Nov 4, 2011

Third series....OMG!!!

Hiii....tajuk kueh tak menahan...wawaaaaa ;-{ nangessss!!!
hokehhh...redhoooo.....ekceli, ni story basi yg nk jugak tempek dekat sini.....ni kueh ai september mase musim raye aritu....sokmo belog ni tak berhapdet every september kannn...uols perasan tak?????hihiii...macam laaa kamu2 ni bace n alert sgt dekat kueh2 dibelog ni kannn...hehehe...nm lorh ;)


 okee..ini adelah kek seprise besday saya....hahaha...kagummmmm ;)
kagum sebab kakak2 plus abg2 ipar...plus mak abah...plus anak2 buah sanggup tak tidor walopon dah lewat malam...sebab dok tggu ai balik dr rumah PIL.....sebab nk tggu ai rasmi kek besday neh.....ouhhh...tergaruuuuu...ehhh...terharuuuu...eeeee
walopon keknye comel2 jek....ai sgt appreciate it...patut laaa awal2 dr tengahari mykakak dok phone ai n tanye ai nt malam ni balik tido rumah tak???mase tu ai sebok dok rumah PIL, sebab majlis kawen mySIL....so bile dah banyak kali dok kol ai tak saspek pulak diorg nk buat seprise tuk ai....nk koya dapat makan kek besday dat time pon jauh sekali memandangkan inchik hasbie sgt bizi dok urus majlis adik dia kawen....so rase diabaikan seketika...huhuuuu....kalo tahu diorg beli kek nk celebrate besday ramai2...awal2 ai drive my own and balik sendiri jek...huihhhh....sampai  kol sploh malam stil dok rumah PIL lg...mykakaks kol sb nk makesure ai betol2 balik...kalo tak diorg nk kensel seprise beday tu n bedal jek kek tu tanpe ade ai....hahaha...itu yg diorg ckp mase ai sampai rumah....ouhhh....sampai ati ;(
 Memula sampai rumah...ai terlupe kejap yg haritu adelah 16September.....makenye malam itu umo ai dah genap duaplohsemilan...itu pon ai lupe jugak, ingatkan baru semilanbelas...hehehe.....mase 1st masuk dalam rumah rase gembira sebab ramai adekberadek bekumpol....seronokkkk ;) yg kecik2 ada dah lena sebab dah lewat malam kan....sampai2 jek abang ipa ai orang petame wish...epybesday....ouhhh...baru teringat yg haritu harijadi ai....diikuti yg lain2 pakat wish besday..maka betalu2 lah kucupan dipipi tanda hadiah tak ternilai dr my sib and my mak abah....rase nk nanges pon ade...tp rase hepi harus lebeh...time tu semua pakat dok buat2 tanye...mane kek besday ai....so ai mcm blurr sebab mmg takde beli kek pon tuk selebrate....lalu ai jawab...esok pegi makan kenduri jek and takde kek....sekali mase ai nk pegi masuk dapo...ade unsur2 penolakkan from my anak2 buah....hehehe...sekali mcm dah dapat agak....tp cube2 buat2 mcm tak tahu....ai nampak inchik hasbie tersengeh jek sambil dudok atas kerusi....dia pon terharu nengok layanan yg bini dia dapat malam tu....lalu terus rase besalah...ehhh...perlu kerrr??? hahaha ;)

Terharu sgt bila ade yg sudi buat seprise besday tuk ai...sebab dah lame sgt tak selebrate kannn....bab makan kek org belanje plus dapat hadiah barang rumah tu memang dah biase laaa...hehehe....cume ai tggu bile plak nk dapat barang kemas lagi....hahaha....sambil type sambil2 jeling orang sebelah...bolehhh????winkwinkkk!!!!agaknye bile laaa harga emas nk turun ehhh...ai nk merasa pakai gelang or rantai baruuu...hehehe ;) tapi ai tetap rase bahagia bila besday kali ni pon ai dapat barang rumah jugak.....Alhamdulillahhhh.....bab emas2 tuh memang jgn mimpi la sekarang ni.....mase ai ikut mymom pegi beli rantai tangan tuk majlis pembatalan air semayang adik ai kawen haritu....adehhhhh....setakat nilai duaribu plusplus tu, cume secinonet jek yg dapat.....agak2, cacing pon lagi besar dr gelang kot....hukhukkk...sodehhhh ;(
sudah2 lah bemimpi pasal barang kemas ni....memang tak terbeli buat mase sekarang.....

Budak eksited dapat tengok kek...tengok je laaaa.....kesian pulak kannn....tggu awak dah besar nt boleh laaa makan.....tapi mase kenduri rumah PIL aritu, ai bengang sebab ade makcik bg anak ai makan kek apolo yg cakelat tuh....rase geram tp kene buat muke suci pegi amek anak ai dr makcik tu sambil ckp...aloloooo....comotnye mulut anak ibu makan kek ehhh???rase nk nanges bile tgok muka anak ai dah takde rupe dah....mulut sgt comot dengan cakelat...ai saspek makcik tuh main sumbat jek walopon anak ai dah keluarkan balik kek tuh dr mulut, sebab dekat baju dia ade bayak sisa2 kek....Qaleesya ni bukan jenis pemakan sgt....dia banyak menyusu...kalo kite suap pon dia akan mamam kejap pastu kluakan balik makanan yg kita suap....bila bgtau inchik hasbie ai kene bebel jugak la sebab biakan org lain amek anak ai...alahai...dekat tempat2 ramai org mcmtu if ade org nk pegang and amek anak kite sebab dah tak boleh tahan geram sgt tengok anak kite gemok plus comel kannn....alahai....sabo je laaa.....kang kalo tak bg ade yg kate kite sombong pulak...lagi2 yg mintak tu makcik2 baya mak ai....bila dah amek bawak pulak jalan merata keliling rumah...takkan laa ai nk ikut jek membontot blakang makcik tuh kannn...lepas tu jek, ai dah mula belajar...jgn suke2 bg orang lain pegang anak kite lame2....haishhh...bolehh kerr???? Eh! sekali dah TERpanjang pulak kueh neh....hehehe....setop disini yeaaa...babaiiiiii ;) third series tu nextyearnyer besday.....memang OMG lahhhh.....eeee ;P

No comments: