Jan 31, 2012

Lai lai lai ;P

Kembali menghapdet belog semula walopon sebelom ni penah mention nk becuti  sebulan....aghaagaa ;P.....ouhh...sebenanye cuti ai sebulan tuh tak diluluskan oleh tuan pengerusi...mengikut perancangan awalnye adelah inchik hasbie akan balik hantar ai dua beranak balik kampong sempena cuti CNY arituh....memandangkan dia kene keje and xdpt cuti mase CNY tuh...dia suh ai stay kg sebab jadual keje dia sgt2 gile padat lepas sebulan br bleh amek cuti plak....huhuuu...memang melompat lah ai keriangan...seronok sebab nk tinggal laki sorang2..hahaha....sekali last minute dia bgtau dia bulih cuti plak dah....maksudnye, dia pon bleh balik same2 becuti dekat kg sepanjang CNY tuh....melopong lah ai dua beranak sambil buat muka kuciwaaaaaaaa sebab inchik hasbie tak rela nk stay jaoh2 ngan anak kesayangan dia tuh....binik dah jadik kesayangan no 2 so xde hal sgt if jaouh2 lame2 pong.....hohhhh!!!merajoktarikmoncongsampailutut ;}


Budak busuk baru bangun tido.........balik cuti pon tak rase mcm becuti langsung.....sejak 1stday balik sampai lastday cuti dok dalam car jek.....badan memang sgt penat, lotihhhhhh.....malam petama balik kg weols adelah tido merempat...sebabnye perjalanan dr penang terus ke kota bharu sebab nk attend majlis kenduri kazen ai.....nasib baik umah kak ngah ade space lg....sebab awal2 ai dah book tempat tido....so kak ngah dah reserve space tuk kami tiga beranak....merempat umah kakak sendiri adelah lebih baik kot ;P


Ouhh..ini budak kecit sgt tak membantu sepanjang kenduri.....asik cranky sajok....mybe sebab panas kot tak pon dia rimas sebab ramai sangat pakt dok belek2 dia sambil cubit2 pipi gebush dia tuh....hehehe


Hyee sumerrrrrrrr...rindu Qeesha dop???tengok la pipi Qeesha kene kiss ngan nyamok sebab tido umah chikngah xde kelambu....papa bising sebab dia bulih plak lupe nk hangkut kelambu dr rumah bawak datang sini...sayang sgt dekat anak dara dia neh...kene gigit dekat nyamuk sekor pon dah bising potpetpotpet....kalah ibu tauuuu...nasib baik tido umah chikngah satu malam jek...malam kedua tuh terus papa decide nk balik rumah dia....tido umah papa adelah besshhh walopon xde orang...umah papa ade kelambuuu..so nyamuk2 cume mampu merenung pipi gebush Qeesha dr jauh jek sampai meleleh ayak lioq...hahaha....tp umah papa xde sape2 pom...yg ade dekat rumah adelah pakteh ngan pakcik usop saje....nenek pon ade tp tak sempat jumpe sebab pagi2 lg Qeesha dah gerak ngan ibu ngan papa pegi kenduri lagi dekat gua musang.....fuhhhh...fenatttttttttttt ;P

Ni gamba mase Qeesha ngan ibu 1st time naik bukit bendera haritu....saje nk tempek dekat sini...ibu amek mood nk bercuti jaoh2 sebab ujung minggu ni papa adelah dapat cuti panjang....empat hari jek pong...hahaha....dalam kepala dok verangan nk pegi mane....cameron ker....pangkor....ke balik kg lagi...hehehe....kite tunggu dan lihat jek laaa yeaa....ke dok rumah jek buncitkan perut...huhuuu ;P


Okeh...belakon buat muke terkejut....hehehe ;)


Sekian dulu entry basi sebab baru ade mood nk publish...hhehehe ;P

2 comments:

purple_lav said...

hayohhh nape anak tino muka papa sangat bila besar ni???hehehe

amy, ada budak opis ai geram tgk pipi Qaleesya.tlg gigit skit...

myle@my said...

tuh laaa...
xdop muke ibu sikit pong...
nk branak lagi sorang lahhh...hahaha

okeh dah geget manyak2 pipi itu budak gemok....hehehe ;)