Mar 12, 2012

Tak Serasi ;(

Hai semua....sambil lambai2 tangan...hehehe ;)
tak tahu nk taip hape....idea bulih pulak tetibe ilang, merajuk gamaknye...hihiii. time anak tido ni bila nk update blog mule la penyakit nyanyuk datang...adehhhh...eh semalam kann, kol 4am baru ai bleh lena....sebabnye dr awal masuk bilik tuh, ai dok pakse kepala otak neh igt balik skop kerja plus ade satu bende yg memang sampai senak otak ni nk mengingat apekebenda...yg selalu ai dok buat  masa ai keje dolu2...alah yg ai selalu nk kene buat bile receive order from kastemer...memang gile susah nk ingat....kenape ntahhh...memikir mengalahkan esoknye nk pegi interview....last2 dapat gak mase dah dekat2 nk lelap tuh....bendenye...hanyelah "invois" jek pong...ok sile gelak ;( lepas dah dapat perkataan tuh...terus bulih tido lena....adoilahaiiii ;P


Gamba adelah tidak ada kenemengena dengan bebelan apa lagi tajuk heading....ngeeeeeeeee ;P
Eh..aahhh...Qeesha tak serasi la dengan susu Annmum tuh, huishhh....lagi sekali senak kepala hotak nk memikir nk kasik susu apa pulak....bile ai kasik susu tuh memang dia minum la walopon sikit...dengan cawan lagi laju kot bebanding botol...tp alih2 ai perasan dia popo mcm cirit2 gituuu...memula xsaspek lg sebab susu tuh...bile ai stop xkasik dah susu tuh dekat dia, popo dia kembali normal....tp Qeesha mcm suke jek susu tuh, sekali perut pulak tanak terima...huuuuuhuuu ;(



Juga gamba xde kene mengena.....ni mase weekend aritu pegi jalan2 dekat taping bawak Qeesha jumpe kawan2...eeee....sokmo pegi sana dah nk petang...zoo dah nk tutup pong...perit dah nk masuk nightsafari lg,  
rase mcm org buta masuk zoo jek...tp dalam lewat2 pon sempat laa jugak pusing sampai habes dalam tuh...tp ok lah,,,xpenat sgt sb cuaca ok jek redup...tapi bepeluh jugak ketiak mak....sampai Qeesha pon dah beganti baju...ibu jek masham pakai baju tak beganti.... ;)


Pets baru Qeesha....seploh hengget tau beli dekat zoo tepeng....membela la ai sekarang, xlarat nk tukar bateri....asik mengiau jek mintak bateri baru...Qeesha mase memula dapat main si oyen ni kan....punye la eksited..mybe dia igt tu kucing betul....hahaha....siap buat bunyik kucing jugak..meowww..meowww pastu ciom2 oyen tuh...nasib baik bukan kucing betol...kalo real punye ai  rase harus bebirat badan anak ai neh ;P
mane taknye kalo suke2 dia jek naik dok atas belakang kucing tuh...pastu tindih2 bawah perut dia...mcm gerammm sgt...hehehe ;P

Mandi sungai sedim...
Qeesha seronok main air....mase pegi PISA aritu ade satu lopak air besar betakung sebab lepas ujan kan...dia bulih plak menjerit nk masuk dalam lopak air tuh....adehhh laa anak ibu neh...ouhh...pasal celebration disney on ice tuh kan...ai xsempat pegi pong....ari memula ckp nk pegi tuh...tunggu punye tunggu inchik hasbie balik keje sampai si Qeesha tertido....dah tuh bila inchik hasbie balik siap mandi makan bagai...dia belom jugak bangun sampai ke malam....xsampai hati nk kejut...so pospon jek esok hari tuh pulak...sekali esoknye jugak ai dah siap mandikan dia pakai baju lawa2 pon dia bantai tido jugak...takkan nk hangkut time ngah tido plak kan...besungguh benar ko nk pegi fair tuh....memang tak laaa kannn..pastu plus hujan lebat jugak, so ai decide tido jek lagi bagusss...so ibu ngan papa join Qeesha membute sampai petang...sakit2 badan neh...last2 ai xpegi pon...malasssssssss...semalam lastday.....inchik hasbie pegi jogging pg tadi dia boleh pulak balik cerita dekat ai yg dia nampak org dok clear tempat tapak fair tuh...ais besa2 gabak atas lori....adehhhhh....tensennnnnnnn hokehhh ;P


Rindu nk balik kampong...Jiwa dan jasad kian terpisah....huhuuuu...jom Qeesha kita balik kampong jumpa tokma ngan tok abah...rindu sgt2 dah ni, tak tertahan....hukhukhukkk!!!
Qeesha kalo ibu ckp jommm laju jek mulut dia pon ikut "dommm"=jommm...hihiii, kalo mengira pagi2 bile bangun tido boleh la dgr dia mengira..."atuuuuu...woooo.....geeee...blaa..blaaa...blaa" ikut suke dia nk sebut ape tak paham dah ibu....cute lorh kamu ni....nt ibu anta Qeesya pegi school erkkk...berkira2 nk hantar dia ke taska....sebab ibu perlu berusaha demi sesuap nasik untuk kamu...huhuuu ;P

No comments: