Mar 22, 2012

Serik layan budak kechik mandi kolam!!!


Swimmmm..swimm.swimmm...seronok anak dara ni bulih main kolam dalam rumah....dah lama xpasang pool ni sejak2 dia dah tunjuk minat suke nk main air mandi lame2 dalam bilik air, xlarat ai nk melayan dok bercokah lame tunggu dia puas main minum air....sakit montot mak ehhh ;P


Ni pic mase dia demam minggu lepas....basi jugak laaa lebih kurang...hahaha....makcik xmenyempat nk update laju2, bizi melayan karenah budak demam ni hahhhh...mase dia xsihat haritu, dia asik dok menangis jek nk mintak masuk bilik air...asal menangis jek terus mintak nk masuk bilik air sambil tangan tunjuk2 nk pegi dalam sana....sekali dua boleh la melayan dengan penuh kasih sayang...masuk kali yg selebihnye ai pulak yg rase nk beguling dalam bilik mandi tuh....terus mengadu ngan inchik hasbie yg mase tuh pon dah buntu tak tahu nk buat cemane anak dara kesayangan ni dok berona main wayang....sekali ai nampak dia bawak klua pool ni siap pam nk isi air pasang dekat hall....terus dalam hati, wahhhh seronoknye sebab sure Qeesha boleh dok jek dalam tuh...paling seronok, ibu bleh la rehat sambil baring2...xyah nk pantau sgt dan yg paling penting lg, boleh jek lepas dia main dalam tuh sendiri2....hehehe ;P


masuk jek dalam tuh..terus xigt ibu ngan papa dah...seronok kemain anak dara ni....time ni papa je la layan penuh kasih sayang....ibu dah tamat shift...nk baring2 secara aman dan bahagia...sebab dah naik semput melayan kamu seharian main drama air mata...huhhhh tensennnn ;P


habis basah lantai dekat hall....demi kamu wahai anak, xmengapa lah...janji kamu hepi dan tak meragam dah....macam akal dia dpt masa main kolam ni....habes sume menan dia hangkut masuk pool.... ;)


yg neh...ai pon xterpikir dia nk pegi mane sebenarnye....sekali laju jek pegi dekat freze then kutip magnetcard tuh pon nk bawak masuk pool jugak...hadoilahaiiii.....paling bess ai bulih dgr dia dok mengira kad tuh "atuuuu...uwooo...geeee" hehehe...cute sesangat ;P


kirakira sambil susun kad tuh dekat dasar pool...huhuuuu...bijak sungguh anak papa ni....anak papa la sebab kecik2 dah pandai mengira..kalo anak ibu kecik2 tahu menyanyi plus joget2 saje.....ni ayat papa okeh ;P


lame tau tunggu dia mandi kolam ni...dr seawal ai layan berita dekat tv...sampai drama yg ai layan nk habis pon dia still tanak klua lg....walopon bibir dah biru and badan dah mengigil2....asal nk bawak klua jek menjerit mcm kene dera budak neh....memula ai layan dia main air sebab ai saspek dia panas badan sb demam kannn....kira mcm bg terapi nk sejukkan badan laa lebihkurang ;P...sekali dah sampai tahap ni, nampak gaya mcm nk carik penyakit pulak dah....kang lain pulak jadiknye...


last2 tarik jugak klua secara paksa...tahan saje telinga dengar dia menjerit bagai didera....hangkut laju2 balut ngan towel terus bawak masuk bilik....tak kasik klua sampai laa papa siap kemas balik pool tuh...huhuuu...mencabar sungguh tauuu.....last2 dia tetido terus dalam dok nanges2 tuh...kesian pulak bile pandang muke dia mase tido tuh....tp nampak sgt mcm penat....dan paling megik lepas mandi pool malam tuh...esoknye terus demam dia kebah....dah sihat mcm biasa dah...hehehe ;P


menjadik jugak la terapi ni untuk budak panas badan bile demam....tapi, setiap kali teringat nk kasik dia main pool lagik terus rase serik dah....serik kalo2 dia buat perangai tanak klua dr pool walopon badan mengigil2 kesejukkan....hihiii

#malas nk edit gamba letak watermark....lecehhhhehehehe!!!
*tggu jek la tahan telinga kene bebel nt......inchik hasbie laa takut org curik gamba anak binik dia ni hahhhh...kahkahkah ;P

3 comments:

purple_lav said...

persoalannya di sini....

gano nak buang air dalam pool tu tanpa umah banjir???

sile jawab sile jawab

lovely dots said...

Salam

Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

myle@my said...

ooo...
itu semolmeter sajeee...
ade paip khas yg boleh disambung terus ke bilik air melalui lubang bawah kolam...tunggu saje air habis...then terus lap bg kering pastu gulung cantik2 simpan masuk stor...grenti tak banjir punyerrr ;P