Oct 11, 2011

Cuti sakan naaaaaaaa!!!!

Assalamualaikum semuaaaa!!!!
wahhh...lamenye ibu tak hapdet belog ni....Qaleesya pon dah lame tak inteprem dekat sini....maklumlah, ibu ni cuti raye lame sangat....kate ibu, raye kan sebulan....so bile dapat cuti raye sebulan ni, memang raye sakan laaa kami....lagipun, ini kan raya pertama Qaleesya...memang kaw kaw laaa pulun duit raya...eeeee....seronotttttttt tauuuu!!!!


ni picmase nk balik raye aritu....Qaleesya tengok ibu pack barang banyak sangat....sampai papa cakap macam orang nk pindah rumah pon ada....ape laaa yg ibu hangkut bawak balik kampong mase tu....sampai penuh satu car....papa cakap nanti nk kene tukar car lain yg lebih besar sket....momo ni kecik sgt....sampai org lain nk tumpang naik pon dah tak muat....mase nk balik raye aritu, ibu tak plan pon nk stay dekat kampong sampai sebulan....last2 bila dah sampai sana...tokma bagi cadangan suh stay jek dekat kampong...sebab dua minggu lepas raya tu aunty Qaleesya naik pelamin....so tokma takut Qaleesya penat nk travel jauh2 bekali2....bila ibu bgtau papa, tak sangka pulak papa setuju walaupon macam terpaksa...hihiiii....sebabnye...lepas aunty kawen dua minggu tu...majlis kawen uncle ery pulak belah ibu...so nampaknye memang berat hati la papa nk tinggal Qaleesya ngan ibu lame2 dekat kampong....kesian papa duk rumah sorang2 ;(


ni pic Qaleesya mase pagi raye....bessnyerr bile dapat geget sume mende.....Qaleesya nk asah gigi yg baru nk kua ni....hehehe ;)


mase dekat kampong....Qaleesya ngan ibu tak lekat dekat rumah....sangat bizi dok ikut tokma pegi beraya....seronot jugak, sebab Qaleesya dapat banyak duit raya.....besnyerrr kalo raye aji nanti pon duit raye Qaleesya meriah macamni jugak...eeeee.....alah...rasenye tak kot....meriah pon sebab ikut tokma jek pegi beraya sambil hantar kad jemputan kenduri uncle ery, kalo nk harap ibu..alamat dok bekurung lam rumah je laaaa sambil makan biskut raye depan tv....eh!!uncle ery tu adik bawah ibu tau....dah kawen pon hari jumaat baru ni....cantik aunty baru Qaleesya tu....nanti2 Qaleesya suh ibu hapdet pasal tu yeaa....


Penatsangat Qaleesya pegi beraya...asik tertido jek memanjang dalam car.....bangun2 jek dah sampai rumah....rase tak bess jugak bile pegi beraye ni...ramai kakak kakak ngan makcik2 dok pelok2 n ciom pipi gebush Qalesya ni....pastu cubit2 jugak...rase nk geget jek diorang tu sume....sakit tauuuu ;(


Rinduuuu tokmaaa.....bile raye haji erk??? eeeeeeeeee ;P

No comments: