Feb 27, 2012

BER"tuttifrutti" di Queensbay!!!

Weekend lagik....kali ni agak membahagiakan la ujung minggunye, sebab inchik hasbie ada dekat rumah..so bulih pulun jalan2 makan angin sambil mengisik perut....alah, bukannye pegi memane pong...dok meronda jek pusing2 pulau neh....asik2 jamu mate tengok laut jek....hajat nk jamu mate dengan kedamaian sawah padi belom lagik tertunai.....haishhh ajak pegi sawah macam nk pegi bulan...susah bebeno...ade2 saje alasan dia....patuk dek ulo laaa....panas laaa....kang ai pegi sendiri kanggg....haaa..haaaa.... ^v^

tadi petang weols plan nk kua jenjalan....sekali tuan rumah kol ckp nk datang rumah...katenye ejen nk mai tuk market value rumah dia yg weols sewa neh....dia nk jual kot....bile dia dah kol tuh, dalam hati terus bermonolog....alahai...rumah, dah nk kene jual pon kamu.....kalo beli rumah ni ok x??sekali bile diskas ngan big bos....dia setuju pulak...hahhhh....bia betik...sebab weols dah plan beli rumah lain sebelom ni....takkan sampai nk beli dua bijik kot....tp masih dalam perundingan....beli rumah banyak2 ok ape....itu kan "aset" utk anak2 jugak nt....lg pon rumah area sini ramai org nk menyewa...so kalu beli pon mybe bg jek org sewa...lepas tuk bayar bulan2 dah kira ok la kannn....haishhh...berangan lebeh pulak ai neh....ouhh...sekarang neh otak asek pikir pasal bisnes jek....bile dapat idea tuh semua mcm nampak duit $$$$ gituuuu..hehehehe

Okeh...rase mcm dah kelaut sgt dari tajuk ai membebel neh....sile teliur tengok tuttifutti dekat sini, ini adelah tuttifrutti stok orang tamak..kahkahhhh....weols bertuttifrutti dekat Queensbay harini....ni 1st time okeh....orang kampong katekan...harus la jakun gile sampai tak reti nk guna mesin tuk pump eskrem tuh...hahaha..jom gelak reramai....disebabkan takut termalu dekat orang dalam tuh...ai sengaja suruh inchik hasbie amekkan....siap ckp ngan dia tolong kover ai yea yung....sebab ai takut!!!bukan ai takut mesin tuh telan ai....tp ai takut u malu nt kalo jadik pape...ai malu dekat orang jek...dengan u ai nk malu apeee...betui dop???hahaha ^-~

Ouhh...sebelom ni tak tahu pon kewujudan kiosk tuttifrutti dekat area situ....sebab lokasi agak tersorok sedikit, jauh sgt dr Queensbay mall...ni pon sebab SIL yg tunjukkan....dia pon ada sama belanja weols bertuttifrutti....bleh tahan jugak rege dia erk...ai punyer campo2 banyak perisa...ada coklat, vanilla, strawbery, mellon tak igt dah...lepas tuh topping pulak ai lebeh kepada memilih buah2 sebab nk bg anak dara tu makan sama...ouhh...Qeesha sgt sukakan yogurt...kalo ai bg dia mamam yogurt sure dia tak gerak memane..dok jek depan ai tggu ai suap dengan mulut ternganga....tp itu yogurt yg pure laa..tuttifrutti ni ai xkasik laaa...sebab banyak bahan camporan kannn...setakat suap buah2 tu boleh laaa...Qeesha sgt hepi dok dalam kiosk tu..sebab ada cermin besa gabak rasenye kot...so ai nk tergelak tgok dia dok sengeh2 main dengan diri sendiri sambil jerit2 dalam tu....ibu pulak hepi jugak...tp kembang tekak dok pakse diri telan tuttifrutti size org tamak tuh....inchik hasbie laa amek byk sgt...sekali siap bawak keluar sambung makan dalam kereta...tu pon dia yg habiskan...ai rase ai kurang kot dengan tuttifrutti ni...sebab ai bukan lah pengemar eskrem mcm dia....sebab dia drive kan, nk makan sambil drive xboleh..last2 tuttifrutti tuh dah cair mcm susu dah...siap boleh minum lg....huhuuuu ;P

*moralnye:orang tamak selalu rugi...membazir jek...so lepas ni jgn tamak lg...itu pon kalo pegi lg laa kot....sebab rase mcm tak berminat jek...walopon org hebait dok berkate tuttifrutti bessss...hehehee ;)


ini saje gamba yg adooooo.....bizi dok melayan anak dara main2....lagipon ai malu nk bergamba dekat dalam tuh....hahaha...tibetibe kannnn....ni pon gamba dalam henpon cap hayam....dalam henpon inchik hasbie ade kot....nt ai korek tgok...ngeeeeeeee~~~ #okeh..baibai ;)

No comments: