Feb 2, 2012

Anak dara saya sudah besar ;)

Dah lame xcerita pasal Qeesha kan....dah besa dah anak ibu ni ;)
dah pandai macam2 pon....sekarang sgt seronok layan krenah budak kecik ni.....dia dah mula faham arahan dan dah pandai bg tindakbalas bila kite borak2 dengan dia.....tapi dalam bahasa dia laaa kannn...ibu ni buat2 paham je laaa....tp dalam xpaham apa yg dia tuturkan tuh...ai bulih paham melalui nada yg dia sampaikan mase kiteorg borak2....sgt suwit lorhh kamu....kengkadang rase sedih pulak bila kamu dah tak mcm baby2 lg.....rindu pulak saat2 kamu masih terbaring sambil kayuh2 kaki....saat2 kamu masih dok hisap jari2 montok yg sekarang dah mula runcing....wahhhh...dah jadi anak dara putri ibu yg shomel ni ;P

Sekarang suke sgt wat muke penyek tau...sengeh sampai nampak sume gigi dia tuh...pastu sampai hidung jadik penyek plus mate tetutup rapat....so funny okeh....lagi2 time ai nk solat....besenye kalo ai bedua jek dekat rumah dengan dia, ai akan kunci bilik then letak dia atas tilam pastu kasik toys banyak2 bg dia layan....dulu2 boleh laa dia layan main toys tuh sambil2 tengok ibu solat dr jauh....sekarang ni jangan harap laaa...asal ai bentang jek sejadah nk solat...mula la dia tekedek2 datang dekat ai pastu duduk atas sejadah.....terpaksa la ia tunggu sampai dia kalih dulu baru ai bulih sujud bagai....paling tak bleh nk tahan gelak bila dia dok depan pastu dok pandang muke ai sambil buat muke penyek dia tuh....memang xkusyuk lah ai solat...terpaksa ulang balik....last2 letak jek dalam walker....solat lah ai sambil dengar sore nyaring anak dara ai melalak....hehehe ;P


Tido pon semakin membuas sekarang ni....dah la pose tido sbijik kopipes papa....adeh laaa anak papa betol kamu ni kannn...bukan setakat muke jek kopipes  papa, semua nk ikut papa jek...alahai...merajok lah ;(
sekarang ni dah mule pandai nk ikot papa pegi work...bile tgok papa siap2 jek terus dia tgok papa xlepas...papa dok luar dia ikut...masuk bilik pon ikut jugak...membontot jek keje...eh...sekali klua ayat lucah la pulak...kahkahhhh....sambil2 ikut papa mulut mesti dok ckp "anne...anne"...maksudnye mungkin begini yg aku paham 'nk g mane"...hahhaa...terjemahan sendiri okeh ;)


Ni gamba mase ai bedua ngan diye g mamam mekdi....dr pagi sampai petang nunggu dia bangun dr tido....terpaksa lah perut ni menahan kelaparan sb xsampai ati nk kejut dia bangun...kang di bikin konsert terus xjadi pegi mekdi...nayeeee laaa perut omaik ni eh....hihiii ;)


Nyummmnyummmm!!!setapnyeee apple pie ni ibu ;)


Time ai nk makan dengan aman...bg jek dia mamam apple pie neh....sure dia xkan kacao ibu dia makan dah....gud lah anak ibu ;* mmuahhhh!!!

ape la ibu ni....asyik amek gamba jek...nk makan pon xsenang ...hihii ;)


behave jek dia dok lam stroller tuh sambil mamam pie setap tu erkk....pebret Qeesha tu tauuu ;)

Eh..tekak ai duatige hari ni asyik nk mamam mekdi jek....terus rase musykil...Erkkk!!! ;P

No comments: