dah panik time tuh...pakhencik pon sama....tangisan Qeesha makin kuat....kali ni siap pegang lengan papa dia and nk lompat pegi atas riba papa pulak....bila papa ambik, nk pegi dekat ibu pulak.....mcm ketakutan sgt nampak dia mase tuh...kesian sgt.....ai pon terus baca ayat qursi dengan kuat di ikuti dengan surah 3qul dan lain2....baca berulang2...pakhencik pon sama....baru lah Qeesha kembali tenang dan ok spt biase.....mase tuh baru terpikir...mungkin ada "sesuatu"yg menumpang kami and ikut kami balik mase dr pantai tuh.....kesian Qeesha..nasib baik xde pape belaku.....xpenah lagi pekara mcmni belaku dekat Qeesha sejak2 dia besar ni...


Risau takut dia mengigau semalam....tapi balik rumah jek semalam ai terus mandikan dia then tidokan dia mcm biase....alhamdulillah, dia mcm ok saje...tido dengan tenang...cuma sekali jek dia menanges tapi mate pejam..mungkin mengigau agaknye, kesan dr peristiwa petang tadi...bile ai tepuk2 terus dia tido balik....ai siap letak Quran dekat bawah bantal dia tido....bacakan ayat qursi dan surah2 untuk dia tido dengan lena tanpa gangguan....syukur, dia tido lena, cuma bangun jam 4am td mintak nk kua main dekat lua....ai layan kan saje walao mate mengantuk tahap gaban...huhuuuu....bile pujuk2 mintak masuk tido balik dia merengek sambil guling2 dekat lantai and tangan tunjuk2 dekat bilik air.....ingatkan mintak nk ibu mandikan, rupenye dia popo....emmm, patut la tanak tido balik...hihiii....pas bersihkan popo and gantikan pampers baru baru senyum2 and say "mamammm" dengan tone yg sangat manje...alahaiii...mengoda sungguh kamu ni.....tuh pon dah dekat kol 5.30 kot baru dia lena balik....nasib baik ibu cuti, bulih ler peram tido lame2....ermmm, mungkin itu salah satu sebab jugak "sesuatu" tuh ikut weols semalam....ai ngah dikunjungi miss "P"...so benda2 mcmtu memang suka sgt laa....huhhh..pasneh tanak pegi dah pantai tuh....baru tanye pakhencik..nama pantai tuh "pantai Robina" dekat bagan ajam....plan nk g mandi sungai pon gagal hari ni sebab ai takut nk masuk hutan sudahhhh...hihiii ;)

#seriau pulak bile teringat peristiwa semalam....penah jugak kene kacao mase dekat hospital mase besalinkan Qeesha dulu...yg tuh nanti2 la ai share....memang sgt fobia bila teringat dengan bende2 mcmni...nauzubillah.


No comments: