Aug 8, 2011

Sahur yg terbabas ;P

Pagi tadi terbabas jugak sahur seperti semalam.....kesian inchik hasbie, entah laa...rasenye da set alarm dekat phone macam selalu...bukan satu tapi dua2 henpone berbunyik, tapi  itupon macam tak mampu nk kejutkan kami especially aku la kann....sebab sejak dah berstatus isteri ni macam dah terbiasa nk kene allert bab sumer ni....lagi2 bab makan sahur bulan puasa....at least kalau tak bangun masak nasi pon just bangun then buatkan milo untuk inchik hasbie sudah menjadi rutin....sebab perut kaum bapa ni tak sama ngan perut ibu2...maksudnye ibu2 yg spesies macam aku ni....eh, memang serius ckp yg perut aku memang alah kot kalo makan time waktu2 sahur....asal makan makanan berat time sahur kan...otometik perut ni pepagi lagi dah bergoyang dangdut mintak di isi....cer kalo tak makan sahur...memang kenyang sampai petang, kire cukup dengan bekalan makanan mase bebuke tu jek seharian....eh!padahal dah memang makan tahap beganda2 mengalahkan stok untuk sahur mase bebuka tu...sebab tu takde selera nk makan time sahur...hehehe ;)

Ermm...dah seminggu kita berpuasa kan....semalam plus semalam yg lepas adalah hari untuk membizikan diri bersama famely....dah mula semangat nk buat biskut raya....buat laaa sgt kan....selalunye banyak stok yg pakai tunjuk2 je laaa mcm sebelum2 ni...senang ;) boleh pilih nk kueh jenis ape...janji fulussss berkepuk...hihiiii *sambil jeling2 inchik hasbie...wink...wink !!! ^__~

Tapi bershopping dihujung minggu ni memang buat ketiak berpeluh tau....mase memilih jenuh nk jumpa yg berkenan...mase nk membayor tu....adehhhh...terus rase nk pengsan.....agak2 boleh ready terus bebuka mase dalam ngah beratur tu....hohhhh....ni laaa malas nk bersesak2...nasib baik baju raya dah beli separuh2....tapi nk kene shopping lagi jugak sebabnye misi beli baju raya belum sempurna lagi....yang buat hati rase senang sikit, sebabnye baju melayu inchik hasbie dah siap beli....tggu nk match ngan baju aku jek yg masih tak jumpe2 lg untuk bersedondon dipagi raye....eeee...susah bebeno nk jumpe yg berkenan dihati......jenuh pakcik tu dok tawaf mall nk cari baju raya bini dia...huhuu....sabar yea sayang....muahhhh..muahhh ;*
ehh..ehhh...tapi yg buat aku tak faham kan..bile kite kaum melayu dok sebok shopping barang sebab nk sambut raya kan....sebok laaa kaum2 lain pon nk shopping jugak....mengalahkan kita yg nk raya ni....begitu jugak mase nk beli juadah bebuka...huhhhh....sabor je laaa 'P

No comments: