Apr 8, 2012

tired!!!

Dari pagi sampai ke malam penat masih tak hilang.....rase lemah2 badan, bila pegi mandi malam2 buta ni rase nyaman sedikit...dengan harapan bulih lelap dengan aman sebelah anakanda yg dari petang tadi lena di ulit mimpi, dah baring2 golek2 pon mate pulak tanak lelap...syokknye tgok Qeesha tido, lena sangat...Qeesha pon penat agaknye kene rendam ngan papa dekat sungai sedim petang tadi...huhuuu...ouhhh...frust sebab mandimanda di sungai petang tadi xde gamba...makhencik lupe nk hangkut kamera....gamba yg ade pon dalam hengpong jek...xmeletopppp..huhuuuu ;P

 gamba selingan tade kaitan dengan tajuk cerita ;P
suke tgok budak ni hepi..senyum macamni la tadi mase mandi dekat sungai....seronok sebab bu ngan papa pon join sama swim dengan Qeesha...seronok dapat bangun pagi2 masak2 makanan buat bekal g makan tepi sungai...huhuuu....yang tak seronoknye ade gangguan dari luar ;(

 holohhh..syok sgt naik angsa goyang2 dekat cameron harituh....hhihiii
ok sambung cerite...gangguan dari luar tuh adelah....bila pakhencik dapat kol dr owner rumah yg kami sewa sekarang ni....katenye nk datang rumah sebab ade buyer nk tengok rumah....huhhh...rimass sangat rasenyer....nasib la kannn....nk tggu masuk rumah sendiri pun amek mase jugak lagi..sebab banyak urusan belom settle....so dalam dok seronok2 mandi tuh, terpaksa lah balik awal sikit, kesian Qeesha xpuas lg berendam....bila dah siap2 kemas tuh, tup2 boleh pulak dia kol balik ckp tak jadik pulak...adehhhh..memang panasss jek tadi petang....nasib baik pakhencik bawak pegi minum nk sejukkan hati makhencik lah kunon....oder jus tembikai perisa bawang....korang penah try???rase nk siram jek air tuh dekat situ jugak...nasib baik lagi pakhencik bg share milo ais dia....ape daaaa....ai saspek depa blend tembikai pakai blender pas blend bawang....mongokkkk betolll...dua kali panasss ati neh ;P

 Kesayangan ;)
Last2 balik rumah dalam keadaan yg sangat penat....sebab "settuk angin" ore klate panggil....frust boleh menyebabkan otak penat sebab tensennn....bile otak penat maka ia juga mempengaruhi sistem dalam badan....sampai jek dekat parking rumah, ai rase mcm nk suruh pakhencik dokong jek bawak naik atas....penat nk bejalan....korang rase nak ker dia dokong ai???jangan mimpi la jawabnye....huhuuu ;P


Bila agaknye nk pindah masuk rumah sendiri....weols tak jadi beli rumah yg weols sewa sekarang ni...sebabnye owner letak rege mahal sangat....tak padan dengan rumah ai rase.....xpe lah, lagipon rumah yg weols aim selama ni sudah dalam gengaman...hihiii....rumah idaman kami....nanti Qeesha bulih la layan keterujaan tengok kapal terbang lalu depan mate jek bla dok rumah kita nanti....rumah tu jek yg kami mampu beli setakat ni, sekarang ni harga rumah dekat kawasan pulau memang mencekik jek....kalo ikut rege rumah tuh dah bulih buat banglo 3tingkat dekat kampong..huhuuu...namun, memandangkan rezeki kita masih lagi disini, kite duduklah dulu di rumah atas awan....dah sampai masa nanti kite balik kampong buat rumah dekat sana pulak....nampaknye mase tu lah baru Qeesha bulih kenal rumput.....itu pon, kalo ada rezeki dan masih diberi kesempatan laaa....Insyaallah ;) 


Ai rase lagi sempurna bila membesarkan anak2 dengan suasana kampong....perancangan awal dulu nk stay dekat sini sampai Qeesha umo 7tahun jek....sebab nanti ai nk Qeesha sekolah dekat sekolah ai dulu2...selamat jek rasenye...hihiii...dekat bandar sekarang dah rase mcm tak selamat sangat...macam2 kes belaku....tapi itu perancangan je laaa....tgok keadaan jugak nanti....tapi dalam hati tetap memuja kampong halaman..


Budak kecik teruja sebab baru petamakali ibu lepas main dekat playground...hihiiii....semua bende dia nk main....ni muka teruja sebab ada kawan....suke sangat dia bila ada sorang budak pompuan ni datang dekat dia nk main2...hehhee ;) mulut memang xlepas dok panggil "ca'ca"-kakak....seronok!!!

#psssttt!!!
entry semalam...baru up sebab semalam tetido xsedar sb otak super penat....lappy pon x off sampai pagi..huhuhuhuu ;P

No comments: