Nov 2, 2011

Update!!!Update!!!!

Okey....the first chapter for myNovember "kueh" here, hope to call "kueh" for my post today and after this sampai bile tak tahu.....hehehe ;P #buang tebiat okeee........ouhhh...mak speaking london today, dunno why sudden my mood is really so bemungemunge ...would to smile jek sepanjang harini....#habes laa if inchik hasbie read this post. sure ai kene bebel sebab use my rojak language like this here....slalu ai use this, when i speak with him just to propa jek coz he alwaise drop my waterface to Qaleesya  ...so opcos i rase terdown sesangat...kenape laa dulu tak blaja sungguh2..padahal dari sekolah rendah tak penah skip kelas english...tapi sampai sekarang tak jugak pandai2 nk cakap omputeh....eh, bukan tak pandai...tapi macam takde keyakinan macam dia...hahaha...alah...dulu2 mase ai keje ai bantai jugak speaking in english...sebab ramai klien2 yg sokmo ai kene handle pon ramai chinese ngan indian...so diorang ni bukan paham sgt kalo ai bantai cakap malay....even ai use my rojak diorang paham ape...tu dah kire oke laaa kannn....kalo tak paham jugak aku bantai kecek kelate sampai my bos terpaksa amek alih...hahaha....wut wanna ai sai...do i care!!!!eeeee ;P


okeee...stop membebel jomm kite layan muke budak kiut neh....also my"kueh" jugak yg ai dok uli hari2....semua sile buat muke macam Qaleesya yeaaa...ouhhh...ni gamba lame....sekarang gg atas dah keluar #sgt menderite okeee....sampai ade mase ai terjerit2...sebab bila dia dah kenyang menyusu mula laa dia main2 sambil test kekuatan gg yg baru keluar tu dengan mengigit and menarik2 nipple ai pakai gg okee....bila ai terkejut and said "adehhh" sebab sakit kan...she will repeat to gigit plus tarik2 again and again...bila ai mengadu dekat inchik hasbie dia suruh ai stop to BF and bagi Qaleesya susu formula jek...pakai botol....kalau dah tak tahan sgt...tapi bila ai fikir balik so kesian dekat my"kueh" sebab dia baru sebelas bulan..belom lagi sebenarnyek...lagi a few days....so i decide just to try bertahan and cube alih perhatian dia....like bile dia mengigit jek ai cube bertahan sambil menjerit dalam hati jek....hohooo....hanye Tuhan tahu ape yg ai rase....then bila ai buat mcmtu, time dia mengigit tu macam tetau plak dia ai tak menjerit...boleh plak dia buat muke pelik sambil pandang mata ai....hadoiii laaaa....rase geram plus nk tergelak pulak....so bile dia tak dengar ai jerit "adehhh" when she pull my nipple with her baby teeth....so takde pulak dia repeat to do it again....so ai rase selamat...cume ade kadang2 when ai forgot to scream in my heart and terjerit jugak sampai dia dengar....terpaksa laa ai simpan mybb and bagi jek toys suh dia geget puas2...tapi kene makesure dia betul2 dah kenyang laaa....kannn ;)

wehhh...tak sabar nk balik kampong jumaat ni....lepas jek inchik hasbie habes keje petang tu, weols terus gerak balik kampong for celebrate Raya Haji....seronottt...seronottt...semalam pon mak dah kol tanye nanti nk balik hari ape...nk gerak kol bape...wahhhh...tak sabar jugak mak nk tunggu anak plus menantu ngan cucu kesayangans dia ni balik kampong...hehhe....sukeeee ;) mak tanye jugak pasal nk wat majlis akikah Qaleesya raya nanti...bila mak tanye baru teringat yg welos lupe nk bgtau yg weols dah buat majlis akikah tu mase majlis kahwen adek inchik hasbie raye lepas....so mk decide nk buat majlis tuk sepupu Qaleesya jek...kakak putri ;)


Ermmm....cume yg ai risao kalo bab2 balik beraye ni...harap2 Qaleesya tak meragam plus demam segala bagai laaa nanti....sebabnye....kang tak pasal2 ai kene stay dekat kampong bebulan2 sebab mymom kalo Qaleeesya demam sure dia tak bagi weols travel balik jauh2...takut jadik pape dekat cucu kesayangan dia neh....macam balik raya lepas pon...Qaleesya demam after kenduri kawen achik dia...maybe sebab orang ramai sgt kot....plus pulak cuaca panas time tu....ni pic mase dia demam raye haritu....kesian anak ibu....mase ni badan panas and dia muntah2...nasib baik tak lame....dua hari je kot...cume bila bawak dia pegi klinik #GH...doc bg neb....sebab dia batuk2 berkahak....bila dah bg neb tetibe doc tu kasik ubat #lelah...astma....huuu...seriauuu ai time tu...tapi ai tak kasik pon Qaleesya mamam ubat tu....takut jadik kes lain plak lepas tu...last2 bawak pegi dekat specialist....doc bg syrup jek....panadol....terus baik batuk dia...Alhamdulillah...


Qaleesya demam.....kesian anak ibu ;*
balik kali ni takmo demam2 yeaaa sayang....


No comments: