Apr 30, 2012

Udah gede' ;)

Saya suka kedamaian!!! takmo perang perang yeaa...peace no war pelisssssssss ;)


Anak dara saya udah gede....dah nk genap setahun lima bulan  togedergeder, sekarang dah semakin panjang akal...ade saje yg dia nk mencuba....suke sangat sengeh sambil tunjuk gg dekat sume orang yg dia jumpe....xkire sama ada org tuh pandang dia ataupon tak...xkira dekat mane dan dimane saje....dalam lift paling ai risao kalo dia buat2 muke mintak ciom tuh....sah2 org akan balas senyum dia and say hye or tegur dia dengan gaya aloloooo....manje gile hokeh....bab tuh ai xrisao...bab yg ai risao bile ade yg nk sentuh2 or cubit2 pipi dia...adehhhh....bab tuh memang dr dulu xberapa nk gemor....bukan kedekut tanak bg org sentuh anak ai...kalo dengan somebedi yg ai biase and memang kenal rase mcm ok sikit laaa dr yg memang xpenah kenal....lagi2 kalo dengan org2 yg entah dr mana datangnya...bersih ke tidak tangan dia nk sentuh anak ai...huhuuu....kadang2 sengaja kalo dalam lif ai akan pastikan Qeesha rapat ke dinding dengan harapan org takkan snetuh or cubit pipi dia....huhuuu #taksukekaloadeygsentuhanakaidengantanganygbarulepaskorekhidung or etc......nauzubillah!!!


Sekarang suke ikut apa yg kite ckp....yg jelas ai dapat tangkap sekarang, bila dia bg someting dekat ai terus laju2 say "taceh"=timekasih....bila masuk rumah bukak jek pintu rumah terus say "atumm"=assalamualaikum...bile nampak ai besiap2 nk keluar espc bile pakai tudung terus bangun and say "domm"=jomm, bile sebok nk pakai bedak dia pon sebok suh ibu sapu jugak bedak dekat pp dia then dandan jek say "teekk"=cantik....bile ai mintak nk gosok gg time mandi terus say "tee"=gigi sambil senyum sampai nampak gg dia, tp bile gosok jek laju2 jugak gigit berus gigi dia tuh...bile tanye cane bunyik tiger terus buat bunyik "aummmm"....bile nampak ikan mulut akan bunyik "hishhh hishhh"=fish....hahaha...cute la kamu neh...banyak lg kot tp ai lupe sudah...hehehe ;P.


Senjak2 dah jalan laju ni, pantang nampak kasut...terus mengeletik nk sarung dekat kaki....ni gamba mase pegi mengkuang dam...pegi bg makan ikan belaan...hehehe....semangat pakhencik beli makanan ikan sepeket besar tuh...huhuu...murah rezeki kamu wahai ikan...tp memang syok tengok ikan2 tuh timbul nk rebut makanan....yg buat ai tak tahan nk lame2 dekat situ wap panas air tasik buat ai bepeluh rase mcm nk terjun jek dalam tasik time tu jugak...sian pakhencik xpuas bg ikan makan ai dah bising dok ajak balik...hahaha ;D

Budak kecik yg baru boleh berjalan....mymom ckp Qeesha dalam kategori baby berat sebab umo 16bulan br bulih bejalan...ai mase baby2 dulu belom sampai setahun kot dah boleh jalan...ni mesti ikut pakhencik neh..kannnkannnn...hehehe ;P


Sekarang kemain susah nk tocang rambut dia...kalo xtocang time nk g bejalan sah2 sekejapan saje rambut dia mcm kene pukul ribut....tapi memang menduga kesabaran ibu nk buat pokok klapa Qeesha sekarang neh....kene ikut mood dia je laa...kengkadang baru settle sebelah pokok klapa terpacak cantekkk punyerr..sekali yg sebelah lg belom siap...tumbang sudah yg sedia siap tuh...hadehhhh...last2 malas nk dgr pakhencik bising dok tunggu ai tocang rambut anak dara...bia saje rambut mengerbang...mcm lion ;P
#ngetestcamerabaruowhsemmmmmm ;P

No comments: