Jan 4, 2012

Cerita Pertama

Wahhhhhhhh.....orang lain dah beketul2 entry untuk tahun baru 2012 haku jek baru nk terhegeh2 update blog...hehehe....mokcik kebizian melayan anak yg tengah dok melasak tahap habesdayoden ah....huhuuuu...penat!!!!dapat lelap mate sejam pon dah rase nikmatnye tak terkateee....hari ni dah masuk hari ke4 kite semua di tahun 2012....Alhamdulillah....masih diberikan kesempatan serta dikurniakan kesihatan yg baik dariNYA....Syukur padamu Ya Allah.


Dalam keriuhan pakat dok berxoxo pasal hazam baru untuk tahun baru ni kan....ai rase, ai takde azam baru kot tahun ni....hahaha...boleh pulak begitu???Yea laa...rase tak terdaya nk pikul azam yg dah bebaki dari tahun2 sudah yg belom tercapai....kira kutip balik laa azam2 lama yg belom tertunai tuh bawak semula ke tahun ni.....harap2 sempat laaa tercapai salah satu dari yg tersenarai tuh...huhuuuu.....alah...setakat nk jadik isteri terbaik....manusia terbaik....sume tuh normal things in da real life la kannn....hari ni ckp nk jadik yg terbaik...tetibe esoknye dah buat dosa sakitkan hati laki or manusia2 lain....so, itu bukan la azam bg ai okeh....jadinye....yg ai tanam dalam jiwa ai sekarang hanyelah...nk capai target lame yg belom tercapai tuh....tahun ni my 3rd series....ouhhh....saat yg dinanti2kan....eeeee.....kalo bleh tahun ni ai stay dekat rumah sendiri....wahai inchik suami.....mengertilah perasaan isterimu ini ;)


Wajah keibuan la kononnyeeee...hahaha....masih berusaha untuk terima hakikat....ehhh...ai dah ada anak laaa.....kahkahhh...sile lempang laju2 pipi gebush ai....tp kan....Qeesha sejak2 dah umo setahun ni...banyak benda dia dah tahu....pagi2 bangun tido dah stat nyanyi...lagu hape pon ai tak tahu.....tapi dia betul2 buat ai ngan inchik hasbie geli hati bila bangun tido....bila dia dah bangun dulu dr weols...mula lah dok korek2 lubang hidung weols....tak pon korek bijik mate weols suh bangun layan dia main....kengkadang kalo tak layan pon dia bulih jek dok baring2 sambil main2 bantal busuk dia tuh sambil nanyi lagu dalam bahasa dia lah....tak paham hakuuu....weols yg mate masih ngantuk neh pon jadik ilang ngantuk sebab nk tergelakkan dia....ni mase malam nk countdown newyear...time ni mood suci lagi hokeh....dengar jek muzik dekat situ...badan dah mula goyang2....lagi laju muzik dimainkan lagi laju dia goyang...sampai ai terase malu pulak dekat orang sebelah...hahaha.....mane la kamu belajar menari ni qeesha...ibu ngan papa tak ajar pong.....seingat ibu...ibu aja qeesha "ngatik" jah...hehehe ;P


Wutever la sayang.....asal dikau membesar dengan sihat dan dipanjangkan usia......nanti jadi anak yg baik dan patuh pada ibubapa dan agama....mendengar kata.....ibu akan cuba didik kamu untuk jadik manusia yg terbaik.....berhati bersih....mulia suci dan murni semurni nama kamu....Qaleesya.....ibu ngan papa luv you so much....muahhhhmuahhhh!!!

#aritu ade ckp nk  review pahit manis 2011 kannn....tetibe jek rase menyampah...ok stop.....lalala~~~

No comments: