Aug 19, 2011

Seminggu

Wahhhhh...lagi seminggu nk balik kampong....*seronot ^-^ balik raya kali ni adelah berbeza untuk kali kedua....tahun lepas pon berbeza jugak sebab ai balik kampong bawak laki ngan perut memboyot sambut raya...tapi kali ni dua kali berbeza sebab balik raya sudah bertiga..kali ni bawak anak pulak...so perasaan gembira harus lebih teruja dr tahun lepas....kali ni belom decide jugak lagi turn raye rumah sape...hehehe....alahhh...mcm tahun lepas pon macamni jugak...bile tanye inchik hasbie nk balik rumah sape dulu ni...*buat2 laa tanye kan , padahal dalam hati mengeletis nk balik rumah sendiri....eeeeeee...last2 incik hasbie ikut ai jek, balik rumah mane2 pon same jek....janji bulih beraya dua2 rumah....pas beraya rumah aku, bulih laa balik umah dia pulak.....taun lepas weols balik beraya rumah inchik hasbie tak rase meriah sgt..sebab mySIL tak balik pon...sebab beraya rumah PIL dia dekat perak....kali ni pon tak tahu laaa mcmane.....tapi suasana raya dekat kampong inchik hasbie lagi meriah bebanding kampong aku....balik kampong dia memang betul2 buat mood raye membuak2.....tapi hati ai syahdu jugek sebab tak puas beraya ngan mak abah...huhuuuu ;P

Inchik hasbie start cuti 25hb...rase nk terus jek balik petang tuh....hihiiii...sempat laa berpuasa dekat kampong barang sehari dua...cuti raya dapat sminggu jek...raya kali jugak jauh berbeza dr sebelom2nye...kali ni memang akan terasa kekurangan bagi aku dan keluarga....raya kali ni bukan sepuluh anak2 abah yg akan bersalam ciom tangan abah mohon keampunan dipagi raya.....hanya tinggal sembilan yg masih ada...*sedih ^-~  kate mak, raya kedua mungkin pagi2 dah bertolak balik Kota Bharu sebab nk pegi ziarah kubur arwah sambil beraya rumah tok ayah....harap2 aku pon dapat ikut balik sama....Terasa rindu dekat arwah....sejak2 ramadhan ni memang tak pernah sesaat pun terlalai dr mengingati dia....Al~Fatihah...moga roh arwah dicucuri rahmat drNYA... Aminnn ^_^

No comments: