Oct 27, 2011

Cerpen Bergambar: Cerita Deepavali semalam ;)

Salam khamis semua....hari ni dah khamis kan...nextweek boleh balik kampong lagi...yippieeeee!!!! *mood ibu:senyum sampai ke telinga...hehehhe ;)

oke...nk story pasal cuti raye semalam....raye jarjit laaa..bukan raye Qaleesya....eeee
ibu ngan papa plan baekkk punye nk g umah baby mia....sebab sejak lepas raye haritu, dah banyak kali ibu janji ngan mama baby mia nk pegi jalan rumah dia...jommm dengar cerita kami ;)



 Bangun pepagi lg ibu dah mandikan Qaleesya...tapi mcm biase laaa...dah Qaleesya bangun awal sgt kan...berebut dengan ibu nk solat subuh....huhhh...lepas mandi tu harus laa rase mengantuk datang balik....so Qaleesya tido balik laaa....syokkk sgt tido lepas mandi....ni pic mase baru bangun dr tido...bile bunyik jek isyarat Qalesya dah bangun, papa terus laju2 masuk bilik pegi amek Qaleesya bawak klua....pakat berebut nk ciom budak bushuk baru bangun...hihiiii


haiiii...ibu pon anak kalah...nk jugak amek turn ciom Qaleesya....hahhh..tau pon ibu nk sensor gamba diye yg pakai baju tak lulus tuh....lagi sebok nk tempek ekat belog jugak....hadoiii laaaa..tak pahammmmm!!!!!


Bangun2 jek, Qaleesya tgok ibu ngah sebok masak....patut laaa badan ibu bau ikan...hehehe
holohhhh...sokmo kene dok lam kete mywee lagi beshhh Qaleesya ni time ibu ngah masak....bosannnnn.....trpakse la jugak layan lagu nyanyi "laaagiiii beshhhh....hooohoooo"


ibu masak untuk lunch....kate ibu, ni bukan murtabak yeaaa....hehhe...hohhh!!!plan nk makan dekat lua kensel sudah....sebab Qaleesya tido...terpaksa jugak ibu kene masak dihari cuti ni....papa ckp dalam hati...selamat duit diye harini.... ;?P


ibu masak telur bungkus versi orang rajin kate ibu....hehehe


dengan soup ayam campak2 tak cukup bahan jugak versi orang rajin...lalala~~~

 
Lepas mandi tu, ibu suruh Qalesya kemas rumah, ...eeeee..tu pebret Qaleesya laaaa kalo uols nk tahu.... ;)


Tolak2 meja tarik2 meja jepung ibu ni hobi Qaleesya tauuu....
pastu masuk bawah meja pon dah jadi hobi Qaleesya jugak ;)


Alahai ibu ni.....meja ni kene lap la buuuu....dekat sini berminyak ni ;)


dekat sini pon ;P


cube check dekat sini pulak ....


Eh....dekat sini macam beshh jek...


Buuu..Qaleesya lap pakai lidah erkkk....huhhhh...hobi laaa sgt kannnn...kannn ;)
kesimpulanye cuti semalam tak pegi mane pon...dok rumah jek...sebab lepas lap meja ni penyakit mengantuk Qaleesya menyerang lagi....so ape lagi...tido laaaa...ibu ngan papa pon join sekali....lalala~~~
malam tu baru gerak g umah achik dekat relauvista... ;P
sekian...itu saje cerite raye kami...hehehe... ;P

No comments: