Nov 28, 2011

Cabaran sungguh bile bergelar superbibik neh ;P

Okehhh....cerite kali ni bukan pasal nak mengeluh ke hape.....cume lebih kepada mahu meluah rasa.....rase yg sejak akhir2 ni tersangat menjerut segala urat saraf serta segala tulangtemulang plus sendi segala....ai penat uols...penat sampai tak sempat and tak larat nk hapdet belog....hehehe ;P

sejak2 dah nk masuk umo setahun ni...budak kecit neh makin melasak....setiap hari celik mate jek ai harus bersedia dr segi fizikal and mental untuk layan dia....sekarang ni sudah mula belajar nk terokai setiap pelusuk rumah kecik weols neh....kalau tak berkurung dalam bilik, espcly mase nk layan tv or buat keje rumah kan....ai nk kene park dia dalam walker sampai abes keje rumah ai buat...tak pung belom sempat nk abeskan keje dia dah menjerit2 mintak nk keluar dr walker...mybe sebab dia susah nk gerak pegi memane bile dok lam walker tuh....then bile ai keluarkan dia dr walker tuh...ai memang takkan sempat abeskan keje2 rumah....sampai la dia penat bermain or dalam ertikate lain mengubang periuk belanga dekat dapo...cume bile mate dia mengantuk jek akan buat ai rase bahagia sebab dia dah nk tido and yg ade dalam kepala time tu cume "cepat2 laaa selesai keje rumah, ai nk berehat sambil menikmati ketenangan bersendirian..."
hihiiii....tapi memang tak sempat laaa selalunye pong...belom selesai ai abeskan keje...budak kecit neh dah terkedek2 keluar dr bilik...huhuuuu....itu yg buat ai rase penat.....kene kutip dia merate2...kalo dulu bulih jek kurung dalam pool....lani....hamek laaaa koooo ;(


ini dia budak kecit yg ai maksudkan tuh.....ni muke wangi baru lepas mandi ;* mwahhhhh....sayammmm kamuuuu!!!!


Haaa...sekarang baru merase penatnye jaga anak....penatnye nk menguruskan rumahtangga.....ni baru anak sorang....lotihnyeee macam jage seploh orang jek...ngeeeeee ;P.....tapi semua ni takkan pernah mematahkan semangat ai nk beranak lagi lepas neh....cume kene tunggu Qeesha besa dulu laaa...tggu sampai dia pandai mintak adik sendiri laaa gamoknyeee...hehehe ;)


Tapi dalam penat2 tuh....keletah ini budak kecit sangat2 mencuit hati ai.....bile tengok muke dia mase tengah tido, ia buat ai rase bangga sgt2 dikurniakan anak secomel dia....rase bersyukur sgt sebab diberi peluang membesarkan dia sendiri....dan lagipun dia bukan lah baby yg susah nk dijaga....cume mungkin sekarang ni dia melasak dan aktif sebab dia dah belajar semua benda....tak lame lagi bile dah dapat bejalan mybe lagi ai kene toppup kesabaran secara berganda2....adat laaa budak2 nk membesar...lagi dia aktif lagi ai suke sebenarnyeee #ai ikhlas neh....hehehe....sebab bila dia aktif otak dia pun ikut same berkembang....minda pon semakin mengembang....ade2 jek bende baru yg dia buat dan ai selalu perhatikan...hehehe....suke sangat llayan iklan dekat tv....kalo iklan kelab upin ipin siap ngan dua2 tangan melambai sambil bdan gerak2 ke kiri kanan....holohhhh...sgt kiut lahh kamu neh ;*

mak ai ckp, ai dulu mase kecik2 pon suke sgt layan iklan dekat tv....suke tengok tv berbanding main toys neh....pastu siap tiru aksi2 dekat tv tuh...joget2....hehehe....sgt lucu bila mak cerita yg ai akan nanges bile time berita, so nk kene tukar channel yg ade iklan....menanges sampai orang lain takleh tgok berita terutamanye abah, kene marah pon penah sebab sape yg rajin nk melayan perangai ai nk kene tukar channel banyak2 kali....tv dulu2 mane ade remote..hehehe....setipa kali ai nanges tuh sampai ai penah ckp dekat mak sambil jerit2...kenape orang dekat dalam tv tuh asyik pandang muke ai jek...hahahaha....lucu laaaa....sah2 laaa pembaca berita tuh pandang kamera....try uols bayangkan ape ai rase mase tgok org dekat tv tuh baca berita....huhuuuu....kite tengok reaksi Qeesha plak lepas neh...ikut pangai ke tak... ;P


Buat Qeesha...
ibu rase...baik awak ikut pangai papa awak...behavee jek mase kecik2...cume pangai yg takleh awak ikut...jangan malas pegi school....papa awak dulu...mase darjah empat dah pandai bgtau arwah tokma awak yg dia nk brenti school...nasib baik papa awak ni bijak otaknye....tak pegi school pon sume subjek bulih skor A....hihiii ;)

No comments: