Apr 21, 2012

1week already ;)


Genap seminggu belog tak berhupdate....mood malashhhhhh melanda sejak akhir2 ni....tambah pulak anak dara tak berapa sihat...balik dar bejalan dr Alor Star minggu lepas Qeesha stat batuk2 plus selsema bagai...kesian anak ibu ;(

Nyesal plak rase bila anak xsihat mcmni...mnggu lepas ikut pakhencik ke alor star settlekan hal keje dia....so makhencik nk menempel la sebab dalam hati berkobar2 nk pegi jenjalan utara sana jugak..untung2 dapat sampai UUM ke Kuala Perlis ker....bulih laaa mengubat rindu nk tgok balik suasana tempat menimba berjimba  ilmu mase mude2 dulu...hehehe ;P
akhirnye dapat lah jugak singgah barang sekejap dekat UUM walopon pakhencik mcm buat muke begitu...hihiii...alahai cik abam...ai cume rindu nk tgok kolej lama jek sambil2 mengimbau kenangan zaman belajar dulu dengan teman2...tak nak lebih2 nyer ponggg....rindu nk tengok rusa2 dekat sana..hahaha...mase bawak Qeesha pegi tgok rusa dekat taman rusa tuh cuaca panas sgt...mybe sebab tuh buat Qeesha xsihat.....tak pon sebab minum dekat jo cendol pulut....ar dekat situ semacam plak rase....sampai ai dengan pakhencik pon rase xsedap badan....ni pon masih terase lagik....huhuuu ;P

 

Baru bangun tido, brekpes pagi ni....apepon tanak, takde selera sampai dah kurus sangat anak ibu ni, just minum susu ni jek ngan mamam roti sikit....semalam bawak pegi kinik doc just bg ubat batuk jek sebab Qeesha xdemam pon...kesian sgt tgok dia batuk2 sampai muntah...xsampai hati rasenye...dalam tengah tido lena2 pon boleh batuk2 lagi...semalam lepas buat ai rase nk menanges...dia batuk2 mase tido, ai plak jadi panik laju2 carik balm nk sapu..sekali xjumpe pulak balm Qeesha ai saspek tetinggal dalam kete..yg jumpenye balm gamat yg biase ai guna untuk ai jek...memang baik n cepat kesanye...juga rase mcm xpanas pon...nasib baik sapu sikit jek, sekali anak dara tuh menanges sebab panas....balm tuh ai sapu dekat leher dia...mybe sebab tempat tu berpeluh so pedih la jadiknye....nyesal plak, rase nk marah dekat diri sendiri....nasib baik nanges kejap saje...nasib baik lagi bapaknye xde, pegi maen badminton.kalo xmahu benanah telinga makhencik dgr pakhencik memebebel...huhuuu ;P


Alhamdulillah, walopon xsihat Qeesha behave saje...xmeragam pon, cume mcm manje tuh telebeh sikit...tupon dengan papa jek..dengan ibu biase2 saje...hehehe....so papa kene lebih kental la melayan anak kesayangan nan saorang neh  ;P


Dah mandi tu nampak segar sikit anak ibu....tambah pulak dah wangi dengan bau shower and bedak bagai.....alahai wangi sungguh bau shower gel Qeesha yg baru ni...sampai ibu pon dah tergoda nk pakai Qeesha punye, bile papa sokmo dok puji Qeesha wangi...lepas ni kite beli yg besa punye kita same2 wangi yeaa sayang...hihiii ;)


Besama dua koleksi terbaru sejak2 demam ni....ni makngah yg bg pesent tuk Qeesha, lupe plak nk tanye makngah dia beli ni mase pegi holiday dekat mana, neway thanks makngah sebab bg Qeesha hadiah comey2 ni....burung marah kaler merah dengan si kuma2 kesukaan Qeesha....nampaknye Qeesha lebih suke dekat kuma2 dr burung marah tuh.


See, siap peluk si kuma2 ni xlepas sambil layan citer kartun barbie pagi ni.....haishhh...lagi satu, mulut xlepas dok gigit loceng gelang tangan dia tuh...dah kemek2 dah jadiknye.....bile cube nk pakaikan balik gelang tangan tuh Qeesha mcm tanak pakai pulak...dulu2 ai bukak sebab dia kan xbleh jalan lagi...bile merangkak tuh tangan dia tertekan loceng tuh so mcm sakit jek nampak....sekarang bile nk pakaikan balik sb dia dah banyak bejalan dr merangkak ni...tanak pulak dia pakai...aiyoooo....baru jek plan nk beli gelang baru tuk Qeesha buat raya nt...nampaknyeee kene tuka laaa...beli untuk ibu je la...hehehe ok x papa nyerrr ;P

2 comments:

mrs.spicy said...

baru nak cakap..nampak kurus anak dara..huhu..get well soon budak cute~

myle@my said...

umimaryam:
homm la, pakat oyak kurus blako...dia xsey make sgt...tadi bawak turun bawah g suap nasik sambil tgok bebudak main banyak plak dia makan ;)