Oct 27, 2011

Post dekat wall fb harini buat aku tuttt ;O

Hadoiiii laaaaa....
sebelom tu...rasenye belom terlambat lg nk wish hapy deepavali buat semua yg merayakan....kitekan satu Malaysia.....tapi bukan pasal tu yg aku nk cerita dekat sini....cer uols bace post member aku tu dekat wall fb aku semalam....klik untuk tumbesaran....maap laaa, ade part2 yg terpakse diblurrrrkannnn....demi menjga sensitiviti sesama kaum..hehehe ;)

Ekceli Chandra tu our collegemate mase dekat varsiti dulu....hahahaaa..memang siyes bantai gelak sampai takleh nk tahan...sakit perut aku dibuat dek adek kembar taek lalat aku ni....huhhhhh....ingat lagi yeaaa ko dik...nasib laaa ade kakak yg pangai nates mcm aku ni...tp itu dulu laaa kannn...sekarang dah tua2, usia makin meningkat ni dah tak terase nk ikut nates2 junior  neh lg dah.....hadoiiii....sape lagi ade dekat kolej time ni erk???aku dah lupe la dik....yg aku igt ko laaa antara kroni2 yg terlibat dalam insiden rentung si Chandra ni....kemana laa gamaknye Chandra sekarang...memang dah kene telan dek bumi agaknyeee...takpon sekarang dah surv life dekat obersea......mungkin la kot ;P

Alkisahnye insiden ni berlaku dekat blok E di kolej mas, antara kolej2 terhebat dekat UUM...hebakk kerrrr????mase tu lepas cuti sem...weols baru masuk kampus balik tuk semester baru..kalo tak silap sem dua kot....mase tu jugak sem baru adelah selepas cuti hari raya.....punye lah nakal aku time tu, boleh plak seludup mercun bawak masuk kolej.....tak lupe bunga api juge....memang berasap la satu kolej....main bunga api dengan penuh rase bahagia...sambil lompat2 dekat area balkoni....gembira tak terkata....stok bunga api banyak gile...stok bunga api yg pakcik aku rampas dr penyeludup....baeekkk punyeeee bapak sedara, dah rampas....bawak balik rumah plak... then agih2 dekat anak sedara....memang aku main sampai lebam laaaa....termasuk jugak mercun naga kalo tak silap aku.....mercun tu laa yg tercampak masuk dalam bilik air dekat toilet....kire bukan segaja laa aku nk dajalkan si Chandra tu....dah tangan aku allignment problem....kene pakinsen kot mase nk nk campak mercun tu keluar...bajet jatuh ke floor bawah...sekali tersasar sesat masuk dalam cube Chandra...satu floor dengar jeritan Chandra...aku plak...terus pecut lari sebab tanak kasik org dtac yg aku adelah wanted....yg ade ekat situ pon ade yg tolong coverkan....sape penjenayah yg bawak bom masuk bilik air..hahaha.....haritu lahh aku terdengar soksek2 dr geng2 aku yg diorang kali pertama dan terakhir kot nampak Chandra sangat putih melepak...huhuuuuu.....pucat sebab terkujat dengan bom sesat aku....heheeee.....dasyat kannnn aku....memang nakal tahap takleh nk kate ape....harap2 tak menurun dekat anak aku....moge2 Qaleesya menurun prangai papa dia...sejuk perut aku...kalo menurun aku....memang hanncusss lahhhh.....haishhhh.....takmo..takmoooo....

P/s: buat Chandra...saya betul mintak maaf.....nyesal tak ngaku dengan kamu dulu....nasib baik kamu tak rentung dalam toilet kannnn....tp hampir2 jugak laaaa...hehehe ;P

4 comments:

purple_lav said...

weh, hebak giler saing kawe nih hahahahahha....mie, awak memang terer bab2 gini, ingat masa duk Aspuri dulu pun ada je keje.yang saya join sekali part pedajal cik mas, sanggup ni duk berkurung dalam loker hahahahah

myle@my said...

hahaha...
mase tu bulan pose kan...time ngah exam stpm....dah la time tu sy takleh pose siap sembunyi lam loker makan kueh akok lg....gigih nk kene kan cikmas....mane la cik mas sekarang eh???
dok wat baju mano tauuu ;P

purple_lav said...

wat baju???dia pandai wat baju ko?

myle@my said...

eh..tu kan trademark cikmas mase dok hostel dulu...dia kan suke sgt ngaju...so we call dat is "wat baju" hehehe ;P