Jan 31, 2012

Sekarang Vs dulu2 ;)

Ouhh...yaaa...ini post fresh utk hari ini.....lame betul amek masa nk pupuk mood rajin nk hapdet belog sekarang ni.....sejak2 Qeesha dah pandai kasik respon nk main kan...ai jadik syok plak layan dia....kengkadang main sepah2 toys pastu susun2 balik....ai join same la tulun sepah2kan hall dengan dia...hehehe....pastu ajar dia cemane nk susun balik toys yg dia sepahkan tuh....oke, ini adelah saiko untuk ai latih dia diperingkat awal...dan alhamdulillah...nampaknya macam berkesan jugak.....bila dia tgok ai masukkan balik toys yg dia sepah2 kan tuh dalam box, dia akan ikut apa yg ai buat....then lepas tuh sepahkan balik....huhhh...sabo jek laaaa....bebudak nk belaja...rope itu laaa kannn..kannnn...hihii ;)
 
 
Lagi satu sekarang ni suke sangat nk main gajet2 canggih neh.....ai bukan hape...x kedekut pon nk bg anak main...cume takut la kang jahanam pulak gajet2 tuh....yea laaa....bile dah bosan dia main campak jek merate2 ikut suke dia...tak pon baling suke2 hati sebab dah bosan kan...huhuuu ;p
 
tapi yg buat ai rase kagum dengan anak2 kecil zaman sekarang neh kan....umo setahun jagung pon dah tahu beza satu2 benda....contohnye bile ai bg Qeesha main smartphone ni kan....tahu plak dia cara nk bukak or gerakkan satu2 gambar tuh adelah dengan sentuh2 and tolak2 skrin tuh ke atas atau bawah.....cer kalo ai bg palk hengpon cokia ai yg bese tuh....xde plak dia nk sentuh2 skrin bagai....tahu jugak dia tekan2 button atas bawah kiri kanan kalo nk dengar lagu atau nk stop lagu...alahai....bijak..bijak budak2 sekarang ni kannn....esok2 tak tahu laaa ape lagi kecanggihan teknologi yg bakal muncul nanti ;)
Budak2 sekarang memang bertuah.....kalo Qeesha nk tahu...zaman ibu dolu2....umo 17 taun baru kenal hengpong tauuuu...tuh pon yg berat toksah citer laaa....plus lagi antena cakung tuh....huhuuu...tuh pon dah kire mcm bangga gile sebab ade hengpong...siap nyorok2 lagi bawak pegi asrama sebab nk bergayut dengan boipren...hahaha....last2 kantoi dengan kawan2 jugak....sebab ai ade hengpong yg bunyik dia treetttt..treettt....treettt....so switt lorh...hehehe ;)
 
 
 

Hahhh...mcmni la rupe hengpong ibu dulu....gamba curik dr pakcik gugel...hihii...tp ibu punye dulu kaler hijao lembut.....tuh pon nasib baik ade org nk kasik hadiah hengpong.....ouhh...zaman2 itu kalo nk tahu, hengpong adelah gajet mahal okeh...hanye orang2 kaya saje bulih pakai hengpong....ai nasib baik dapat hengpong yg kiut miut walopon berat sampai rebeh poket baju..hahaha....xpe lah....terima kasih dekat seseorang sebab bg hadiah ai hengpong mase tuh....kire merase la jugak nk bergaya sambil2 feeling anak orang kaya....hahaha....kaya la sgt....Tp ai rase sgt kejam dengan seseorang tuh....dia dah hadiahkan ai hengpong dengan harapan ai terima dia jadik boipren ai....sekali ai guna hengpong tuh tuk ngorat ngan boipren lain....hehehe....BFF ai mesti igt seseorang tuh sape....kesian dia...info yg baru ai terima pasal seseorang tu baru2 ni....dia belom kawen lagi....sebab nk tggu ai dulu yg kawen then bau dia akan kawen...ouhhh....dasat sungguh....dan sekarang ai dah kawen plus ade anak bagai....inchik seseorang, sile laa kawen cepat2 yeaa....umo dah tua...ade harta banyak pon xguna kalo hidup xsempurna tanpa keluarga yg bahagia....semoga seseorang akan temui insan yg benar2 baik tuk jd teman hidup....orang baik akan dapat pasangan yg baik....sebab bg ai...sepanjang kenal dia dulu...dia adelah seorang guys yg sgt baik....jujur plak tuh...ai jek yg nakal...lg pon ai budak2 lagi time tuh....ape yg ade dlm kepala just nk enjoy jek...hihiii ;P

Eh, tak pasal2 pegi cerita sejarah silam pulak...huhuuu....xde ape pong sebenarnye....inchik hasbie tak kesah pon pasal ni...sebab ai memang cerita semua pasal ai dekat dia....lame ke baru ker....sume dia tahu....mase balik kg arituh. ai ade tunjuk album ai mase zaman2 hingusan dekat dia....punye lah eksited sampai bekali2 dok ulang tgok gamba ai mase budak2....katenye suwit jek ai mase zaman kecik2...hahaha....sekarang tak suwit ke bang????huhuuu ;)

No comments: