Nov 29, 2011

Cerpen Bergambar Edisi November 2011 ;)

Percubaan untuk tidur ala2 kembali ke zaman newborn...hehehe ;)


alahai baby neh....dah besa pon still lagi lena atas tilam zaman newborn dulu2...oke, kain batik tokma memang tak penah lepas kene buat alas tido..kalo tak budak kecit neh akan bangun tanpe sempat nk bemimpi pong...huhuuuu...kuat betul penangan tokma neh kan Qeesha ;)

jangan kate Qeesha jek kene tempias rindu tokma...kengkadang ibu pun tumpang sekaki ciom kain batik tokma sebelom tido..huhuuu...beshhh jek bau tokma...tak cuci betaun pon ai rela ciom kain batik tuh...kengkadang curik tudung tokma sampai bawak balik penang....bau wangi perfume tokma buat ibu rase bahagia dan tenang jek ;)...mishhh mysupermak thisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss much!!!!!


oke...jom skodeng anak dara ai tido.....hehehe
budak2 tengah melasak memang akan tido membuas macamni...ishhhishhhh...ikut peel sape laaa budak neh????


saye adelah tido dalam pelbagai posisi yg disukai....sebab suke sangat melasak kannn...sampaikan dalam tido pon still nk melasak jugak ;P


belah sini pulak ;P


lepastu....begini pulak...beshhhhhh ;)


see...nampak tak budak neh dah panjang....dulu kecik cinonet jek dok atas tilam neh....tilam kekabu tok abah sponser...hehehe...thanks tok abah....next cucu lepas neh pon still bulih pakai lagi...sebab tilam neh masih baru walopon budak kecit neh slalu dok melask kat atas tilam neh....eh...mase Qeesha lahir dulu, dia ade 4bijik tilam okeh....ai beli satu jek...tiga lagi dapat sponser...ade lg satu belum bukak pon lg bag pack....bile dok tenung2 jek tilam tuh rase tak sabar nk buat baby baru...hahahaha....#koya...dushhhdushhhh!!!! ;P


okeh....dah bangun....so sweett lorhhh kamu neh...muahhhhhmuahhhh ;*


alahhhh...ibu neh...Qeesha busuk2 pon nk snap picca jugak.....tak nakk laa buuuu...no kamera pelisssssssss ;)


budak busuk kesayangan ibu ;*
buuuu...Qeesha lapaaaaaaa..mane lunch ni ;P


lunch timeeeeeeeeeeeeeeee...macam laaa makan sgt kannnn ;P


arghhhhh...tak sedapppppppppppppp!!!!!
huhuuuuu....eh, ekceli Qeesha neh bukan jenis pemakan sgt...dia lebih banyak menyusu kot...nasib baik kilang susu cap gantung ai neh masih beroperasi dengan jayanya....so takde la ai risao sgt walopon dia kurang makan nasi or etc yg sewaktu dengannye...kengkadang rase macam tak berbaloi ai kerah tenaga nk masak makanan utk dia...sebab dia memang akan makan sikit jek...dah laa ai memang masakkan sikit jek pong...tetap tak habes jugak...dah try bemacm2 menu...cilok resepi sanasini  tp dia tetap jugak tanak makan banyak2...ke ai yg masak tak sedap...huhuuu...memang laaa masak tuk baby neh mane nk sedap mcm masak untuk mak pak...takde letak garam gula bekilo2...ai try makan pon rase tak lalu...hukhukkk..tp walopon dia tak makan sangat...ai tak penah rase jemu nk masak nasi or bubur or ape2 je laaa tuk dia, sebab dah jadik tanggungjawab jadi ibu neh kannn...tp seingt ai, Qeesha penah sekali makan dalam kuantiti yg sgt banyak [semangkuk kecik] #banyak laaa tu kannn...eee...mase tu weols dekat kampong...tokma dia masakkan ikan singgang...so ai amek kuah and lenyek2 nasik tuk dia...dia makan sampai abes...selera kampong agaknye budak neh..hehehe..tp dah sah2 dalam kuah tu terkandung garam gula silap2 pak aji pon ade kot...#eh...dapur mak ai ade pak aji tak erkk????eeeeee...mybe sebab ade rase and buat dia makan banyak....duatiga ari lepas tuh mak ai masak singgang lg...sebab cucu dia suke sgt kan....tapi sayang...Qeesha dah berubah selera...tak suke plak menu singgang tuh...alahai anak....kenape laaa susah bebeno nk kasik kamu makan..hukhukkkk ;(  #eh!!!lupe nk mention jugak...thanks aunty tiniey sebab sponser baby plate in orange set neh tuk Qeesha...nk kene adil laaa kan...sebab aunty tiniey tu silent reader belog ibu neh...hehehe....thanks yaaaaaaa ;)


see....
bile dah beterabur gini...bulih plak dia kutip2 masuk mulut...huhhhhh ;P


rase2 kalo dia just isap susu jek tak makan sgt ade efek ker pada tumbesaran dia erk???
ai risao jugak kot2 ade kesan pade kesihatan dia nanti....sekarang neh...dia still mokmok lagi...berat pon takde berubah sgt...ermmm...takut la jugak kang bile tak makan neh akan buat anak ai kurus melidi..huhuuuu....ibu harap2 sgt2 lepas neh selera Qeesha terbukak nk makan nasik....haishhhh...._ve thinking...sile pegi jaoh2 okehhhh.... ;P

2 comments:

mrs.spicy said...

maryam pon mkn xbyk dear..sbb tu i berusaha msk mcm2.nk soh die mkn..i rasa sbb kita fully bf..direct lak tuh..susu kita lg sedap kut..xpelah..asalkan die kuat nyusu..

myle@my said...

mag;
hmmm...tu laa
harap2 la lepas ni terbuka selera dia nk makan nasi banyak2....tak sanggup rasenye nk tgok anak yg mokmok makin melidi sb tak makan....harap2 jugak kilang susu makin kencang ;P