Feb 23, 2012

Cinta baru Qeesha :)

Update blog selaju mungkin sementara si kecik sedang lena dibuai mimpi..hihiiii...eh, tp memang semenjak dua neh asik mengigau jek anak dara tuh kalo tido siang...sokmo dok menjerit sambil mate pejam plus bangun pastu tangan dok mengagau2...dah mcm nk bye2 pon ade jugak....mimpi ape la agaknye awak ni Qeesha....ke ni kesan dr dok tgok citer upin ipin "Geng" tuh....sb citer tuh mcm agak ganas jugak laa dengan aksi2 si upin ipin meneroka hutan tuh..sampai si Qeesha terjerit2 tgok aksi depa mengelungsor bukit nk kejar si opet...Ouhh...dvd ni wajib main sampai tak terkira dah haku brape round dalam sehari...ibu nk layan drama dekat tv pon tak bulih...kalo tuka jek chanel tv terus dia jerit2 sambil buat drama air mata...dr dok tadah telinga dgr dia jerit ai biar jek dia layan citer tuh...terus Qeesha dah mcm kene pukau, mate pandang skrin jek tak kalih kelain dah...sampai badan pon dah kejung tak gerak2...kalo tiba part yg dia geli hati tuh ade la dengar dia gelak terkekek kekek...mcm kelakar sgt...padahal ai tgok tuh adelah scene di mane emak opet kene pukul dekat pemburu....bulih plak dia geli hati tang situ....adehlahai anak oiii...ibu sungguh tak paham la kamu ni ;P
*belom ape2 dah mengigau budak neh....nanti2 lah sambung update...huhuuu ;P



sume nk konker tauuuu....ibu nk berfb dia pon sibuk nk jugak....ibu dgr lagu...poonnnnn dia nakkk jugakkk....huhhuuuu ;P


Besungguh2 dengar lagu...macam la paham sgt...hahaha ;)


Qeesha dah mula curang dengan ibu.....dah mula belajar becinte dengan cinta baru ni.....baru hari ni start bg dia mimmimmm pelesu ni....memula mcm pelik jek..sb slalu mimmimm air putih jek...sekali kua susu daaa...hahaha...asal minum jek terus angkat mimmimm *botol susu telek2 air dekat dalam botol..then minum lagi...hahaha..klaka laa anak dara ni...ai decide bg Qeesha susu Anmum Essential jek...sebab dr dalam perut dulu pon setia ngan susu anmum ni...dr anmum materna ke anmum lacta...sampai sekarang...rasenye ini keputusan yg terbaik kot....yea laa...perancangan nk hantar Qeesha ke school *nursery jek tahun depan....sebab ai dah kemaruk nk kerja semula....lagipun belanja semakin betambah...anak makin membesar ni lg banyak belanja yg nk kene kluar....tapi bile pikirkan pasal ni...sedih pulak rase hati...risau pon besilih ganti....cemane laa Qeesha dekat nursery nanti....boleh ke Qeesha stay dengan orang lain selain ibu...ade ker bs yg nk urus dan layan karenah Qeesha mcm yg ibu buat...huhhhh...sgt dilema bila memikirkan semua tuh..tapi apa boleh buat.....ibu harus bekorban demi masa depan kita sayang!!!

2 comments:

mrs.spicy said...

i rasa u bleh pam bagu u punya susu kut kalo dok nursery..kakak i buat mcm tu..sayang la bagi fm=(

myle@my said...

mag:
akaknyer bm dah makin kurang laaa...memang plan nk bf Qeesha sampai 2tahun...tp skrg pon dia mcm xpuas bila menetek....
kira campo2 laa skrg ni..kesian jgk dekat dia sb dia jenis xmakan sgt....lapau jek ;(