Dec 12, 2011

Mylittle princess setahun ;)



Saat2 sikecik sedang enak dibuai mimpi.....ibunye amek la peluang nk hapdet belog lagik....hehehe ;P
lately kan...sikecik neh sgt2 la melasak dan kengkadang ia buat ibu dia ni rase penat la ya amat....mane nk buat keje rumah...mane nk kutip dia yg gerak merate....sepah2 barang dekat hall....dalam bilik....bakul baju....toksah citer lahhh...hari2 nk kene hadap....memang rase sgt penat dan sakit seluruh badan...huhuuu....tapi takpe lah...demimu wahai anak dan suami tercinte....isteri merangkap ibu misali ini merelakan segalanya....asalkan kamu berdua bahagia...itu sudah cukup membahagiakan daku...hukhukkk...tetibe rase sebak ;(

sejak2 umo dah setahun ni....macam2 peel baru dia tunjuk....plus lagi akal dah mula bercabang2....kengkadang buat ai rase tercuit hati.....sekarang neh sgt2 hover obses dengan papa....segala2nya nk papa saje.....ngan ibu neh...cume nk mamamamamammmm...baru laaa terkedek2 kejar ibu...sebab nk isi tangki yg dah kosong tuh....pepagi lagik dah bangun terus pegi dekat papa...kacao2 papa tido...siap tolak2 muka papa, suh bangun....kesian papa sampai kengkadamg tak cukup tido dibuatnye....tapi papanye takpe lah...demi anak kesayangan kannnnn....sanggup laaaa lalok dekat opis sebab tido tak cukup...hehehe ;P

sekarang dah pandai ikut apa yg orang cakap or buat.....pantang dengar suara budak2 menjerit dekat flat neh...mule laa dia menyahut....jerit jugak kuat2...itu tandenye dia dah mula nk berkawan2...boring kan main sorang2 qeesha.....kengkadang pantang jumpe bebudak laki or pompuan dekat mane2...terus laju jek mulut dia panggil...ca'ca'....means "kakak" oke....hihiii...sampai budak laki pon dia panggil ca'ca' jugak..kengkadang kalo iklan2 or crite2 dekat tv ade bebudak baya kakak2 neh pon dia akan says ca'ca'.....hehehe...takpe2...nanti ibu bincang ngan papa cemane nk bg geng dekat awak dengan kadar segera...hahaha....takde laaa awak bosan nt...dah ade kawan kann....eh!!dia pon dah pandai tauuu..mase dekat kinik aritu pegi checkup kannn...ade laaa jumpe baby kecik dekat sana...dia asyik sgt dok pandang baby tuh....siap tegur2 lagi sambil jerit2...hehehe...nak adik yea sayang!!!!mintak ngan papa...sure papa awk bg awak adik cepat2...hihiii ;P

time bukak pampers pon sgt sweet...bila ai bukak pampers jek...dia tggu ai lipat2 pampers tuh [ni pampers yg kosong jek laaa..yg ade isik takde laaa ai nk bg dia pulak kannnn]hehehe...bila dah siap cepat2 dia amek dr tgn ai then terus pandang dustbin....yg takleh blah....ai dokong dia and dia jinjit dekat tgn pampers tuh....belom sampai dekat dustbin lg dia dah throw pampers ke bawah...huhuuuu....baju pon dia dah tahu nk isik dekat mane...dalam bakul tepi washingmachine....tp totap same jugak...belom sampai dekat bakul...dia dah buang baju tuh...alahai...mybe sebab dia takbleh nk agak lg jarak yg sepatutnye kannn...esok2 pandai la tuh.... ;)

dah pandai nk maen2 and bukak lappy sendiri....bila tgok jari mase tekan keypad sgt tak menahan...hahaha...sgt laa kiutnyeee....sampai terbukak habes sume jarijemari yg kiut tuh....time ibu nk online pon dia mula laa sebok...tengah syok2 dok maen toys pon dia boleh tinggal toys tuh and datang dekat ibu...sambil tolak2 tangan ibu sebab nk amek ruang nk tekan2 keypad...sebab tuh ibu kene tggu awak tido dulu baru aman nk beronline bagai....huhhhh....sabo je laaa kannnn....setakat bg lappy menan tuh...pandai pulak dia campak jek...tak besss ekhhh???sebab asek dok nyanyi jek....busannnnnnnnnn!!!! ;P

yg ibu tak saba nk tggu skrg ni....bile awak nk menapak banyak2 tanpa jatuh dah....sekarang ni dah mula bangun sendiri and menapak dua tiga langkah...tapi bila jatuh terus tanak bangun dah...huhuuu...takut yea sayang!!!ermmm...agak2 berape bulan lg ibu nk kene tggu...eeee...tak saba nk beli kasut cinonet banyak2 dekat awak....itu jek motipnyeeee...hehehee....kasut2nye sgt la kiutmiut...sampai rase nk geget2 jek bila dok survey2 tuh...eeeeeeeeee ;)

No comments: