Apr 26, 2012

Kesian sungguh ;(


Nasib anak2 flat mengasah bakat sambil menyepak bola atas padang beku.....kesian kan, besemangat sepak bola sebab nt nk join perlawanan katenye....ermmm, ni la yg xbest kalo tinggal dekat bandar...apelagi setakat menyewa dekat rumah sarang burung kate anak buah ai...yea laa, memang betul pon rumah bekotak2 mcm rumah burung, tinggi menggapai awan....hihii ;)
kalo dekat kampong nk main bola kasik padang sorang satu pon boleh...hehehe..hover la pulak nk main bola pon nk kene padang sorang satu....kehkehkeh ;P


Ni hah, petang2 ai suke layan Qeesha jerit2 tengok bebudak main bola bawah flat....sambil jerit go..gol..goal...hihiii..cute sangat....sampai nanges2 tanak naik rumah sebab tak puas nk tgok abang2 dan kakak2 main skipping...sebok plak dia mengelupur dalam stroller nk turun main jugak...adoilahaiiiiiii anak...kamu tu kecik lagi...jgn berangan lelebih hokeh ;P



Begini la rutin sehari2 kalo xdapat kelua bejalan merendek dengan papa....Qeesha layan saje aktiviti kawan2 dekat bawah flat sambil ditemani ibu dan makcik yg sgt baik hati tuh.Ermm, dok dalam rumah tekurung sangat lah tidak seronok kan Qeesha...eh, ai penah cerita pasal sorang kakak yg lumpuh dekat flat ai menyewa ni kan...kesian kakak tu tau...dia lumpuh dan hanya berkerusi roda jek...rumah dia atas rumah ai..floor 27...selalu nampak dia turun naik lif pegi hantar and jemput anak dia balik sekolah dekat bawah flat, tapi dia ckp dia dah biase sebab dah lama tinggal dekat situ...ermmm, walopon begitu dia nampak sgt bersemangat...tetibe rase bangga ;).


Apa la yg anak dara ni dok berangan.....mungkin dok pikir pasal mase depan yg terpaksa menghabiskan zaman kanak2 dengan bemain di padang beku ni jek nanti...huhuuuu....emmm, pasai tu xyah la risao yea sayang....sejak2 gempa baru2 ni ibu ngan papa dah decide dengar nasihat tokma dekat kampong...cancel jek nk beli rumah tinggi yg kononye view sangat mendamaikan itu....last2 dapat jugak rumah separa landed...hahaha....bulih kah begitu???

weols xjadik beli rumah yg dok aim selama ni....itu memang rumah idaman boleh dikatakan.....bile bersantai dekat balkoni dapatlah kite menikmati angin sepoi2 sambil dihidangkan dengan view penang bridge nan indah lagi menawan....lagipon owner rumah tuh buat hal disaat pakhenchik hampir2 nk sign segalabagai agreement....bulih plak dia nak naikkan harga...padahal awal2 dulu weols xnego pon rege asal yg dia tetapkan, dia sendiri yg nk kurangkan 10k dr harga asal...sekali, eh..ehhh..bulih pulak dia nk balik rege asal....padahal weols dah bagi separuh duit booking tanda setuju, loan pon dah lulus tinggal nk sign SnP jek...huhhhh....last2 pakhencik dah hangen satu badan...terus cancel tang tu jugak, xde nk diskas2 bagai....xdapat rumah tu pon xpe lah....ade hikmah disebalik apa yg belaku....kesian dekat agen yg tolong weols tuh....mcm berharap sgt dapat komisyen dr jualbeli rumah tu....last2 pakhencik hulur jugak tips sbg tanda terima kasih sebab dia banyak membantu dalam urusan jualbeli tuh walopon weols xjadik beli rumah tu.

so, weols dapat aim rumah baru....ai suke jugak, rumah yg bila pandang lua nampak pokok2, nampak rumput...walopon bukan lautan atau bangunan berceracak....#ayat pasrah...hehehe...tp tanak berharap sgt selagi xsign ape2 dokumen....huhuuu...susah sebenarnya nk beli rumah ni kan....sabo je laaa ;P

No comments: