Dec 25, 2011

Rinduuu ;(

Saya rindu pada lelaki ini ;(

Hampir setahun dulu, mase tu ai balik kampong...di sebabkan masalah kesehatan yg memaksa ai stay dekat kampong hingga berbulan2 lamenye...mase tuh ai tengah dok mengandungkan Qeesha 7bulan....selama stay dekat kampong...hubungan ai dengan lelaki ini tiba2 menjadi rapat......sedang dulu, ai lah adik yg paling degil dan susah tuk abang dekati....bergaduh seharian menjadi makanan kami...bermasam muka sampai berhari2 adekala sampai berminggu2....dulu2 mase ai masih study....mase ai muda remaja...abang selalu pantau gerakgeri ai...kemana ai pegi...dengan sape ai bekawan abang akan selidik...dan sekiranya orang yg ai bekawan tuh someone yg dia tak suka....memang siap laa kena warning sampai ai merajuk tak betegur dengan abang selama mana merajuk ai habes....sekarang ni, bila ingatkan semua tu balik...ia benar2 buat ai rase menyesal tak sudah....menyesal sangatttt ;(

sejak2 ai tamat belajar....bila ai renung balik apa yg abang buat selama ni....larang ai pegi situ sini...tak bagi ai buat itu ini, baru ai sedar....kenapa selama ni abang selalu marah2 ai....bukan sebab abang garang...itu pandangan ai dulu...tapi selepas apa yg dah ai lalui, ai mula sedar...ai sebenarnya yg keras kepala...degil tanak dengar kata...suka buat sesuatu ikut hati sendiri...kenapa la kesedaran itu datang pada ai bila semuanya bagaikan sudah terlambat.....ai cuma ada seorang saja abang...dan ai bukan satu2nya adik abang...why ai tak boleh nk sayang dan hargai abang sepertimana dia hargai ai ;(

mase dekat kampong...awal2 ai dekat rumah...abang masih lagi sihat dan tiada tanda2 dia sakit walau sedikit pun...demam jauh sekali....bangun pagi pergi kerja...petang balik kerja muka sentiasa senyummm....selalu pagi2 pegi jenguk ai dekat bilik, bertanya tentang penyakit ai mase tuh....padahal ai bukan sakit teruk pun...teman ai borak2 dekat rumah...padahal sebelom ni semua tu tak penah berlaku...ai pon jarang ada dekat rumah lepas abes blaja dulu....even dah sedar ai banyak buat silap...ai tak berpeluang habiskan masa bersama abang....kalau jumpa pun, mase balik berkumpul di hari raya ataupun kenduri kendara....itu pun jika berkesempatan....tapi mase tuh...tuhan bagi peluang dekat ai berbaik2 dengan abang....abang baikkkkkkkkk sangat rupanyee....

ai bersyukur diberi peluang untuk merasai kemesraan antara ai dengan abang....tapi sekejap sgt...lebih sebulan ai dekat kg...abang mula demam.....batuk2...keluar darah...ingatkan semua tuh sebab perubahan cuaca....tapi, abang demam lama sgt...semua tak tahu abang sakit apa...malah, abang sendiri pun tak tahu apa penyakit dia....selepas berbulan2 menanggung sakit...akhirnya abang kembali menemui pencipta pada 26 March 2011...hanya selepas sebulan dikenalpasti sebagai pesakit lung cancer 4stage....abang akhirya pergi meningggalkan ai dan keluarga....yg buat ai sedih and terkilan sgt sampai sekarang....ai tak sempat jumpa dia disaat2 akhir nafasnya....perginya dia tanpa sempat bertemu ai, padahal bekali2 dia mintak ai balik kampong...mase tuh ai dah balik penang selepas berpantang bersalinkan Qeesha....betapa ai menyesal sebab tak menghargai dia selama ni....terasa sekejap sgt masa yg diberikan...seolah2 ai baru merasa bagaimana bahagianya hidup mempunyai seorang yg bergelar abang.....semoga Tuhan mencucuri rahmat ke atas roh abang....doa dan al~fatihah untukmu tak pernah aku lupa......sejak dari hari itu...dan insyaallah sehingga ke akhir nafas ini....miss him so much ;(

#Hargailah insan2 tersayang dalam hidup kita!!!

2 comments:

wanie said...

rindu jugakk...

myle@my said...

pupu:
ermmm...
rinduuuuu sgt!!!